• BIST 9693.46
  • Altın 2506.054
  • Dolar 32.5782
  • Euro 34.7401
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 19 °C
  • Muğla 16 °C
  • Çanakkale 17 °C

İMEAK DTO Aliağa Şubesi’nden istihdam seferberliğine destek geldi

İMEAK DTO Aliağa Şubesi’nden istihdam seferberliğine destek geldi
İMEAK DTO Aliağa Şubesi Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı gerçekleşti. Toplantıda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından başlatılan “Burası Türkiye Burada İş Var” İstihdam Seferberliği 2019 kampanyasına destek geldi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından başlatılan “Burası Türkiye Burada İş Var” İstihdam Seferberliği 2019 kampanyasına İMEAK DTO Aliağa Şubesi de “Denizde İş Var” sloganıyla destek verdi.

İMEAK Deniz Ticaret Odası Aliağa Şubesi üyelerinin yoğun katılımıyla ALTO Konferans Salonu’nda Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nı gerçekleştirdi. Toplantı bitiminde Ak Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, İMEAK DTO Aliağa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Adem Şimşek, İMEAK DTO Aliağa Şubesi Meclis Başkanı İsmail Önal ve üyelerle bir araya geldi.

“ALİAĞA YAKIT İKMAL BÖLGESİ OLURSA EKONOMİ UÇAR”

Aliağa Ticaret Odası Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantı İMEAK DTO’nun Şubat Ayı faaliyetlerinin paylaşımının ardından Aliağa Vergi Dairesi Müdürü Yücel Aydoğan, “Vergi Haftası” dolayısıyla gerçekleştirdiği konuşmayla devam etti.

Toplantının dördüncü gündeminde ise ASMİRA Grup Genel Müdürü Erhan Seyhan, Aliağa’nın ikmal bölgesi olarak Ege geçişlerindeki önemini ve transit geçiş izinlerinin verilmesi durumunda bölgeye katkılarının ne olacağı yönünde bir sunum gerçekleştirdi.

Seyhan, transit geçiş izinlerinin verilmesi söz konusu olursa denizciliğimizin uluslar arası sularda tanınırlığının artacağını, İzmir’in deniz ticaretinde bir marka olacağını, acente ve kumanya hareketliliğinin olacağını, Ege’nin bunker sektöründe yükseleceğini, ülke ekonomisine katkının çok yüksek miktarda artacağını dile getirdi.

Ege Üniversitesi Denizcilik MYO Müdürü Doç Dr. Ozan Düzbastılar ise, meslek yüksekokulu olarak gerçekleştirdikleri faaliyetleri, okulun sektöre katkısını anlattığı konuşmasında yakın zamanda Ege Üniversitesi Denizcilik Fakültesi’nin Aliağa’ya kurulacağını belirtti.

 “BURASI ALİAĞA, BURADA DENİZ VAR, BURADA İŞ VAR”

İMEAK Deniz Ticaret Odası Aliağa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Adem Şimşek, oda faaliyetlerinin son aylardaki faaliyetlerinin önemine değindiği konuşmasında “Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin başlatmış olduğu ve Genel Başkanımız Sayın Tamer Kıran’ın ‘Türk Denizcilik Sektörü olarak İstihdam Seferberliği’nde elimizi taşın altına koyacağız’ diyerek istihdam seferberliğine destek vermesi ile birlikte bizlerde Deniz Ticaret Odası Aliağa Şubesi olarak ‘Denizde İş Var’ kampanyasına desteklerimizi sunuyoruz” dedi.

Şimşek, kampanya ile ilgili olarak şunları ifade etti:

“İlave istihdamın 3 ay boyunca maliyeti işverene sıfır. Devamındaki 9 ay boyunca sigorta primi ve vergileri devletimiz tarafında karşılanacak. İstihdam edilecek kişi kadın, genç veya engelli ise 9 aylık süre 15 aya uzamış olacak. Ayrıca sıkıntıda olan işverenin faaliyetleri durmuş ya da azalmış ise, çalışanlarının maaşı 3 ay boyunca Kısa Çalışma Ödeneği kapsamında İşsizlik Sigortası Fonundan ödeniyor. Tüm bu teşviklere ilişkin tüm detaylar istihdam seferberliği.org adresinden ulaşmak mümkün.”

Şimşek, “Tüm işverenlerimizi bu kampanyaya katılım göstermeye davet ediyoruz. Bu istihdam seferberliğinde biz de varız. Ülkemizin denizlerinde bereket var, umut var. Denizde iş var, aş var, gelecek var ” dedi.

Meclis Toplantısının ardından Ak Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır bir ziyarette bulundu. İMEAK Deniz Ticaret Odası Aliağa Şubesi üyeleriyle bir araya gelen Vekil Necip Nasır, “İzmir’in dinamiklerini dile getirmek için etkili olan bir faktörde yerel yönetimlerdir. Bu noktada İzmir’in gerçekten hak ettiği değere ulaştırmak için denizcilik sektörü iş dünyasının analitik düşündüğünü, objektif değerlendirmelerde bulunduğunu biliyoruz. Sektörün her türlü sıkıntısında Ankara’da bir kapısı olduğunu belirtmek isterim” diye konuştu.

İMEAK Deniz Ticaret Odası Aliağa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Adem Şimşek ise, ziyaretlerinden ve desteklerinden dolayı Ak Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır’a teşekkürlerini iletti.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim