• BIST 9834.55
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 26 °C
  • Muğla 16 °C
  • Çanakkale 18 °C

Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi açıldı

Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi açıldı
Ondokuz Mayıs Üniversitesi’ne (OMÜ) Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi kurulması kararı çıktı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi’ne (OMÜ) Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi kurulması kararı çıktı. Türkiye’nin değişik illerindeki 6 üniversiteye 5 yeni fakülte ve 1 yeni yüksekokul açılmasına dair Bakanlar Kurulu Kararı Resmi Gazete’de yayımlandı.

Karara göre Milli Eğitim Bakanlığı’nın talebi üzerine; Akdeniz Üniversitesi’ne ve Hacettepe Üniversitesi’ne Hemşirelik, Harran Üniversitesi’ne Mühendislik ve Doğa Bilimleri, Kırklareli Üniversitesi’ne Mimarlık, Ondokuz Mayıs Üniversitesi’ne Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi, Uşak Üniversitesi’ne ise Yabancı Diller Yüksekokulu kurulacak.

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Müh. Kaptan Refik Akdoğan
28 Kasım 2012 Çarşamba 21:14
Denizcilik okulları
Sayın Murat Birecik Bey, ülkemizde bol miktarda denizcilik okullarının açılması çok eski bir planlamadır. Denilebilir ki AB gemilerinde, eğer kaliteli zabit yetiştirisek, birçok Türk denizcileri iş bulabilir. Ayrıca denizcilik okullarından mezun olanlar yalniz gemilerde çalışmaz. Karada denizcilere çok iş vardır. Dört bir tarafımız denizlerle çevrili. Hâlâ okullara denizci öğretmen bulunamamaktadır. Limanlar, işletmeler, birçok limana kılavuz kaptanlık için denizci beklemektedir. Denizcilerin olması gereken yerlerde sivillerle idare edilmektedir. Ancak burada önemli olan kaliteli mezun vermektir. Her zaman söylediğim gibi mezunlar çok iyi İngilzce artı meslek İngilizcesi ve deniz ticaret ilmini çok iyi bilmelidir. Ben yaptım oldu kafasıyla mezun verirsek iş bulmaları kolay olmaz. Zirve Üniversitesi gibi baraj ya da göl kenarında denizci yetiştirilmez.
Allah selamet versin. www.refikakdogan.com
94.54.98.9
murat birecik
27 Kasım 2012 Salı 20:14
refik ağabey, ne yaptın!..
değerli süvarim, efendi kaptanım, beybabam...

ben ironi yapmıştım. sen de, kendi kalemize gol attın!..
46.197.117.60
İLTER GÖKCAN
27 Kasım 2012 Salı 13:22
İSİMLERE DİKKAT
Bilindiği üzere, Fakültelerimizde açılan bölüm isimlerinin konması çok önem arzetmekte olup, bazı sektörlerle ilgili olarak benzer işlevi olan farklı isimlerde bölümlerin açılması bunların uygulama hayatında işe alımlarında, sınav duyurularında vs. birtakım ... güçlüklerin yaşanmasını beraberinde getirmiştir, bir yere alım olacağı zaman bir çok aynı işlevi olan bölüm veya fakülte ismini belirtmek gerekmiş, hatta bazen sırf ismi geçmediği için benzer işi yapan bölümler sınav duyurularında sırf isimleri aynı olmadığı için zor durumda kalmışlardır.
Bir sınav duyurusu örneği: (2.7) Gemi Sörvey Kurulu Uzmanı için; Fakültelerin Güverte, Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği, Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği, Gemi Makineleri Mühendisliği, Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği, Gemi İnşaatı Mühendisliği, Deniz Teknolojisi Mühendisliği, Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği bölümlerinden mezun olarak, uzakyol vardiya zabiti, uzakyol vardiya mühendisi/makinist veya üstü ehliyetlerden birisine sahip olarak denizcilik alanında en az 2 yıl çalışmak;
Yukarıdada görüleceği üzere birbirine benzer bir sürü isim karmaşası o nedenle ben diyorum ki aman ha aman bölüm isimleri koyarken dikkat edilsin. Diğer üniveristelerle karşılaştırılsın. İsimler ona göre seçilsin. Bu çok önemli bir çok öğrencinin geleceğiyle oynanmasın. Şu an diğer üniversitelerdeki Denizcilikle ilgili bölüm isimleri bildiğim kadarıyla ; Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği, Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği, Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği, Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği, Su Ürünleri Mühendisliği, Deniz İşletmeleri Yönetimi ve en son KTÜ de açılmış olan Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Mühendisliği bölümleridir.
212.174.131.15
ahmet dalkılıç
27 Kasım 2012 Salı 12:14
parola her ile bir denizcilik fakultesi!!!
şuan kac tane denizcilik okulu var bilen varmı? yaklaşık olarak 100 tane.ortalama ogrenci sayısı 40 gerisini siz hesap edin,meslek lisesini bitiren oğrenciler fellik fellik staj yapacak gemi ariyor,yeterki stajımız bitsin diyeyakında üste para vermeyede başlıyacaklar, çok ama çok fazla okul oldu alt yapısı yok okullarda öğrenciye ders verecek hoca yok yazıktır yazık...
88.232.70.199
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim