• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 17 °C
  • Muğla 12 °C
  • Çanakkale 13 °C

Hollywood yıldızlarının hayatlarına dokunan yatlar

Hollywood yıldızlarının hayatlarına dokunan yatlar
Humphrey Bogart’ın hayatının aşkı olan Lauren Bacall, kocasının çift direkli yelkenli yatı Santana hakkında kendi biyografisinde şöyle bahseder; ‘Ömrümde bir kadını kıskanacak olsaydım, o şüphesiz Santana olurdu.’

Hollywood yıldızlarının hayatlarına dokunan yatlar Ünlü Hollywood yıldızlarının geçmişte sahip olduğu yatları sizler için derledik... Yatvitrini'nin haberine göre Humphrey Bogart’ın hayatının aşkı olan Lauren Bacall, kocasının çift direkli yelkenli yatı Santana hakkında kendi biyografisinde şöyle bahseder; ‘Ömrümde bir kadını kıskanacak olsaydım, o şüphesiz Santana olurdu.’ Şık ve çekici bir yelkenli olan Santana, 16,7 metre boyunda.

Ingrid Bergman, Richard Burton ve David Niven gibi isimlerin sıklıkla misafirliğe geldikleri Bogart’ın Santana'sı, kendisinin ölümüne kadar olan son 10 yılda haftasonlarını ve tatil günlerini geçirdiği yatı oldu. 1957 yılında, 57 yaşındayken hayata gözlerini yuman Hollywood yıldızı Bogart, Santana ile yat yarışlarına da katıldı.

Santana şu anda, Amerika’nın batı yakasından bir grup yelkenciye ait. Yeniden orijinal armasıyla donatılan Santana, bu yılın sonunda tamamen yenilenmiş olarak tekrardan suya inecek.

CHRISTINA O 

İlk başta Kanada donanması için inşa edilen 99 metre boyundaki gemi, 1954 senesinde Aristotle Onassis tarafından satın alındı.

1906 yılında İzmir’de doğan Onassis, Kurtuluş Savaşı’nın ardından Yunanistan’a göç etti. 1923 senesinden sonra ailesi tarafından Arjantin’e gönderilen Aristotle Onassis, tütün ticaretiyle genç yaşta büyük bir servetin sahibi oldu.

Onassis, kızı Christina’nın ismini verdiği süperyatına büyük meblağlar ödeyerek yüzer bir saraya dönüştürdü.

Dünyanın en güzel kadını Greta Garbo’yu Christina’ya davet eden Onasis, kısa sürede Garbo’nun, yatının daimi misafirlerinden olmasını sağladı. Garbo Nice tren istasyonuna indiğinde, Onassis onu büyük bir orkestrayla karşılamıştı. Yatı Christina ile 1963 yılında Capri’ye giderken verdiği partide, Richard Burton, Elizabeth Taylor, Frank Sinatra, John Wayne, Peter Lawford, Grace Kelly ve Jackie Kennedy gibi isimler de vardı. Daha sonrasında sonuna ‘O’ gelen Christina, Christina O adıyla haftalığı 270 bin pound’dan charter listesinde yer alıyor.

KALİZMA 

Sıklıkla arkadaşlarının yatlarına misafiliğe giden Elizabeth Taylor, eşi Richard Burton’ı kendi yatlarını almak için ikna etti ve çift ünlerinin tavan yaptığı dönemde, 1967’de GL Watson tasarımı buharlı yat Minona’yı satın aldı. 1906 yapımı olan Minona’nın satış bedeli 192 bin dolar idi.

Picasso, Monet ve Degas gibi isimlerin sanat eserleriyle donattıkları yatlarına çift, binlerce dolar daha harcadı. Yatın ismini de ‘Kalizma’ olarak değiştirdiler. Daha sonrasında dizel makinelerle donatılan yat, 14 knot sürate çıkabilir oldu. Burton, 1969 yılında Kalizma Monte Carlo limanında bağlıyken, Cartier’den yaptırdığı 1,1 milyon dolar değerindeki 69 karat elması, eşine yatlarındayken hediye etmişti. 

DEO JUVANTE II

Deo Juvante II, Prens Rainier’in Oscar ödüllü aktris Grace Kelly’ye verdiği 44,8 metrelik düğün hediyesi... 1920 yapımı bir klasik motoryat olan Deo Juvante II, bu ismi Rainier ile Grace tarafından aldı.

Sir George Tilley adlı zengin bir Arjantinli tarafından yaptırılan yat, 1938 senesinde İngiliz Kraliyet Donanması tarafından kullanıldı. Donanma görevinin ardından, üretici Camper & Nicholsons tarafından yapılan kapsamlı restorasyonlardan sonra, Tilly’nin ölümüyle Onassis’in şirketlerinden birine satıldı.

Prenses Grace, balayı tatilini yeni yatında geçirdi. Evliliğinin en mutlu anıları olarak nitelediği zamanlarını, Akdeniz’de Corsica ve Sardunya sularında Deo Juvante II’de yaşadı.

2007 yılında Quasar Expeditions adlı tatil şirketi tarafından alınan yat, refit edildi ve ismi Hollywood yıldızı eski sahibinin anısına ‘Grace’ olarak değiştirildi.

ZACA

Zamanının büyük ‘kabadayı’larından olan ve aynı zamanda iyi de bir denizci olarak anılan Erroll Flynn’in, 1945 senesinde satın aldığı 36 metrelik yelkenli Zaca, 1929 yılında inşa edildi. Zaca, İkinci Dünya Savaşı’nın sonuna kadar Amerikan Donanması’na hizmet etti. Sonrasında kapsamlı bir refit yapılan yelkenli, Flynn tarafından satın alındı. Rita Hayworth’un oynadığı, The Lady from Shangai filminde kullanılan yelkenli yat, Hollywood tarihinin unutulmaz sahnelerine ev sahipliği yaptı.

1959 yılında Flynn, Palma’da yatındayken öldü. 1979 yılına kadar Flynn’in hayaletinin teknede olduğu söylentilerinin üzerine, Katolik ve Anglikan rahipler tarafından yatta ortak ‘ruh kovma’ duası yapıldı. Daha sonra İtalyan bir iş adamı tarafından satın alınan Zaca, yeniden refit edildi ve şuan Monaco’da ikamet ediyor.

holywood_yat.jpg

holywood_yat1.jpg

holywood_yat2.jpg

holywood_yat3.jpg

holywood_yat5.jpg

Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim