• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 27 °C
  • Muğla 24 °C
  • Çanakkale 20 °C

Hastane gemiler her an hizmette olacak

Hastane gemiler her an hizmette olacak
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Gemi Hastane Projesi'nin yalnız deprem zamanı için değil, acil durumlarda da normal zamanda da sağlık hizmeti vereceğini söyledi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Gemi Hastane Projesi'nin ayrıntılarını önümüzdeki aylarda netleştirmeyi amaçladıklarını belirterek, "Bu, inşallah bölgeyi, yalnız deprem zamanı için değil, acil durumlarda hemen sahillerimize gelebilecek ama normal zamanda da sağlık hizmeti yapan, sağlık turizmine katkı sağlayan dünyanın farklı bölgelerindeki acil durumlarda sağlık hizmeti için destek vereceğimiz bir proje" dedi.

Müezzinoğlu, sağlıkta şiddetle ilgili soru üzerine Bakanlığın hiçbir zaman "Ne olursa olsun hasta haklıdır" görüşünü benimsemediğini vurguladı.

Sağlıkta hasta memnuniyetinin yüzde 80'lere ulaşmasında sağlık çalışanlarının özverili çalışmalarının büyük payı olduğuna dikkati çeken Müezzinoğlu, "Haklı olan haklıdır. Uygulamada yanlışlık varsa haklı olanın haklılığının yanında olmak lazım" diye konuştu.

Kamuoyunun bilinçlendirilmesinin önemine işaret eden Müezzinoğlu, sağlık hizmeti sunanın motivasyonunu bu hizmetin kaliteli şekilde alınmasında etkili olduğunu dile getirdi. Müezzinoğlu, kamuoyuna "Hekimlerinize, hemşirelerinize ve sağlık hizmeti sunucularınıza ne olur evladınıza sahip çıktığınız kadar sahip çıkın. Çünkü zor gününüzde size evladınız sahip çıkar, zor gününüzde acılı gününüzde sorunlarınızı hekimleriniz, hemşireleriniz çözebilir" diye seslendi.

Hekim ile hasta arasına kanunların, güvenliğin, emniyetin girmesini arzu etmediğini belirten Müezzinoğlu, ancak süreç gerektirdiğinde bunu da yapmak zorunda kalabileceklerini söyledi.

-Gemi Hastane Projesi-

Türkiye'nin üç tarafı denizlerle çevrili ve deprem riski yüksek bir ülke olduğunu belirten Müezzinoğlu, bu kapsamda Gemi Hastaneleri Projesi ile ilgili çalışmayı önümüzdeki aylarda netleştirerek, ülkenin ve milletin hizmetine sunmayı amaçladıklarını bildirdi.

Müezzinoğlu, "Bu, inşallah bu bölgeyi, yalnız deprem zamanı için değil, acil durumlarda hemen sahillerimize gelebilecek ama normal zamanda da sağlık hizmeti yapan, sağlık turizmine katkı sağlayan dünyanın farklı bölgelerindeki acil durumlarda sağlık hizmeti için destek vereceğimiz bir proje" dedi.

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
deniz atı
05 Mart 2013 Salı 20:50
deniz iş kanunu
yıllardır istanbul ve çanakkale boğazlarında çalışan karantina motorbotlarındaki deniz personelini 657 devlet memuru olarak çalıştıran bakanlık almasını planladığı gemilerdeki deniz personelini neye göre çalıştıracak acaba??
78.171.51.159
cengiz kapt.
28 Şubat 2013 Perşembe 18:20
hayirlara vesile olsun
Sayin bakanim,merak ettim dogrusu,bu tip gemiler genelde denizasiri savasmaya giden ordularda bulunurlar,yani genelde askeri kimlikte olurlar.ben bu yatirim projenizi pek anlayamadim.saygilarimla
178.152.183.226
mert
27 Şubat 2013 Çarşamba 20:31
Liman varmı?
Geç kalınmış proje bence.Umarım yapılaçak gemiler için liman şehirlerimizde uygun iskelele veya rıhtımlar yapılır.Acil bir durumda gemi yanaşamadıktan sonra anlamı olmaz.
85.103.164.103
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim