• BIST 9695.47
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 29 °C
  • Muğla 22 °C
  • Çanakkale 22 °C

Greenpeace aktivistleri Shell'in peşini bırakmıyor

Greenpeace  aktivistleri Shell'in peşini bırakmıyor
6 Greenpeace aktivisti Kuzey Kutbu Kampanyası için Pasifik'te Shell'in devasa petrol arama çıkarma filosunun peşinde. Platformun 40. metresinde kamp kuran aktivistlerin amacı Shell’in kuzey kutbundaki petrol arama ve çıkarma faaliyetlerine dikkat çekmek.

Altı Greenpece eylemcisi, Shell’in Kuzey Kutbu’nda petrol sondajı için Pasifik Okyanusu’nda ilerleyen platformda eylem yaptı. Hawaii’nin 750 mil kuzey batısında bulunan 38 bin tonluk platforma tırmanan eylemciler, Shell’in Kuzey Kutbu’ndaki riskli petrol arama çalışmalarını protesto etti.

Eylemciler, Kuzey Kutbu’ndaki tehlikeli petrol arama faaliyetlerine karşı Greenpeace’in başlattığı ‘Kuzey Kutbu’nu Kurtar’ kampanyasına katılan dünya çapında 6,7 milyondan fazla kişinin isimlerinin bulunduğu bir pankart açtı.

Geçtiğimiz hafta Amerika Birleşik Devletleri İçişleri Bakanlığı, Shell’in Alaska açıklarındaki Chukchi Denizi’nde petrol sondaj iznini onayladı. Bu da, Shell’in 100 gün içerisinde Kuzey Kutbu’nda sondaj faaliyetlerine başlayabileceği anlamına geliyor.

Greenpeace’in Esperanza gemisinden botlarla hareket ederek Polar Pioneer’ın güvertesinin altında kamp kuran altı eylemci, ABD, Almanya, Yeni Zelanda, Avustralya, İsveç ve Avusturya’dan gelen eylemcilerden oluşuyor. Eylemciler, yanında getirdikleri ekipman sayesinde gerçek zamanlı olarak bütün dünya ile Twitter üzerinden iletişim kurabiliyor.

Greenpeace Akdeniz Kuzey Kutbu Kampanyası Sorumlusu Ayşe Bereket  Shell’in filosunu Malezya’dan Kuzey Kutbu’na doğru hareket ettiği andan itibaren Esperanza Gemisi ile izlediklerini söyledi.

Platformun 40. metresinde kamp kuran aktivistlerin amacının Shell’in kuzey kutbunda ki petrol arama ve çıkarma faaliyetlerine dikkat çekmek olduğunu söyleyen Greenpeace Akdeniz Kuzey Kutbu Kampanyası Sorumlusu Ayşe Bereket, “Geçtiğimiz hafta Amerika Birleşik Devletleri İçişleri Bakanlığı, Shell’in Alaska açıklarındaki Chukchi Denizi’nde petrol sondaj iznini onayladı. Bu da, Shell’in 100 gün içerisinde Kuzey Kutbu’nda sondaj faaliyetlerine başlayabileceği anlamına geliyor” dedi.

ABD Hükümeti tarafından yapılan resmi bir açıklamada Chukchi denizinde petrol çıkarılırsa kaza riskinin yüzde 70 olarak tespit edildiğini de anımsatan Bereket, Shell’in kuzey kutbunda meydana gelmesi sadece bir zaman meselesi olan petrol rafinerisi kazasında bunu temizlene teknolojisinin bulunmadığını da sözlerine ekledi.

eylem-002.jpg

eylem1-002.jpg

eylem2-001.jpg

eylem3-001.jpg

eylem4.jpg

Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Simge
08 Nisan 2015 Çarşamba 08:41
08:41
kusura bakmasınlar ancak, platforma giderken kullandıkları yakıtı leylekler mi getirmiş ??
212.156.0.106
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim