• BIST 9123.21
  • Altın 2323.393
  • Dolar 32.3527
  • Euro 34.951
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 26 °C
  • Muğla 24 °C
  • Çanakkale 22 °C

Hafter milisleri Trablus Limanı'na roketli saldırı düzenledi

Hafter milisleri Trablus Limanı'na roketli saldırı düzenledi
Libya'nın doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter'e bağlı milisler Trablus Limanı'na roketli saldırı düzenledi.

Başkent Trablus'un kuzeyinde bulunan ve dün 17 Şubat Devrimi'nin 9'uncu yıl dönümü kutlamalarının yapıldığı Şehitler Meydanı'nın hemen bitişiğinde yer alan limana düzenlenen saldırı, kentin her tarafından duyuldu.

En az 10 roketin düştüğü belirtilen Trablus Limanı'nda dün küçük gemilerle kutlama etkinlikleri gerçekleştirilmişti. 

Uluslararası tanınırlığa sahip Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) ise henüz saldırıyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı. 

Öte yandan, Halife Hafter liderliğindeki Libya Ulusal Ordusu'nun, Trablus'ta Türkiye'ye ait bir gemiyi vurduğu iddia edildi. Bu gelişme, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun 'Libya Ulusal Ordusu'nun ateşkesi ihlal ettiği ve Hafter'in durdurulması gerektiği' yönündeki açıklamasından sonra geldi.

Facebook hesabından bir açıklama yapan Libya Ulusal Ordusu, Trablus limanında demirli bulunan, silah ve mühimmat taşıyan bir Türk gemisini vurduklarını açıkladı. Ordu, Türkiye'nin, Libya'ya silah satışını yasaklayan uluslararası anlaşmayı ihlal ettiğini savundu. Öte yandan Türk Dışişleri Bakanlığı yetkililerinden yapılan açıklamada, Hafter liderliğindeki Libya Ulusal Ordusu'nun Türk gemisini vurduğu iddiaları doğrulanmadı.

'HERHANGİ BİR GEMİ HASARI YOK'

Öte yandan Reuters haber ajansı, Birleşmiş Milletler (BM) Libya Özel Temsilcisi Ghassan Salame'nin Trablus Limanı'nın saldırıya uğradığına dair sözlerini aktardı. Limanda çalışan bir kaynak ise, geminin değil bir deponun vurulduğunu söyledi.

‘BOMBALANAN TRABLUS LİMANI'NDA TÜRK GEMİSİ BULUNMUYOR’

Birleşmiş Milletler nezdinde meşru Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne (UMH) bağlı Libya Limanlar Müdürlüğü, roketlerle vurulan başkent Trablus'taki limanda herhangi bir Türk gemisinin olmadığını açıkladı.

Libya merkezli Panaroma televizyon kanalının Limanlar Müdürlüğüne dayandırdığı haberde, ülkenin doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter milislerinin öğleden sonra roketli saldırı düzenlediği Trablus Limanı'nda Türk gemisi bulunmadığı belirtildi. Haberde, sadece sivil amaçlı kullanılan limanda herhangi bir askeri mühimmatın da olmadığı kaydedildi.

thumbs_b_c_4624cc51338e8889c1758dab905cfe1b.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim