• BIST 9524.59
  • Altın 2497.686
  • Dolar 32.5064
  • Euro 34.7322
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 20 °C
  • Muğla 17 °C
  • Çanakkale 19 °C

Gökçeada’nın bakir koyları sizleri bekliyor

Gökçeada’nın bakir koyları sizleri bekliyor
Gökçeada'da denize girilebilecek, cennet gibi birçok bakir koy bulunuyor. Eğer sakin bir tatil geçirmek istiyorsanız bu sakin ve bakir koylar sizleri bekliyor

AYDINCIK (Kefalos) PLAJI: Gökçeada’nın  en çok tercih edilen en sık ziyarete uğrayan  plajlarının ilk sırasında yer alır. Aydıncık Plajı Kefalos olarak ta bilinen ve adanın Güney’inde yer alan altın kumsala sahip harika bir plajdır. Altın sarısı kumların üzerinde hem güneşlenip, hem oyunlar oynayabilir hem çocuğunuzla güzel vakitler geçirebilirsiniz. Kefalos için yapılan benzetme “Kuzey Ege’nin Patara’sı”dır. Ki bu unvanı da bünyesinde barındırdığı hizmetlerle ve manzaralarla sonuna kadar hak etmektedir. Bu plajda bulunan tesislerde ayrıca yemek servisleri de verilmekte olup sert rüzgârların ve büyük dalgaların koya girememesi sebebi  ile rüzgâr sörfü yapmak isteyen kişilerin uğrak yeridir.

GİZLİ LİMAN: Safiyane bir güzelliği vardır. Gizli Liman Gökçeada’nın batısından 750 metre kadar sahil uzunluğu olan ancak hiçbir yapılaşma ve hizmetin olmaması nedeni ile pek fazla rağbet görmeyen koydur.  Uğurlu Limanına birkaç kilo metre uzaklıkta bir yerde olsa da koy her şekilde kendi bakirliğini korumuş, sakin ve doğal görünümünden hiçbir şey kaybetmemiştir.

MARMAROS PLAJI: Genelde çok serbest olmak isteyenlerin tercih ettiği bir alandır. Marmaros, gökçeadanın kuzey kıyılarında konuklarını denize dalabilmesini sağlayan nadir koylardan biridir.  Dereköy'ü geçtikten sonra sağa dönüş yapılan bir yolu takip ettikten sonra ulaşıyorsunuz  buraya.  Mükemmel bir manzaraya şahit olacaksınız.  Ama ormanlık alanlarla olduğu ve son zamanlarda oldukça sık yangınlar görülmeye başlayan bu alanda orman koruyucularından izin almanız gerekmektedir. Bu nedenle koy trafiğe kapanmıştır. Ancak yay veya bisiklet ile buraya gelebilir ve buradaki güzellikleri ancak bu şekilde keşfedebilirsiniz.  Bu güzelliği takip edin. Tabela sizi doğru yere yönlendirecektir.

LAZ KOYU: Laz Koyu, Gökçeada'nın güney kıyısında yer alan ufak, şirin bir koydur. Asfalt yoldan sola doğru dönüş yaptığınızda tabelayı takip ederek bu koya ulaşıyorsunuz.  Toprak yoldan aşağı doğru 300 metre ilerledikten sonra sizi Koyda bir tesis karşılıyor. Mevsimlik olan bu yerde şemsiye şezlong kiralayabilir ve karnınızı doyurabilirsiniz. Laz Koyu’nda yerleşim olmamakla birlikte Uğurlu köyünde bulunan şirin Gökçeada pansiyonlarında konaklayabilirsiniz. Bunların dışında adada birçok koy ve plaj bulunmaktadır: Güzelce Koy, Kaleköy, Kokina plajı, Kuzu Limanı,  Yıldız Koyu ve Yuvalı plajı (Pirgos) bunlardan bir kaçıdır. 

Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim