• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 18 °C
  • Muğla 13 °C
  • Çanakkale 11 °C

İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) Antalya Şubesi’nde seçim heyecanı başladı

İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) Antalya Şubesi’nde seçim heyecanı başladı
İMEAK Deniz Ticaret Odası Antalya Şubesi’nde bugün seçim heyecanı yaşanıyor.

İMEAK DTO Antalya Şubesi bugün yeni başkanını seçmek üzere sandık başına gidiyor.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Atatürk Konferans Salonu’nda 10.00-17.00 arasında gerçekleştirilecek seçimlerde başkanlık için 3 ay mücadele edecek. Yaklaşık 600 üyenin oy kullanması beklenen seçimlerde mevcut Başkan Ahmet Çetin, Levent Aslan, önceki dönem başkanlardan Bekir İnanç Kendiroğlu başkanlık yarışında mücadele edecek. DTO Antalya Şubesi Başkanı Ahmet Çetin, seçimlerle ilgili, “Bizim genel merkezimiz İstanbul’da. Merkezle uyum içerisinde çalışmaya devam edip, Alanya, Manavgat’ın daha fazla sorunlarıyla ilgileneceğiz. Üyelere kapılarımız her zaman açık. 4,5 yıllık görevimiz boyunca da hep ulaşılabilir bir yönetim kurulu oluşturduk. Oda da hakkaniyetli bir şekilde başkanlık yaptım. Bundan sonra da yapacağımı taahhüt ediyorum. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Özellikle pandemi döneminde de yönetim kurulu ve yönetim kurulu başkanı olarak sektörümüze çok faydalı çalışmalar yaptık. Bundan sonraki süreçte de sürekli ulaşılabilir olacağız” dedi.

whatsapp-image-2022-11-06-at-00.21.03.jpeg

“Genel başkan’la uyumlu çalışıyoruz” 

Çetin, “Aday arkadaşlara da başarılar diliyorum. Herkes sektöre çalışmak için uğraşacaktır. Biz tecrübelerimizi deneyimlerimizi bir dönem daha devam ederek sektörümüze faydalı olacağımıza inanıyorum. İyi bir ekip oluşturduk. Genel Başkanımız Tamer Kıran’la birlikte 4,5 yıl önce yaptığımız uyumlu çalışmayı aynı şekilde devam ettireceğiz. Antalya bağımsız bir oda değildir, bir şubedir. Şube olduğu için genel merkezle uyum içerisinde olmalıyız. Uyumlu çalışmadığımız sürece sektöre hizmet veremeyiz. Biz de sektöre hizmet edeceğiz” diye konuştu.

whatsapp-image-2022-11-06-at-00.20.58.jpeg

“Odanın geri gidişi üzdü”

DTO Antalya Şubesi önceki dönem başkanı ve şimdiki başkan adayı Bekir İnanç Kendiroğlu ise seçim süreci ve adaylığı ile ilgili ise “Odanın geldiği noktadan, şu anda ki geri gidişi gerçekten bizleri üzdü. Özellikle bürokrasi olarak. Üyelerimizden talep gelmesi üzerine tekrardan aday olma gerekliliği doğdu. Şu anda maalesef son çıkan Turizm Yönetmeliğiyle birlikte birçok sektörümüz büyük bir sıkıntıya düşmüş durumda. İvedilikle bunların çözülmesi gerekiyor. Antalya’da oluşan ciddi bir alt yapı eksikliği yani bağlama ve çekek yeri problemleri var. Teknelerin bağlama ve çekek yeri problemlerinin çözülmesi için gerekli çalışmaları yapmak üzere bir takım projelerimiz var” dedi.

“Denizcilik lisesi projesi”

“Ülkemiz ve şehrimizin tanıtımı için daha önce yapmış olduğumuz projeleri tekrar hayata geçirmeyi hedefliyoruz” diyen Kendiroğlu, “Başta Alanya olmak üzere deniz eğitimine destek vermek amaçlı projelerimiz mevcut. Alanya’da bir Denizcilik Lisesi düşünüyoruz. Daha önce belli bir aşamaya getirmiştik. O projemizi tekrar gerçekleştirmek istiyoruz. İnşallah hakkaniyetli ve bayram havasında bir seçim olur. Kurallar, nizamlar, saygı, sevgi çerçevesinde seçimlerin gerçekleşmesini umuyoruz. Herkese şimdiden sonuç ne olursa olsun hayırlı olsun” ifadesini kullandı.

whatsapp-image-2022-11-06-at-00.20.52.jpeg

“Sektörün sorunlarını çözeceğiz”

Başkan adaylarından Levent Aslan ise konuşmasında, “Bizim bağlı olduğumuz, dertlerimizi anlatabileceğimiz önemli kurum Deniz Ticaret Odası. Ekibimizle oranın merkezinde olmak istiyoruz. Sektörün sorunlarını hakikaten sektörün içerisinden insanlarla çözmek için bu işe talip olduk. Diğer adayları da tanıyoruz. Onların da yolları açık olsun. Dostluk, kardeşlik, arkadaşlık içerisinde güzel bir seçim olsun” dedi.

“Üyelerimizle yüz yüze görüşüyoruz”

Seçim sürecinin iyi gittiğini söyleyen Aslan, “Antalya’nın hem doğusunu hem batısını gezerek üyelerimizle yüz yüze görüşüyoruz. Üyelerimizin sorunlarını dinliyoruz. Ben yeni bir adayım. Her zaman iktidar da olan yıpranır. Onlarla ilgili şikayetler geliyor. Ama bizim öyle bir kaygımız yok. Herkesle görüşebiliyoruz. Seçim süreci şu an güzel gidiyor. Hiçbir tepki almadan yolumuza devam ediyoruz.  Sektörün sıkıntılarıyla ilgili ihtiyaç ortaya çıkıyor. Mevcut başkanın eksiklikleri ve daha önce yapılmayan şeylerle ilgili ekibimizle birlikte bu sorunları gidereceğimizi düşünüyoruz. 30 yıldır bu camianın içerisindeyiz. İşin tam ortasındayız. Teknecilerin derdini yakından biliyoruz. Senelerdir içinde olduğumuz sorunlar belli. Toparlayıp bunları bir merkezden çözebiliriz” diye konuştu. (Akdeniz Gerçek)

whatsapp-image-2022-11-06-at-09.06.15-(1).jpegwhatsapp-image-2022-11-06-at-09.06.15.jpeg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim