• BIST 9774.15
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 27 °C
  • Muğla 22 °C
  • Çanakkale 20 °C

Golden Horn Boat, deniz tutkunları için

Golden Horn Boat, deniz tutkunları için
Golden Horn Boat Fest, 9-12 Mayıs günlerinde yapılacak. Aralarında Acun Ilıcalı, Beyazıt Öztürk ve Gani Müjde’nin yer aldığı birçok ünlünün teknesi de deniz üzerindeki bu fuarda. Fiyatlar astronomik değil.

Golden Horn Boat Fest, 9-12 Mayıs günlerinde Haliç Kongre Merkezi’nde yapılacak. Aralarında Acun Ilıcalı, Beyazıt Öztürk ve Gani Müjde’nin yer aldığı birçok ünlünün teknesi de deniz üzerindeki bu fuarda. Fiyatlar astronomik değil; şovmen Beyaz “Tekne almak için çok zengin olmak gerekmiyor” diyor.

9-12 Mayıs günlerinde Haliç Kongre Merkezi’nde ilk kez düzenlenecek olan Golden Horn Boat Fest, deniz tutkunlarını bekliyor. Altın Boynuz’un tarihi atmosferi, 140’dan fazla tekne, ekipman ve aksesuarları, su sporları ve çeşitli etkinliklerle bambaşka bir havaya bürünecek. Organizasyonun en önemli özelliği, deniz üzerinde gerçekleşmesi. Ayrıca fuar sırasında, eğitim alanında, iyi bir denizci olmanın şartlarına dair temel bilgiler ‘uygulamalı’ gösterilecek, her yaş grubuna hitap eden gece-gündüz etkinlikleri ortamı tam bir şenliğe dönüştürecek.

Bu yıl 1 milyon dolar yatırım yapılan 9-12 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek olan Golden Horn Boat Fest, Haliç’te gerçekleştirilecek. Fuarda yaklaşık 160 tekne sergilenirken, ikinci el 60 tekne yer alacak. Düzenlenecek organizasyonda sergilenecek teknelerin fiyatları ise 5 bin Euro ile 5 milyon Euro arasında değişiyor.Ama ürkmeyin çünkü milyon dolarlık teknelerin yanında birkaç bin dolarlık modeller de yer alacak!

Beyazıt Öztürk, Acun Ilıcalı, Gani Müjde gibi pek çok ünlünün tekneleri de Golden Horn Boat Fest’te sergilenecek. Golden Horn Boat Fest’ten isteyen sıfır isteyen de ikinci el tekne satın alabilecek: Yüzün üzerinde ikinci el tekne görücüye çıkacak. En pahalı tekne ‘Smyrna’. Fiyatı 5 milyon 500 bin euro. En hesaplı teknenin fiyatı ise 5 bin 500 euro. Otomobil fiyatına,  krediyle alınabilecek tekneler var.

SAHİP OLMAK LÜKS DEĞİL

Deniz tutkusuyla bilinen senarist ve yapımcı Gani Müjde, tekne sahibi olmanın ‘lüks’ hobi kategorisinde değerlendirilemeyeceğini düşünenlerden: “İlk teknemi Hayat Bilgisi dizisinden kazandıklarımla aldım. Adını ‘Peynir Gemisi’ koydum. Bence bu bir lüks değil... Tekne sahibi olmak ve tekneyle yaşamak, sanıldığı kadar pahalı değil. Elbette çok lüks bir mega yat hayaliniz varsa, o başka... Ama otomobil ya da yazlık fiyatına bir tekne alabilir; bir arabanın kasko, bakım, mazot parası kadar bir parayla yaz boyu denizlerde yaşayabilirsiniz. Ben de yaz boyu teknede yaşıyorum. Fransa’dan Türkiye’ye, en uzun seyahat rotamdır. Genelde Bodrum-Göcek-Fethiye arasında dolaşıyorum.”

Oyuncu Pınar Altuğ ile eşi Yağmur Atacan, bu işi profesyonelliğe döken bir çift. H2O Marin adlı, küçük spor tekne ve şişme bot satışı yapılan şirketleri var. Altuğ, küçük kızları Su ile denize açıldıklarını anlatıyor: “Hiç denizsiz kalmadım ben. Genç kızlık dönemimde tekne kiralamaya param yetmediği için o dönem koptum. Sonra Yağmur ile birlikte küçük bir sürat motoru aldık. Kızımız Su, altı aylık olduğunda küçük sürat motorları üzerindeydi! Üç buçuk yaşında da yüzme öğrendi. O bizden daha alışık denize...”

BEYAZ: ‘KAPTAN EHLİYETİMİ ALDIM’

Şovmen Beyaz’ın teknesinin modeli Azimut 62. Golden Horn Boat Fest’te görmek mümkün olacak. Beyaz ‘En güzel tekne arkadaşının teknesidir’ sözüne katılmadığını söylüyor: “Bize hep ‘En güzel tekne arkadaşının teknesidir’ diye öğretildi. Arkadaş teknelerinde geze geze bir tekne sahibi oldum sonunda! Kaptan ehliyetimi aldım. Gerçi işlerin yoğunluğundan çok fazla denize açılamıyorum ama fırsat buldukça ailemle, arkadaşlarımla denize açılmak beni dinlendiriyor. Teknem Kalamış Marina’da. 2008 model, ikinci el Azimut 62. Yeni bir tekne alamayanlar, benim gibi ikinci el de satın alabilir. ‘Tekne sahibi olmak için çok zengin olmak gerekiyor’ görüşüne katılmıyorum

ACUN ILICALI: ‘BENİM İÇİN ÖZGÜRLÜK’

Golden Horn Boat Fest’te teknesi sergilenecek ünlüler arasında yapımcı ve sunucu Acun Ilıcalı da var. Ilıcalı, deniz tutkusunun çok eskilere dayanmadığını itiraf ediyor: “Denizcilik öyküm yok ancak tekne benim için özgür olmak anlamına geliyor. Sürat yapmayı seviyorum, bu nedenle sürat teknesi aldım. Özellikle Türkiye’nin el değmemiş muhteşem koylarına tekneyle girmeyi seviyorum. İşten fırsat bulduğum an denize açılarak dostlarımla vakit geçiriyorum.”

Eski başbakanın da teknesi var

FUARIN en pahalı teknesi  5 milyon Euro’ya satışa çıkacak olan AxZ Marina’ya ait 36 metre boyundaki Smyrna olacak. Teknenin Flybridge’inde tam donanımlı bar, geniş oturma ve 10 kişilik yemek bölümü, güneşlenme minderleri ile çevrili 6 kişilik jakuzi bulunuyor. Toplam 9 kamaranın yer aldığı teknede 12 konuk ile 6 mürettebat konaklayabiliyor. Tekne 14 knot hıza ulaşabiliyor. 1971-1989 yılları arasında Bulgaristan Başbakanlığı yapmış Todor Jivkov’un yatı da Boat Fest’de satış için görücüye çıkacak. 2008 yapımı tekneye 2.5 milyon Euro değer biçilirken, teknenin sıfır fiyatı ise 5 milyon Euro.                 

Altın kaplama tekne Haliç’te

KONSEPT tasarım olarak üretilen Angel Lobster 15’te Haliç’te sergilenecek. Modelin,iç tasarımında 14 ve 24 ayar altın alaşımlı ürünler kullanılırken, yatta, bir adet tek kişilik misafir kamarası ile 12 kişilik yolcu kapasitesi, bir havuzluk bir de ana olmak üzere iki adet mutfak ve iki adet banyo yer alıyor.  209 bin Euro’dan başlayan fiyatlarla sunulan teknede kişiye özel üretim yapılıyor. İç dizaynda altın kaplama ürünler isteyenlerin ise en az 1.5 milyon Euro’yu gözden çıkarması gerekiyor.

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim