• BIST 9524.59
  • Altın 2504.807
  • Dolar 32.5602
  • Euro 34.555
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 14 °C
  • Muğla 8 °C
  • Çanakkale 11 °C

İMEAK DTO Aliağa Şubesi, üyeleriyle kahvaltıda bir araya geldi

İMEAK DTO Aliağa Şubesi, üyeleriyle kahvaltıda bir araya geldi
İMEAK DTO Aliağa Şubesi tarafından organize edilen kahvaltıya katılım yoğun oldu. İMEAK DTO Aliağa Şubesi Başkanı Adem Şimşek, 2018’de Aliağa’ya 5 bin 250 gemi geldiğine dikkat çekerken Aliağa-Midilli seferlerinin başlayacağını duyurdu.

İMEAK Deniz Ticaret Odası Aliağa Şubesi, düzenlediği kahvaltılı toplantıda üyeleriyle bir araya geldi. Yoğun katılımın olduğu toplantıya İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran da katıldı.

İMEAK Deniz Ticaret Odası Aliağa Şubesi’nin düzenlediği kahvaltılı toplantıya Ayvalık Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan, Dikili Kaymakamı Alper Faruk Güngör, HKK. Kartalburnu Eğitim Merkezi ve Garnizon Komutanı Faruk Altun, İlçe Jandarma Komutanı Rıfkı Kulaksız, Aliağa İlçe Emniyet Müdürü Yasin Uğurtaş, Aliağa Sahil Güvenlik TCSG-61 Komutanı Özgür Acar, İMMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran, İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şadan Kaptanoğlu Dikici, İMEAK Deniz Ticaret Odası Aliağa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Adem Şimşek, İMEAK Deniz Ticaret Odası Aliağa Şube Meclis Başkanı İsmail Önal, Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Bayhan, Aliağa Bölge Gümrük Amiri Erbil Aslı, Aliağa Gümrük Müdür Yardımcısı Kahraman Koca, Aliağa Liman Başkanı Levent Köleteli, Foça Liman Başkanı Yaşar Karabacak, Dikili Liman Başkanı Musa Uykur,  Ayvalık Liman Başkanı Yasin Aldemir, Aliağa Sahil Sağlık Denetleme Merkezi Baştabip Taylan Yıldırım, EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Aslan, Aliağa, Foça, Dikili ve Ayvalık’tan çok sayıda üye toplantıya katılım gösterdi.

untitled-7-045.jpg

“ALİAĞA’NIN ÜLKE EKONOMİSİNE KATKISI YÜZDE 11”

Toplantı İMEAK Deniz Ticaret Odası Aliağa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Adem Şimşek’in konuşmasıyla başladı.

Konuşmasına katılımcılara teşekkür ederek başlayan Adem Şimşek, şöyle devam etti:

“3 Eylül 2018’de açılışını gerçekleştirdiğimiz odamızın açılmasında bizlere ve Aliağa’mıza vermiş olduğu değerle, bugüne kadar desteklerini esirgemeyen İMEAK Deniz Ticaret Odası Genel Başkanımız Tamer Kıran’a, Aliağa’daki denizciler adına teşekkür ediyorum. Aliağa’mız hakkında genel Başkanımız Tamer Kıran’a ve siz değerli üyelerimize bazı bilgiler aktarmak istiyorum. Aliağa’mız Türkiye ekonomisine yüzde 11 gibi büyük bir katkı sağlamaktadır. 2018 yılına baktığımızda Aliağa’ya gelen gemi sayısı 5 bin 250. Bu yıl içerisinde 90 milyon groston üzerinden ithalat ve ihracat gerçekleşmiş. 17 limanın bulunduğu en büyük ikinci liman şehriyiz. SOCAR’ın açtığı Star Rafinerisi’nin ilçemize yapmış olduğu yatırım ise 8 milyar dolar. SOCAR’ın üç limanının devreye girmesi ile birlikte bu üç limana beklenen gemi sayısı ise 750 ile 1000 arasında olacak” dedi.

untitled-8-054.jpg

“HURDA GEMİ SÖKÜM BÜYÜK BİR DEĞER”

Şimşek, konuşmasında hurda gemi sökümünün ülke ekonomisine büyük katkısı sağladığına değinerek şunları ifade etti:

“Türkiye’ye katkısı ve katma değeri çok fazla olan hurda gemi söküm de yaklaşık 22 firma bulunmakta. Yıllık kapasitesi 1 milyon tondur. 2018 yılında gelen 161 gemi 580 bin ton laich olarak ekonomiye kazandırılmıştır. Bu sektörde yaklaşık 2 bin 500 kişi çalışmaktadır. Yan sanayisi ile birlikte 6 bin kişiyi bulmaktadır” dedi.

“AMACIMIZ HER ÜYEYE DOKUNABİLMEK”

Konuşmasında odanın yapmış olduğu aktivitelere de değinen Şimşek, “Biz, Aliağa Deniz Ticaret Odası olarak bu zamana kadar birkaçı Ankara’da olmak üzere İzmir ili protokolü, Ege bölge müdürlükleri, Ayvalık, Dikili, Foça, Aliağa ilçe protokollerine durmaksızın ziyaretlerimizi yaptık ve odamızın misyon ve vizyonlarını anlattık. Aliağa Deniz Ticaret Odası’nın bugüne kadar yapmış olduğu aktiviteler içinde Ayvalık’taki gaz sorununun çözülmesinden gemilerin gece belirli saatlerde yakıtların verilmemesi probleminin çözülmesine, Aliağa’mız da bulanan limanlara gelen gemici kardeşlerimizin Aliağa’ya çıkmasında olan engellerin ortadan kalkmasına kadar birçok sorunu sizlerle birlikte çözdük. Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Tamer Kıran ve ekibine, seçilmesinin üzerinden bir yıl bile geçmeden ziyaretlerine başlayarak bizleri onurlandırdıkları için teşekkür ederiz. Denizciler olarak en büyük beklentimiz bu. Her üyeye dokunmak, tüm sektörlerle el ele Deniz Ticaret Odasını hepimizin Odası haline getirmek. Şubemiz olarak bu amaçla üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız. Bölgemize gelerek bizi onurlandıran Yönetim Kurulumuza ve toplantıya katılıp bizi yalnız bırakmayan tüm dostlarımıza teşekkür ederim” diye konuştu.

untitled-9-045.jpg

ALİAĞA-MİDİLLİ ARASI SEFERLER BAŞLAYACAK

Şimşek, yönetim kurulu kararı ve imzaladıkları protokolle birlikte yakın bir zaman içerisinde Aliağa-Midilli seferlerini başlatacaklarının müjdesini de Aliağalılar’a verdi.

“BİZİM İÇİN TEK RENK VAR O’DA DENİZ RENGİ”

Toplantı, Şimşek’in konuşmasının ardından İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran’ın konuşması ile devam etti.

“Bizler kendi evimize geldik, öyle hissediyoruz. Bizlere böyle hissettirdiniz ve hissettirmeye de devam ediyorsunuz” diyerek konuşmasına başlayan İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran, “Bu misafirperverliğinizden dolayı hepinize çok teşekkür ediyorum. Bir sene önce buradaydık ve bir söz vermiştik. O sözümüzü de göreve geldikten sonra hayata geçirmek ilk yaptığımız icraatlardan biri oldu. Göreve gelirsek Aliağa şube olacak demiştik ve Aliağa’yı şube yaptık. Kurulmasının üzerinden çok bir süre geçmeden Başkanımız Adem Bey birçok işler yapmış. Ben buradan bir kez daha emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ağustos 2017’de hizmet etmek için bu yola çıktık demiştik. Üyelerimizle bir olacak, birlik olacak, ulaşalabilir ve en önemlisi de ulaşılabilir olacağız dedik. Bu süreçte Aliağa arkamızda dimdik durdu. İlk olarak İzmir’deki seçimlerde daha sonra merkezdeki seçimlerde sonuna kadar arkamızdaydılar. Ama seçimi kazandığımız gün yaptığım konuşmada da dediğim gibi biz seçimi o gün orada bitirdik. Bundan sonra tek renk var dedik oda deniz rengi. Bu konuda çok samimiyiz. Bu samimiyetimizi de sürdürüyoruz. Dolayısıyla bize oy versin vermesin herkes bizim üyemiz, herkesin sorunu bizim sorunumuz. Onların dertleriyle dertleneceğiz, çözmek için uğraşacağız. Hiç kimseye ayrı gayrı yapmadık, yapmıyoruz ve yapmayacağız. Bunun buradan sözünü bir kez daha vermek istiyorum” dedi.

untitled-10-055.jpg

“ALİAĞA, PİRE’YE RAKİP OLSUN İSTİYORUZ”

Toplantı üyelerin sektördeki sorunları İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran’a aktarması ile devam etti. En dikkat çeken sorunlardan birisi ise Aliağa gibi önemli bir liman kentinin buradan transit geçen gemiler dışında limanlara gelen gemilere dahi yakıt ikmali yapamaması üzerine oldu.

Bu konuda söz alan İMEAK Deniz Ticaret Odası Meclis Üyesi ve Ege Genç İş Adamları Derneği (EGİAD) Başkanı Mustafa Aslan, yeni bir atılım yeni bir proje olarak nitelendirdiği yakıt ikmal ile ilgileri olarak şunları dile getirdi:

“Sadece gemilere yakıt verilebilmesi değil, artık bu noktadan sonra yakıt vermeye gelen gemilere de yakıt verilebilmesi gerekiyor. Supply liman olmalıyız. O zaman burada sadece akaryakıt değil acentelik konusunda da önemli bir gelişme sağlanabilir. Neden Aliağa, Pire’ye rakip olmasın. Amacımız bu. Bununla ilgili olarak da sizlerinde onayı ve desteği ile birlikte bu çalışmalara biran önce Adem Başkanımızla birlikte başlamak istiyoruz. Bu buluşmamızda bu projemiz için start olsun. Bunun için gereken görüşmelere biran önce başlamak istiyoruz” dedi.

KIRAN’DAN TAM DESTEK

“İstanbul’dan yola çıkan gemiler için yakıt ikmali yapabilmek için akla gelen ilk yer Pire veya Port Said’tir” diyen Başkan Kıran, “Bu gemiler Aliağa’ya uğramaz. Neden? Çünkü böyle bir servis yok. Bu proje Aliağa için çok iyi bir alternatif olabilir. Bunu iyi irdeleyip iyi kurgulamakta fayda var.  Bununla birlikte yepyeni bir sektör yaratılabilir. Teknik olarak yapılması mümkün. Yakıtın kendisi zaten Aliağa’da. Rafineri yanı başımızda. İnşallah arkadaşlarımızın bu projeyi başlatmasıyla buna vesile olacağız” dedi.

Toplantı toplu fotoğraf çekimiyle son buldu. Toplantı sonrası İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran, Aliağa Şube Başkanı Adem Şimşek ve oda meclis üyeleri ile birlikte Aliağa’da bir dizi ziyaretler gerçekleştirdi.

untitled-6-042.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim