• BIST 9792.56
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 27 °C
  • Muğla 22 °C
  • Çanakkale 20 °C

Hüseyin Kocabaş: Deniz taşımacılığını ilgilendiren projelere destek veriyoruz

Hüseyin Kocabaş: Deniz taşımacılığını ilgilendiren projelere destek veriyoruz
KOSDER 2. Olağan Genel Kurulu bugün yapıldı. Toplantıya KOSDER Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kocabaş, İMEAK DTO Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran ve Meclis Başkanı Salih Zeki Çakır katıldı.

KOSDER Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kocabaş, KOSDER 2. Olağan Seçimli Genel Kurulu'nda açıklamalarda bulundu.

KOSDER Olağan Genel Kurul Toplantısı bugün gerçekleştirildi. Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kocabaş, KOSDER'in güçlenerek yoluna devam ettiğini söyledi.

Hüseyin Kocabaş, "Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanımız ve kurucu üyemiz Sayın Salih Zeki Çakır önderliğinde 2014 yılında kurulan Koster Armatörleri ve İşletmecileri Derneği, Türk koster armatör ve işletmecilerinin güçlenmesini, gelişmesini, birlik ve beraberliğini sağlama adına yola çıkmış ve bu ulvi amaçta çok kısa sürede uzunca bir yol almıştır. Derneğimiz, kurulduğu günden bu yana siz değerli sektör temsilcilerimiz tarafından yoğun teveccüh görmüş ve bu teveccüh çalışmalarımızda bizleri daha da cesaretlendirmiştir. Bugün itibariyle KOSDER, 114 üye sayısına, yaklaşık 340 parça gemi ve 3 milyon DWT kapasiteye ulaşarak ve daha da güçlenerek yoluna devam etmektedir" diye konuştu.

Küresel ticaretin yüzde 80’inin deniz yoluyla gerçekleştiğini söyleyen Kocabaş, "Bu durum dünya genelinde deniz ticaretinin önemini daha da artırmıştır. Ülkemiz açısından da stratejik değeri çok büyük olan denizcilik sektörüne yönelik çalışmalarımız sadece koster armatör ve işletmecileriyle sınırlı kalmamıştır. Derneğimiz, ülkemiz ve sektörümüzün menfaatleri doğrultusunda birçok bilimsel faaliyete imza atmış kurum ve kuruluşların deniz taşımacılığını ilgilendiren plan ve projelerine destek vermiştir." şeklinde konuştu.

'Türk Koster Filosu'nun yenilenmesi projesi, Koster Armatörleri ve İşletmecileri Derneği’nin en önemli ve üzerinde yıllardır çalışmalarını sürdürdüğü bir projedir' diyen Kocabaş, şunları söyledi; "Bilimsel ve yenilikçi yaklaşımıyla çalışmalarına hız kesmeden devam eden KOSDER’in, bu projenin öncü kuruluşu olduğu herkesin malumudur. Geçtiğimiz günlerde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Faruk Özlü ve daha dün Deniz Ticaret Odası Meclis toplantısında Sayın Bakanımız Ahmet Arslan söz konusu projenin hayata geçirileceği müjdesini kamuoyuna duyurmuştur."

Kocabaş, Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu'nda yer alan üyeleri paylaştı. Bu kişiler; Adnan Naiboğlu, Burak Akartaş ve Mustafa Can isimlerinden oluştu. Yönetim Kurulu’nda yedek üye olarak görev alan üyelerin ise Mustafa Muhtaroğlu ve Hakan Çendik olduğunu aktardı.

Deniz Ticaret Odası Meclis’inde bulunacak üyeler ise; Cengiz Kaptanoğlu, Metin Şener, Mehmet Suat Dinçelek, Mehmet Alev Tunç, Pınar Kalkavan Sesel, Rasim Akar, Tolga Tomba, Yalçın Akın ve Yusuf Sertkaya.

İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran, ise Koster Yenileme Projesi ile konuştu.

Seçimin bittiğine ve Koster Projesi'ne yoğunlaştıklarını belirten Kıran, "Bunu hayata geçirmek için, en iyi şekilde nasıl yaparız diye düşünüyoruz. Deniz Ticaret Odası işin içinde olmazsa birçok şey olmuyor. Olan şeyler de çok zor oluyor. Deniz Ticaret Odası bu ülkede devlet nezdinde kabul görmüş en üst kuruluş. Deniz Ticaret Odası'nın görüşleri devlet nezdinde ilgililerin karar verme süreçlerini etkiliyor." diye konuştu.

Hüseyin Kocabaş, toplantının sonunda söz alarak; “Önceki dönemi ibra ettiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Yeni dönemde de teveccühlerinizle hazırlamış olduğumuz listeye vermiş olduğunuz destekten dolayı da teşekkür ediyorum.  Önümüzdeki iki yıl KOSDER’in şu ana kadar yapmış olduğu başarıları arttırarak devam ettirmesi yönündeki çalışmalarımıza hiç ara vermeden devam edeceğimizi bildirmek istiyorum. Bayrak yarışı demeyeceğim. Bizde bayrağı alıp devam eden geride kalmıyor, birlikte devam ediyoruz. Çünkü bugüne kadar her toplantımızı hem asil hem yedek üyelerimizle yaptık. Bizim için sayı önemli değil. Kapımız tüm üyelerimize açık. Bundan sonra da bu böyle olacak. İnşallah önümüzdeki yıl özellikle eğitim konusundaki çalışmalarımıza da hız vererek devam edeceğiz. Yeni dönemde KOSDER’i daha güzel yerlerde göreceğiz." ifadelerini kullandı.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim