• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 21 °C
  • Muğla 15 °C
  • Çanakkale 15 °C

İdris Güllüce: Plajlara giriş 2-3 lira olacak

İdris Güllüce: Plajlara giriş 2-3 lira olacak
Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, "Plajları bedava ya da ücreti 2-3 TL'den fazla olmayacak şekilde nasıl düzenleriz diye hukukçularla görüşüyoruz" dedi

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, 50 liraya giriş ücreti alan plajlara tepki gösterdi. "Hani plajlar halkındı? Adam 10 liraya, 30 liraya niye girsin" diyen Güllüce, bunu en azından 2-3 liraya indirmek istediklerini söyledi. Güllüce, kaçak yapılara ilişkin yürütülen çalışmalar, plajlarda vatandaştan alınan giriş ücretleri ve kentsel dönüşüm ile ilgili açıklamalarda bulundu. Güllüce şunları söyledi:

İŞGAL EDİLMİŞ KIYILAR VAR: Kıyılarla ilgili bütün envanteri toparlamaya çalışıyoruz. Bütün kıyılarımızdaki mal varlığını bire bir tespit etmeye çalışıyoruz. İşgalde olan veya kıyı kenar çizgisini aşan işler var. Belediye plajı işletirken tutmuş oraya restoran da yapmış. Bu kıyı kenar çizgisini korumaya en fazla yerel mercilerin uyması lazım. Ama Ege'de, Muğla'da, o bölgede bakıyorsunuz durum öyle değil.

PLAJA 50 LİRA NİYE VERSİN?: Vatandaşın gittiğine, gitmişliğine pişman olacağı fiyatlarla işletiyorlar plajları. 50 lira girişi olan yerler var. Şimdi ben hukukçularıma, "buraları bedava nasıl yapabiliriz?" diye söyledim. Ya da çok daha düşük fiyata, "2 liradan fazla olmaz, 3 liradan fazla olmaz" şeklinde nasıl yapabiliriz diye düşünüyoruz. Hani plajlar halkındı? Niye girsin adam 10 liraya, 30 liraya kardeşim? Geçen bir belediye başkanı "İyi de ben buraya duş suyu veriyorum, lavaboları, tuvaletleri temizliyorum" diyor. Belediye o kadarını yapsın.

TÜRKİYE'NİN YÜZDE 60'INI FOTOĞRAFLADIK: Biz Ortofoto Projesi ile Türkiye'deki tüm yerleşim yerlerini, uçuşlar yaptırarak fotoğraflarını çektiriyoruz. Bütün binaların, yerleşim yerlerinin 3 boyutlu görüntüleri elimizde olacak. 4 pilot ilde yaptık bunu; bu illerde de her bina için tek tek çalışma yapılıyor. Kaç katlıdır, ruhsatlı mıdır, arsası kaç metrekaredir, içinde kaç kişi oturur, bu bina ne zaman yapılmıştır, yapım tarzı nedir, depremle ilgisi nedir şeklinde detaylı çalışma yaptırıyoruz.

İMAR İHTİSAS MAHKEMESİ ŞART: İmar ile ilgili İmar İhtisas Mahkemelerimiz olması lazım. Mahkeme ufacık bir itirazla bir tane parsel için, bütün o bölgedeki planları iptal ediyor. İmar ile ilgili yepyeni bir kanuna ihtiyaç var. Çevre Kanunu'nda bir defa "ÇED gereklidir", "ÇED gerekli değildir" cümlelerinin değiştirilmesi lazım. "ÇED gerekli değildir" deyince, sanki ÇED raporu istenmiyor gibi algılanıyor. Birinci Sınıf ÇED, İkinci Sınıf ÇED olmalı. 

Rantsal dönüşüm diyenlere çağrı

Güllüce, "'Kentsel dönüşüm şöyle istismar ediliyor; rantsal dönüşüm' diyor ama aynısını kendisi de yapıyor. Vatandaş da her an başına göçecek evde oturuyor. "Hasan amca gel sana sıfır daire verelim" deyince de, 'Bir daireye dokuz daire isterim' diyor. Bu da bir başka istismar. Biz hükümet olarak bu işe girmekle demir leblebiyi ateşin üstünden alıyoruz. Rantsal dönüşüm diyenlere ben şu çağrıda bulunuyorum: Hangi partiden olursanız olun projenizle gelin biz size yardımcı olalım. Bu işin partisi falan olmaz. Burada olmazsa olmazımız, halktır. Teknik kısmında anlaşırız" dedi.

Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim