• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 19 °C
  • Muğla 10 °C
  • Çanakkale 11 °C

Hopaport, Ciner Grubu ile şaha kalktı

Hopaport, Ciner Grubu ile şaha kalktı
Hopaport'un Genel Müdürü Meriç Burçin Özer, Hopaport'un bölgenin en kapsamlı ve en seri hizmet veren açık ve kapalı depolama imkanına sahip modern bir liman olduğunu söyledi.

Artvin'in Hopa ilçesinde bulunan Hopaport'un Genel Müdürü Meriç Burçin Özer, Hopaport'un bölgenin en kapsamlı ve en seri hizmet veren açık ve kapalı depolama imkanına sahip modern bir liman olduğunu söyledi.

Doğu Karadeniz'in kuzey ucundaki Hopa Limanı'nda 2012 yılında başlayan hareketlilik, 2013 yılının ilk aylarında da devam ediyor. Hopa Limanı içinde bulunan ve her biri biner ton kapasiteli toplam 10 bin tonluk tahıl ambarları, Rusya'dan ithal edilen buğdayın depolama merkezi oldu. İlki geçen ay gelen 3 bin ton buğday, silolara aktarılırken, son olarak bugün Rusya'dan gelen 3 bin ton buğday da silolarda depolandı. Buğdayın kısa bir süre sonra Nahçıvan'a taşınacağı öğrenildi.

Hopaport Genel Müdürü Meriç Burçin Özer, Hopa Limanı'nın bölgenin en kapsamlı ve en seri hizmet veren, açık ve kapalı depolama imkanına sahip modern limanı olduğunu belirtti.

Limanın Ciner Grubu'na devredildikten sonra aralıksız sürdürülen yenileme politikaları doğrultusunda bölgenin önemli limanları arasındaki yerini aldığını belirten Özer, "2012 yılında bir önceki yıla göre elleçleme oranı yüzde 50 artan bir kapasiteye ulaşan, ülkemizin ender limanları arasında yerimizi aldık. Hopaport ithalatçılarımız ve ihracatçılarımıza her zaman en seri şekilde yükleme ve boşaltma hizmetini modern araç parkı ile vermekte ve depolama imkanı sunmaktadır. Hopaport olarak en son modern sistemle donatılmış tahıl depolama ambarlarımızı da ithalatçılarımızın hizmetine sunduk. Her biri biner ton kapasiteli toplam 10 adet silomuzla ithalatçılarımız hizmet veriyoruz. Kısa bir süre önce gelen ve silolarımızda bekletilen 3 bin ton buğdaya ek olarak bu defa da Nahçıvan'a transit olarak taşınacak ilave 3 bin ton buğdayı da silolarımıza aldık ve kısa bir süre içerisinde bunların aktarımı yapılacaktır." dedi.

"LİMANIN DEMİRYOLU İLE BAĞLANTISI SAĞLANMALI"

Hopaport'un kısa, orta ve uzun vadeli projelerini adım adım hayata geçirdiğini belirten Özer, "Ülkemizin Kafkasya coğrafyası ile ticari potansiyeli her geçen gün artmaktadır. Ancak bu artışın daha üst seviyelere sıçramasında Hopa Limanı'nın demir yolu projesi ile desteklenmesine ihtiyaç vardır. Kafkas Demiryolu sisteminin Hopa Limanı'na entegre edilmesi ile yakın ve uzak Kafkas ülkeleri ve hatta Çin'e kadar uzanan coğrafyada ülkemizin ithalat ve ihracat potansiyeli var olan rakamları katlayarak artıracaktır. Biz bunun için Hopa- Batum Demiryolu projesinin öncelikle raflardan indirilmesini ve gerekli çalışmaların yapılması ardından önümüzdeki yıllardaki yatırım programına alınmasını talep ediyoruz." dedi.

hopaport_0.jpg

meric_ozer.jpg

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim