• BIST 8718.11
  • Altın 2242.741
  • Dolar 32.3254
  • Euro 35.1547
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C
  • Antalya 14 °C
  • Muğla 7 °C
  • Çanakkale 5 °C

İMEAK DTO Yönetimi, sahte gümrük müdürü Mustafa Muhtaroğlu'nu Disiplin Kurulu'na sevk etti

İMEAK DTO Yönetimi, sahte gümrük müdürü Mustafa Muhtaroğlu'nu Disiplin Kurulu'na sevk etti
Kendini sahte Gümrük Müdürü olarak tanıtarak, yakıt ikmali yaptığı gemilerin kaptanlarını tehdit eden Energy Petrol'ün sahibi Mustafa Muhtaroğlu'nun, sahtecilikte sınır tanımadığı ortaya çıktı. İMEAK DTO Yönetim Kurulu, Mustafa Muhtaroğlu'nu Disiplin Kurulu'na sevk ederken, Yönetim Kurulu Yedek Üyeliğinden de istifasını isteyeceği öğrenildi.

Kendini sahte Gümrük Müdürü olarak tanıtarak, yakıt ikmali yaptığı gemilerin kaptanlarını tehdit eden Energy Petrol Şirketi'nin sahibi Mustafa Muhtaroğlu'nun, sahtecilikte sınır tanımadığı ortaya çıkarken, yine yakıt verdiği gemi kaptanlarının itirazlarına karşılık kendisini Deniz Polisi olduğunu belirterek, yabancı gemi kaptanlarını gözaltına almakla tehdit ettiği öğrenildi.

Deniz Haber Ajansı'nın gündeme taşıdığı Sahte Gümrük Müdürü Mustafa Muhtaroğlu haberinin ardından İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) Yönetim Kurulu Tamer Kıran Başkanlığı'nda toplanarak, İMEAK DTO'da Yedek Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Muhtaroğlu'nun, iş ahlakına aykırı olarak sahtecilik yapmak, suçlamasıyla Disiplin Kurulu'na sevk etti.

Öte yandan İMEAK DTO Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran, gemi yakıt ikmal işi yapan Energy Petrol Şirketi sahibi Mustafa Muhtaroğlu'nun iş ahlakına yakışmayan davranışlarından dolayı, İMEAK DTO Kurumsal Kimliğine zarar vermesi ve devlet otoritesinin zaafa uğratacak eylemlerde bulunması nedeniyle, Gemi Yakıt İkmal Komitesi Başkanlığı ve İMEAK DTO Yönetim Kurulu Yedek Üyeliğinden istifasını isteyeceği kaydedildi.

TİCARET BAKANLIĞI VE EPDK İNCELEME BAŞLATTI

Deniz Haber Ajansı'nın gündeme taşıdığı, Mustafa Muhtaroğlu'nun, sahtecilik yaparak kendisini Gümrük Müdürü olarak muhataplarına tanıtması, Türkiye Cumhuriyeti devletinin otoritesini, menfaati için kullanması ve devletin itibarına zarar vermesi nedeniyle, Ticaret Bakanlığı'na bağlı Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu'nun ve Enerji Piyasaları Denetleme Kurulu'nun inceleme başlattığı belirtildi.

Konuyla ilgili bilgisine başvuruduğumuz deniz hukukcuları, Mustafa Muhtaroğlu'nun yaptığı eylemin sahtecilik dışında, devlet otoritesinin makamını kullanarak menfaat elde etmek fiilini girdiğini ve Türk Ceza Kanunu'na göre bu eylemin ağır bir suç olduğunu belirtirken, EPDK'nın başlattığı incelemenin sonunda Energy Petrol Şirketi'nin gemi yakıt ikmal lisansının da iptal edilme ihtimalinin olduğu kaydedildi. 

İLGİLİ HABERİ OKUMAK İÇİN FOTOĞRAFIN ÜSTÜNE TIKLAYINIZ

mustafa_2.jpg

Haber: Recep CANPOLAT / Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim