• BIST 9693.46
  • Altın 2506.421
  • Dolar 32.5726
  • Euro 34.7776
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 18 °C
  • Antalya 18 °C
  • Muğla 12 °C
  • Çanakkale 14 °C

İDO'nun Tuzla İskelesi 5 Mart'ta hizmete açılıyor

İDO'nun Tuzla İskelesi 5 Mart'ta hizmete açılıyor
İDO’nun 5 Mart 2016 Cumartesi günü başlatacağı deniz otobüsü seferleriyle birlikte Tuzla, bir yandan Yalova’ya, bir yandan da Kartal üzerinden Bostancı’ya bağlanacak.

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) 5 Mart’ta Tuzla iskelesini açıyor. Tuzla’yı Marmara’nın diğer yakasındaki Yalova’ya bağlayan deniz otobüsü seferleri, Bostancı ve Kartal kalkışlı olarak gerçekleştirilecek. 

Akfen Holding A.Ş Yönetim Kurulu Üyesi ve TÜSİAD Üyesi Pelin Akın ile İDO Genel Müdür Yardımcısı Murat Altıkardeşler, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’ı ziyaret etti. İDO Genel Müdür Yardımcısı Altıkardeşler, 5 Mart 2016’dan itibaren günde iki kez olmak üzere Yalova-Tuzla seferlerinin başlayacağını dile getirdi.

5 Mart’ta faaliyete geçecek Yalova-Tuzla hattı ile ilgili olarak, Başkan Salman’a bilgi veren İDO Genel Müdür Yardımcısı Murat Altıkardeşler; “Yalova’nın doğal güzellikleri ile Tuzla’nın sosyal hayatını birleştirip İstanbulluları Yalova’ya, Yalovalıları da İstanbul’a bu şekilde bağlamayı düşündük. Günde 2 kez düzenlenecek olan Yalova-Tuzla arası seferler hafta içi Yalova’dan 10:00 ve 14:30’da, Tuzla’dan 11:00 ve 17:30’da yapılacak. Hafta sonu ise Yalova’dan 11:30 ve 18:30 Tuzla’dan ise 09:30 ve 17:30’da yapılacak. Bu seferler Yalova’nın tanıtılması adına büyük önem arz ediyor” dedi.

“Yalova’yı Marka Kent Yapacağız”

Yalova’nın bulunduğu konum itibariyle ve doğal güzellikleriyle eşsiz bir yapıya sahip olduğunu belirten Başkan Vefa Salman; “Yalova’nın bir marka kent olması için önemli çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Turizme yönelik önemli adımları tek tek atıyoruz. Büyük turizm firmaları, marka oteller Yalova’da yatırım yapmak üzere çalışma başlatmış durumdalar. İstanbul’a yapılacak olan sefer sayısı ve noktası ne kadar fazla olursa bizim çalışmalarımıza daha çok katkı sağlamış olursunuz. Körfez geçiş köprüsünün tamamlanmasıyla birlikte kentimizin İstanbul’la olan bağı daha da yakınlaşacak. İDO tarafından da konan seferler bizim öngörülü çalışmalarımızı desteklemiş oluyor. Yalova’da kısa sürede turizm yatırımları adına önemli gelişmeler yaşanacak. Sizlere de bu aşamaya yaptığınız katkı için çok teşekkür ediyorum. Yüzde 60’ı orman olan, yeşille mavinin iç içe olduğu kentimiz hem tarihi hem kültürel hem de doğal güzellikleriyle insanların tercih ettiği bir cazibe merkezi haline gelecek” diye konuştu.

Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim