• BIST 10247.75
  • Altın 2393.909
  • Dolar 32.2484
  • Euro 34.6675
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 20 °C
  • Antalya 17 °C
  • Muğla 14 °C
  • Çanakkale 17 °C

Geçimini zıpkınla balık vurarak sağlıyor

Geçimini zıpkınla balık vurarak sağlıyor
Çanakkale’nin Gelibolu ilçesinde dalgıçlık yapıp zıpkınla balık vurarak geçimini sağlayan Yücem Ergen herkesin dikkatini çekiyor.

GEÇİMİNİ ZIPKINLA BALIK VURARAK SAĞLIYOR

Çanakkale’nin Gelibolu ilçesinde dalgıçlık yapıp zıpkınla balık vurarak geçimini sağlayan Yücem Ergen herkesin dikkatini çekiyor.

Ailesiyle birlikte Gelibolu’nun iç kesimlerindeki bir köyde yaşamını sürdürdüğünü belirten Yücem Ergen, “Dalgıçlık hikayem kızım Özüm Ergen’in doğumu ve eşimden ayrılmam ile başladı. Babam Mustafa Ergen’i de kaybettikten sonra yaşam mücadelemde tek başına kalınca yalnızlığımı denizle paylaşmaya başladım. Gelibolu bölgesinde dalgıçlık yapıyorum. Anlaştığım yerlere kabuk toplayıp, zıpkınla balık avlıyorum. Bunları satarak geçimimi sağlıyorum. 7 yıldır dalıyorum. Dalgıçlığı hobi olarak yapan bayan dalgıç var. Ama benim gibi para kazanmak için meslek edinen yok. Zıpkınla balık avlayan bu bölgedeki tek bayan dalgıç benim. Bir bayan olarak elbette çok zor bir meslek ama başka bir iş bulamadım. Bakmak zorunda olduğum 12 yaşında okula giden bir kızım var. Denizin altı başka bir dünya. Yalnız çok nankör insanlarız. Binlerce insana ekmek veren denizi kirletmekte üstümüze yok. Toprak nasılsa, denizde öyle benim için” dedi.

2.20111126101345.jpg

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Mehmet konyali
01 Ağustos 2017 Salı 11:19
11:19
Yasaktan ahberin yok sanirim abla. Cahillik diz boyu..
94.54.7.126
peh
20 Kasım 2015 Cuma 18:57
18:57
Senden başka yok çünkü yasak..kim ipler yasayı desene:)
46.197.65.24
MİDYE
29 Kasım 2011 Salı 11:49
NE OLDU BAZILARINA
HİÇ DENİZİ KİRLETENLER,KATLİYAM YAPANLARI YAZDILARMI BURADA.BAK YORUMCU ARKADAŞ BIRI ÇORLUDAN,ÇANAKKALEDEN VS YERLERDEN AKITILAN ZEHİRLERİN NEREYE GİTTİĞİNİ YAZIYORLAR.BİZLER DENİZİN OKSİJENİYİZ,HEYYY EDİTÖRRR,NİÇİN BUNLARIN KAPILARINI ÇALMIYORSUNUZ,TV LERDEE RESİMLER OBJEKTİF ÇEKİMLER YAPMAKTALAR,OTURDUĞUNUZ YERDE VERİYORSUNUZ BİR HANIM KIZIMIZI SİTEYE,KANUNEN NE YAPTIĞINI İYİ BİLİYOR,ÇOCUĞUNU BAKMAK İÇİN EKMEK PARASINI ÇIKARMAKTA,DENİZDE NASIL AVLANACAĞINI İYİ BİLMEKTE.HADI KALDIRIN AYAKLARINIZI ÇIKIN DOLANIN,KATLİYAMCILARI,ÇALIN KAPILARINI,YAPTIKLARINI VİDYO ÇEKİN,RESİM ÇEKİN,"ÇİNAKOP" YALVARIYOR,YALVARIYOR,NE OLUR,BEBELERİNİ,YAVRULARINI,YAŞAM ALANLARINI,OYUN YERLERINİ,EVLERİNİ,YOK ETMEYİN DİYEEE..BIRAKIN BÖYLE HABER VERMEYİ.BİZLER DENİZİN DİBİNDE KİMİN NE YAPTIĞINI GÖRÜYORUZ,SİZ İNSAN OLARAK BİZLERE BAKAN KÖRLER GİBİ NE YAPTIĞINIZI İYİ BULUYORSUNUZ.HADI ÇIKIN BAKAYIM BALIK HALLERİNE,BALIK SATAN YERLERE NE YAPTIKLARINI NE SATTIKLARINI ONLARA SOYLEYIN,ROPORTAJ YAPIN,RESİM ÇEKİN.İBRETİ ALEM OLSUN.YAYINIZA KATIN.BIRAKIN BU HANIM BAYAN BAKMAKLA YUKUMLU OKUTTUGU KIZ ANNEMIZI.
81.214.71.174
....
28 Kasım 2011 Pazartesi 13:55
..
siz yorumcu bu isin ilmini iyi öğrenmissiniz haklısınız cahiller öğrenmesinler kaynaklarımızı :):) ne aç gözlüymüysünüz ya ...cahil dedikleriniz kimlerdir sizinle aynı haklara sahip değiller mi ? sizin yazdıklarınız aslında daha büyük suç içeriklidir.bende her kelimenizden on anlam çıkartabilirim simdi ...midye tarlaları ölüyor su altında denizin arıtma vazıfesi midyelerin görevidir ayrıca yavrulama yatağıdır....siz çorludaki sanayi atığını önletsenize denize akmasın tekirdağdan ç.kaleye kimse farketmıyor du bile denizdeki sıyah balçığın nedenını .yada baslayayım saymaya ....dilerim halk bilinlenir denizlerimiz konusunda kıyıya vuran kabuğundan bile faydalanır ülkemizde kalkınır...İSTİKBAL GÖKLERDEDİR YANİ YÜKSELMEKTEDİR ÇALISMAKTA TÜKETMEKTE DEĞİL ÜRETİMDE DİR YOKSA BOS BOŞ GÖKYÜZÜNE BAK DUR HAVA ALIRIZ...BİR DAHA HABER YAPMAK İSTEYEN OLURSA BU KEZ İKİ ZIPKIN ALACAĞIM ELİME ÖYLE POZ VERECEĞİM SİZİ ZIPLATACAK MI DIYE :)
94.122.23.174
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim