• BIST 9524.59
  • Altın 2527.099
  • Dolar 32.5791
  • Euro 34.6588
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 16 °C
  • Muğla 9 °C
  • Çanakkale 12 °C

İDO Kurban Bayramı'nda rekor kırdı!

İDO  Kurban Bayramı'nda rekor kırdı!
İDO, 23 Eylül ile 27 Eylül tarihleri arasında diğer tüm hatlarında 5 gün boyunca 447 sefer yapıp 35 bin 844 araç ve 191 bin yolcu taşırken, Topçular ile Eskihisar hattında sadece bayramın son günü 18 feribotla 28 bin 245 araç ve 118 bin yolcu taşıdı.

Kurban Bayramı’nda 9 günlük tatili İstanbul dışında geçirenler, trafikteki araç sayısının da her gün artması nedeniyle megakentten çıkış ve dönüş yolculuğunda hem kendileri sıkıntı çekti, hem geçiş güzergahındaki kentlerde büyük sıkıntılara yol açtı.

Özellikle Kocaeli’nde yaşayanlar, yoğun trafik nedeniyle bayram ziyaretlerine gidip gelmekte zorlandı. Bu arada İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş. (İDO) Gebze Eskihisar ile Yalova Topçular arasında sefer yapan feribotları, rekor kırdı.

Uzun bayram tatilini İstanbul dışında geçirmek isteyenler, gidişleri birkaç güne yayıldığı için sıkıntı çekmezken, dönüşte çile çekti. 28 Eylül’ün hem iş günü, hem de okulların açılacak olması nedeniyle mega kentte yaşayanlar dönüşlerini tatilin son iki gününe sığdırınca tüm yollarda yoğunluk yaşandı. 

İstanbul’u Anadolu’ya bağlayan köprü konumundaki Kocaeli’nde vatandaşlar trafikteki yoğunluk nedeniyle yakın çevrelerindeki kendi yakınlarını bile ziyarete gidip gelmede zorlandı. Özellikle Bayramın üçüncü günü 25 kilometre uzaktaki Sapanca’dan İzmit’e ulaşmak 3-4 saati buldu. Cumartesi ve pazar günü, normalde bir saat olan 90 kilometrelik İzmit- İstanbul arası yoğunluk nedeniyle 5-6 saate kadar çıktı. 

Bu bayram öncesi ve sonrası, feribot hatlarında da aynı yoğunluk yaşandı. İstanbul Deniz Otobüsleri Ticari İşler Genel Müdür Yardımcısı Burcu Çakar’dan alınan rakamlara göre, İDO bu bayram Gebze Eskihisar ile Yalova Topçular arasında araç taşıma rekoru kırdı. İDO, arefe olan 23 Eylül ile 27 Eylül tarihleri arasında diğer tüm hatlarında 5 gün boyunca 447 sefer yapıp 35 bin 844 araç ve 191 bin yolcu taşırken, Yalova Topçular ile Gebze Eskihisar hattında sadece bayramın son günü olan Pazar günü, 18 feribotla 28 bin 245 araç ve 118 bin yolcu taşıdı. 

KÖRFEZ KÖPRÜSÜ HAFİFLETECEK 

İstanbul- İzmir karayolu yolculuğunu 3,5 saate indirecek olan Gebze- Orhangazi- İzmir Otoyol Projesi’nin en önemli geçiş noktası İzmit Körfezi Geçiş Köprüsü tamamlandığında, özellikle Yalova, Bursa ve Ege yönüne giden araçlar buradan geçeceğinden trafiği önemli ölçüde rahatlatacak. Programda bir aksama olmadığı takdirde İzmit Körfezi Geçiş Köprüsü önümüzdeki nisan ya da mayıs ayında hizmete açılacak. Aslında köprü, 21 Martta yaşanan kaza olmasaydı bu yıl sonunda hizmete girecekti. Ancak halat kopması sonucu meydana gelen kaza nedeniyle birçok çalışma yeni baştan yapıldı. 

Köprü tamamlandığında Yalova-Bursa ve Ege yönüne gidecek araç sürücüleri Gebze’den Körfez Köprüsü’ne geçerek 15 dakikada Bursa’nın Orhangazi ilçesine ulaşabilecek. TEM ve D-100 Karayolu’nun Gebze-İzmit arası ile E-130 Karayolunun İzmit-Yalova arasını büyük ölçüde rahatlatacak. Bu yolları sürekli kullanan birçok sürücü muhtemelen köprüyü kullanacak. Bu Kurban Bayramı, birçok sürücü için karayolu ve feribotları kullandıkları son bayram olacak. 

Uzmanlara göre, İzmit Körfezi Geçiş Köprüsü’nün tamamlanması da artık tercihli yol olması tartışılır hale gelen TEM otoyolu ve D-100 karayolundaki bu yoğunluğu tamamen azaltmayacak. TEM ve D-100’ün Kocaeli geçişindeki trafik yoğunluğunu azaltacak en önemli projenin ise, henüz hayata geçirilmeyen Kuzey Marmara Otoyolu Projesi olduğu belirtiliyor.

Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim