• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 18 °C
  • Muğla 19 °C
  • Çanakkale 15 °C

İMEAK DTO Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı yapıldı

İMEAK DTO Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı yapıldı
İMEAK Deniz Ticaret Odası Olağan Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Salih Zeki Çakır Başkanlığı’nda yapıldı.

İMEAK Deniz Ticaret Odası Olağan Meclis Toplantısı bugün, Meclis Başkan Vekili Salih Zeki Çakır başkanlığında yapıldı.

Toplantıya, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati, Doğuş Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, Doğuş Holding'in Ceo'su Hüsnü Akhan’da katıldı. 2019 yılı Şubat ayı mizanları ve fasılları arası aktarma talepleri Engin Özgen tarafından okundu ve oybirliği ile kabul edildi.

Exposhipping Expomaritt İstanbul Denizcilik Fuarlar Direktörü Esin Aslıhan Göksel’in sunumuyla devam edildi. Esin Aslıhan Göksel yaptığı konuşmada, 2-5 Nisan’da Viaport Marina Tuzla’da yapılacak Exposhipping Expomaritt İstanbul 15. Uluslararası Denizcilik Fuar ve Konferansı hakkında açıklamalarda bulundu.

''15 MADDELİK DOSYA''

Toplantının devamında Tamer Kıran yaptığı konuşma da, ‘’Denizcilik sektörümüzün Bakanlığınızın sorumluluk alanlarına giren sorunlarımızı size 15 maddelik bir dosya halinde arz edeceğiz, beklentimiz yarın çözülmesi değil ama sizin gündeminize girdiğinde er yada geç hallolacaktır’’ dedi.

NEBATİ: BİZ DE AMA YOK ÇÖZÜM VAR

Tamer Kıran’ın konuşmasından sonra söz alan Bakan Yardımcısı Nebati, ‘’Biz de ama yok, çözüm var verdiğiniz dosya üzerinde gayretle çalışacağız’’ açıklamasında bulunarak, Türkiye’nin son 16 yıldır denizcilik sektöründe hatırı sayılır ilerlediğinin altını çizdi.

Konuşmasında Türkiye’nin ilk istihbarat gemisi TCG Ufuk’un denize indirilmesine de değinen Bakan yardımcısı "İstihbarat gemimiz bir mihenk taşıdır" dedi.

HEDEFİMİZ 4500 KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLAMAK

Bakan Yardımcısının açıklamalarından sonra Doğuş Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk açıklamalar da bulundu. Galataport projesine değinen Şahenk, "Memleketimizin avantajlı demokratik yapısı güçlü turizm potansiyeli sayesinde Galataport yatırım projemiz tüm hızıyla devam ediyor ve bu proje sayesinde 4500 kişiye istihdam yaratmak, ülkemizi küresel ölçekte temsil etmek, hedeflerimiz arasında bulunuyor" dedi.

Şahenk’in açıklamalarından sonra Doğuş Holding’in CEO’su Hüsnü Akhan "yapım sürecinin hızlı bir şekilde devam ettğinin altını çizerek ağustos ayı itibariyle binalarımızın tüm kaba inşaatı bitmiş olacaktır" ifadelerini kullandı.

Haber ve Fotoğraf: Didem DEMİRAY - DENİZ HABER AJANSI
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim