• BIST 9079.97
  • Altın 2307.515
  • Dolar 32.3424
  • Euro 35.0714
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 16 °C
  • Muğla 14 °C
  • Çanakkale 16 °C

İMEAK Deniz Ticaret Odası Aliağa Şubesi kuruldu

İMEAK Deniz Ticaret Odası Aliağa Şubesi kuruldu
Türkiye denizciliğinin çatı kuruluşu olan İMEAK Deniz Ticaret Odası, İzmir lue dışında, Aliağa ilçesinde de şube açmak isteyen denizciler, olumlu yanıt aldıktan sonra yönetim kurulunu oluşturmak için seçime gitti.

Ege Bölgesi’nde denizcilerin çatı kuruluşu olan ve Ege Bölgesi’nde en büyük İMEAK DTO Şubesi olan İzmir’de, ikinci bir Deniz Ticaret Odası şubesi kuruluyor.

Geçtiğimiz Temmuz ayında İMEAK Deniz Ticaret Odası Genel Merkezi'nde gerçekleşen Meclis Toplantısı'nda oylama yapılarak, Aliağa'ya kurulacak DTO şubesi için onay alınmıştı. Yönetim kurulunun oluşturulması için çalışma başlatıldı. Seçimlerini bugün gerçekleştirecek olan oda da, kurucu başkanın ise Adem Şimşek’in olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Foça, Ayvalık, Bergama, Dikili gibi ilçeler Aliağa’ya bağlandı

İzmir’de bağımsız olarak çalışacak odanın şu anda 150 üyesi bulunurken, Foça, Ayvalık, Bergama, Menemen gibi ilçelerin üyeleri Aliağa’ya bağlanacak.

Adem Şimşek, çalışmalarıyla ilgili yaptığı açıklamada, odanın kuruluşu hakkında bilgi verdi. Şimşek, "İMEAK Deniz Ticaret Odası İstanbul genel merkezin meclis kararı ve yönetim kurulu kararıyla alınan bir kararla Aliağa’da güzel bir neticesinde inşallah şubemizin açılışını yapıyoruz. İlk seçimimiz de bugün. Bunun yanında Aliağa Deniz Ticaret Odası (DTO) Şubesi, sağolsun genel başkanımız Tamer Kıran seçim zamanında vermiş olduğu sözü çok hızlı bir şekilde yerine getirdi. Beni de kendisi kurucu başkan olarak ilan etti ve yaklaşık iki aylık bir çalışma sonucunda Aliağa’mıza deniz ticaret odası şubemizi kurmuş bulunmaktayız. Bugün de yasal prosedürler gereği ilk seçimimizi yapıyoruz. Yaklaşık 150 tane üyemiz var. Aliağa Deniz Ticaret Odalarımızın himayesi altında eski Foça, Ayvalık, Bergama bunun yanında Dikili ilçelerimiz de Aliağa’ya bağlanmış bulunmakta. Bizler tabi ki çok hızlı bir şekilde buradaki arkadaşlarımızın herhangi bir sorunları denizle ilgili problemlerini çözmek için İzmir’den bağımsız olarak almış olduğumuz bir kararla hızlı bir şekilde çözeceğiz. Bunun yanında tabi ki Aliağa’da 97 üyemiz, Foça’da 10 tane üyemiz, Menemen’de 10 tane üyemiz, Dikili’de 9, üyemiz Bergama’da 1, Ayvalık’ta 22 tane olmak üzere bu üyelerimizin bütün sorunlarını tabi ki bizler genel merkezin direktifleri adı altında çok iyi bir şekilde çözeceğimizi umut ediyorum. Bizler genç kuşak yeni nesil arkadaşlarız. Bu bir deniz kenti Aliağa ilçemizin ihtiyacı olan bir odaydı. Heyecanla iki üç seneden beri bekliyorduk. Ben buradan Tamer başkanım ve ekibine tekrardan çok ama çok teşekkür ederim. Bizlere birinci günden bugüne her konuda çok yardımcı oldular. İnşallah bundan sonra biz de sayın başkanımıza layık olabilecek bir şube başkanı olacağım burada. Aliağa halkımız için de hepimiz için de Türkiye’miz için de hayırlı uğurlu olsun diyorum teşekkür ediyorum." dedi.

d1-003.jpgd2-001.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim