• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 22 °C
  • Muğla 19 °C
  • Çanakkale 16 °C

İMEAK Deniz Ticaret Odası, 14. Exposhipping EXPOMARITT Fuarı'na desteğini açıkladı

İMEAK Deniz Ticaret Odası, 14. Exposhipping EXPOMARITT Fuarı'na desteğini açıkladı
Denizcilik sektörü, İMEAK Deniz Ticaret Odası ve TÜDEV desteği ile 21-24 Mart 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 14. Exposhipping EXPOMARITT İstanbul Denizcilik Endüstrisi Teknoloji ve Ticaret Fuarı'nda buluşacak.

Denizcilik sektörünün ulusal ve uluslararası aktörlerini bir araya getiren en önemli etkinliği olan 14. Exposhipping EXPOMARITT İstanbul Denizcilik Endüstrisi Teknoloji ve Ticaret Fuarı, İMEAK Deniz Ticaret Odası Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda tanıtıldı.

UBM EMEA (İstanbul) Grup Fuar Direktörü Orhan Çağlayan’ın konuk olarak katıldığı ve fuar hakkında bilgi verdiği Meclis Toplantısı’nda İMEAK Deniz Ticaret Odası üyeleri, 14. Exposhipping EXPOMARITT İstanbul Denizcilik Endüstrisi Teknoloji ve Ticaret Fuarı’na tam destek verdi.  İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan, “ Bu fuar bizim fuarımızdır. Çünkü geliri tamamen üniversiteye gidiyor. Bu nedenle tüm üyelerimizi bu fuara katılmaya ve desteklemeye davet ediyoruz” dedi. 

UBM çatısı altında İMEAK Deniz Ticaret Odası ve Türk Deniz Eğitim Vakfı (TÜDEV) desteği ile 21-24 Mart 2017 tarihleri arasında Pendik Green Park Convention Center’da gerçekleştirilecek olan 14. Exposhipping EXPOMARITT İstanbul Denizcilik Endüstrisi Teknoloji ve Ticaret Fuarı, İMEAK Deniz Ticaret Odası Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda tanıtıldı. UBM EMEA (İstanbul) Grup Fuar Direktörü Orhan Çağlayan’ın konuk olarak katıldığı Meclis Toplantısı’nda, 14. Exposhipping EXPOMARITT İstanbul Denizcilik Endüstrisi Teknoloji ve Ticaret Fuarı’ndaki yenilikler meclis üyelerinden büyük beğeni topladı. İMEAK Deniz Ticaret Odası üyeleri,  armatörlük, gemi işletmeciliği, brokerlık, gemi kiralama, gemi alım-satımı, tersane işletmeciliği, yeni gemi inşa-bakım-onarımı, konteyner taşımacılığı, lojistik hizmetleri ile gemi inşa yan sanayi firmaları ve ilgili bankacılık, finans, sigortacılık ile eğitim kurumlarından ulusal ve uluslararası önemli firmalar ile öncü markaları bir araya getirecek olan fuara desteklerinin tam olduğunu dile getirdi.

Metin Kalkavan: “EXPOMARITT İstanbul bizim fuarımızdır, destekleyelim” 

İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan, “14. Exposhipping EXPOMARITT İstanbul Denizcilik Endüstrisi Teknoloji ve Ticaret Fuarı bizim fuarımızdır. Çünkü bu fuarın geliri tamamen üniversiteye gidiyor. Ayrıca uzun yıllardan sonra fuarımızı Anadolu Yakası’na taşımayı başardık. Bu nedenlerle tüm üyelerimize bu fuara katılmaları ve desteklemeleri yönünde çağrı yaptık” dedi. 

Deniz Ticaret Odası bünyesinde Exposhipping adıyla düzenlenen fuarı 10 yıl boyunca UBM’in düzenlediğini hatırlatan UBM EMEA (İstanbul) Grup Fuar Direktörü Orhan Çağlayan ise, “Bu fuarın Exposhipping EXPOMARITT İstanbul Fuarı adıyla önümüzdeki 10 yıl için de UBM çatısı altında yapılmasına karar verildi. Öncelikle UBM olarak bize duyulan güvene teşekkürlerimizi sunarız. Bu fuarı yapmamızdaki amacımız denizcilik sektörü ve dünya fuarcılık sektöründeki gücümüzü, Türkiye ve Türk denizcilik sektörüne aktarma isteğimizdir. UBM olarak dünya çapında 400’den fazla fuar düzenleyen bir şirketiz ve 5 binden fazla çalışanımız bulunuyor. İlaçtan gıdaya, denizcilikten kuyumculuğa kadar birçok sektörde fuarlar organize ediyoruz. Türkiye’de de yaklaşık 7 yıldır her yıl 13 fuar düzenliyoruz. Denizcilik sektöründe ise dünyanın hemen hemen her kıtasında ve gelişmiş ülkelerinde fuarlarımız var. Asya denizcilik sektörüne giriş için en önemli kapı olan, Asya’nın en büyük gemicilik ticaret fuarı Marintec China’yı da düzenleyen UBM olarak sektör fuarcılığının dünya çapındaki önemli markaları Seatrade ve Marintec markaları ile pazarlama ve satış alanlarında yaptığı işbirlikleri sayesinde Exposhipping EXPOMARITT İstanbul Fuarı’nın çıtasını daha da yükseltmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

Sektör istedi EXPOMARITT İstanbul Pendik’te dev konstrüksüyona taşındı

Sektörün sesine kulak vererek uzun yıllar Yeşilköy’de düzenlenen fuarı 2017 yılında Pendik Green Park Convention Center’da düzenlemeye karar verdiklerini anlatan Çağlayan, “Fuarı otelin içerisinde değil önündeki alanda 11 bin metrekarelik dev bir konstrüksüyonda gerçekleştireceğiz. Almanya’da özel siparişle dev bir konsrüksüyon yaptırıyoruz. Benzer bir yapıyı Antalya’daki bir fuarımızda da yıllardır kullandığımız için bu alanda çok deneyimliyiz. Dolayısıyla fuar alanında ısınma ile ilgili herhangi bir sorun olmayacak. Ayrıca konstrüksüyon tek parça halinde yapıldığı için herhangi bir yağış durumunda akma gibi bir problem de yaşanmayacak. 3 bin araçlık dev bir otoparkın olacak fuar alanımızda için otel hizmetlerinden de yararlanabileceğiz” dedi. 

EXPOMARITT İstanbul birçok yeniliğe evsahipliği yapacak

14. Exposhipping EXPOMARITT İstanbul’a  40’dan fazla ülkeden, 600’den fazla markayı temsilen 200’ün üzerinde katılımcıyı; toplamda 50’den fazla ülkeden yaklaşık 10.000 denizcilik profesyonelini ağırlamayı hedeflediklerini anlatan Çağlayan şunları söyledi: “Bu yıl fuarımızda çok sayıda yenilik olacak. Öncelikle yatırımcı ve alıcıyla, üretici ve satıcının bir araya gelmesini sağlayacak birebir eşleştirme programları yapacağız. Bu ikili görüşmeler için Yunanistan ve Norveç gibi armatör ülkelerin alım heyetlerini Türkiye’ye getireceğiz. Bunun için elçiliklerle görüşmelerimiz başladı. Önümüzdeki günlerde resmi davetimizi de yapacağız. Ayrıca ücretsiz bir uluslararası konferans, farklı hedef ülkelerden alım heyetleri organizasyonları, hedef ülkelerle özel ülke oturumları,  sektörün fikir liderleri ile CEO sohbetleri ve sektörümüzdeki iş kadınlarının katılacağı bir İş Kadınları Ağ Kurma Kahvaltısı organize edeceğiz. Bütün bu çalışmalar sektörün taleplerine ve ihtiyaçlarına göre dizayn edildi. Biz burada Türk denizcilik sektörüne destek olabilmek için varız.”

Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim