• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 19 °C
  • Muğla 23 °C
  • Çanakkale 18 °C

İnkilap Vapuru Yargıtay kararını bekliyor

İnkilap Vapuru Yargıtay kararını bekliyor
Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, "Gemi (İnkılap Vapuru) ile ilgili yapılacak çalışma için temyize gittiğimiz Yargıtay'daki sonucu bekleyeceğiz" dedi.

Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, "Gemi (İnkılap Vapuru) ile ilgili yapılacak çalışma için temyize gittiğimiz Yargıtay'daki sonucu bekleyeceğiz" dedi.
Koçal, , İnkılap Vapuru'ndaki yaşanan süreç hakkında değerlendirmede bulundu. Tarihi vapurun kira sözleşmesinin daha önce iptal edildiğini aktaran Koçal, "Atalay firmasının encümen kararıyla sözleşmesini iptal etmiştik. Firma mahkemeye gitmişti. Mahkeme de onların lehine karar verdi. Onu temyize gönderdik. Büyük ihtimal belediyenin lehinde bozacak. Çünkü yeni bir hakim gelmişti ve kiracı lehine karar vermişti" dedi.

Bursa İdari Mahkemesi'ndeki davaya da değinen Koçal, "Bir davamız da burada vardı. Bu dava geminin kaldırılması içindi. Çünkü durmasında da yasaya aykırılık vardı. Kalkmasında da para harcandığı için aykırılık vardı. Bunu idari mahkemeye götürmüştük. İdari mahkeme de Atalay firmasının davasından dolayı burada 'hukuki biri durum var, ben bu yüzden karar veremem' diyerek talebi reddetmişti" diye konuştu.

Geminin bir daha kaldırılması için talepte bulunmayacaklarını söyleyen Koçal, "Temyizden olumlu sonuç çıkarsa bir daha mahkemeye gitmeyeceğiz. Sebebi de şu; İdari mahkemede alınan karar bize yeter, bizi kurtarır. Bize 'bunun burada durması kanuna aykırı' diyemezler artık. Mahkeme kararı var. Mahkeme kararının gerekçesi bu değildi ama bunun burada durması yasaya aykırı diye artık suçlayamazlar. Gemi ile ilgili yapılacak çalışma için temyize gittiğimiz Yargıtay'daki sonucu bekleyeceğiz." ifadesini kullandı.

-İnkılap Vapuru-

Dünyanın son dört buharlı gemisinden biri olarak bilinen tarihi vapur, 1961 yılında İskoçya'nın Glasgow kentinde inşa edildi. O tarihten sonra İstanbul Boğazı'nda şehir hatları vapuru olarak çalışan İnkılap Vapuru'nun adı İstanbul ile özdeşleşti. 2009 yılında İDO'dan satın alınarak Yalova'ya getirilen tarihi vapurda başlatılan restorasyon işlemleri belediye yönetiminin değişmesi ve firmaya olan borçlar nedeniyle durdu. Yeniden yapılan ihaleyi kazanan Atalaylar firması, vapurun üzerine kat çıkınca belediye tarafından çalışmalar durdurulmuştu ve konu mahkemeye intikal etmişti. Mahkeme belediyenin gemiyi Atalaylar firmasına verilmesi konusunda karar almıştı. Yalova Belediyesi de bunun üzerine temyiz yoluna başvurmuştu.

www.DenizHaber.com.tr
 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Denizci dost
25 Mart 2013 Pazartesi 09:13
Hıdırellez
Bence biri kimin yaktığı bilinmeden yanlışlıkla o gemiyi yaksa kimse uğraşmadan kurtulunmuş olacak sahilde bir ucube gibi bekleyen bu teknedende kurtulunmuş olacak. yoksa türkiyenin hukuk sistemini beklersek çoook bekler yalovalı :)
212.156.155.78
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim