• BIST 9776.48
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 25 °C
  • Muğla 20 °C
  • Çanakkale 19 °C

GBD ve PÜSEM’den brokerlik eğitimi

GBD ve PÜSEM’den brokerlik eğitimi
Gemi Brokerleri Derneği, Piri Reis Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi ile ortaklaşa düzenleyecekleri “Gemi Brokerliği” eğitimlerini basın toplantısında açıkladı.

Gemi Brokerleri Derneği, Piri Reis Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi ile ortaklaşa düzenleyecekleri “Gemi Brokerliği” eğitimlerini dün akşam düzenledikleri sektörel basının davetli olduğu iftar yemeğinde açıkladı. 

Basın açıklaması yapılan iftar yemeğine Gemi Brokerleri Derneği Yönetim Kuru Başkanı Z.Pınar Sesel, Başkan Yardımcısı Bahadır Tonguç, Genel Sekreter K.Ali Güç, Yönetim Kurulu Üyesi ve Eğitim Komitesi Başkanı Gökhan Özcan, Piri Reis Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Başkanı Boray Konuksever, Müdür Yardımcısı K.Nazif Özdağdeviren, Genel Eğitim Planlama ve Koordinatörü Sinan Tunçay ile sektörel basın mensupları katıldı.

Gemi Brokerleri Derneği, Piri Reis Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi ile ortaklaşa düzenleyecekleri “Gemi Brokerliği” eğitimlerini basın toplantısında söz alan Gemi Brokerleri Derneği Yönetim Kuru Başkanı Z.Pınar Sesel, kendi bünyelerinde dernek kuruluşlarından beri düzenledikleri “Temel Brokerlik Eğitimi”ni ileriye taşımak, sektöre nitelikli personel yetiştirmek amacıyla bu ortaklığa girdiklerini söyledi.

Gemi Brokerleri Derneği Yönetim Kuru Başkanı Z.Pınar Sesel’in ardından konuşan Piri Reis Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Başkanı Boray Konuksever, ICS standartlarında eğitim vereceklerini, brokerlığın yanı sıra deniz hukuku, deniz sigortaları gibi alanlarda da eğitim vereceklerini  ve bu eğitimlerin ileride işe alımlarda tercih sebebi olacağını belirtti. Konuksever ayrıca Türkiye’de brokerlik eğitimi gibi bi kavramın üniversite bünyesinde  ilk defa yapılacağını ve sektörün eğitim almış kişilere kesinlikle ihtiyacı olduğunu söyledi. Verilecek eğitim ardından Gemi Brokerleri Derneği ve Piri Reis Üniversitesi Rektörlüğü tarafından Türkçe-İngilizce sertifika verileceğini sözlerine ekleyen Konuksever, bu sayede tüm dünyada eğitimin geçerli olacağını açıkladı.

Piri Reis Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Başkanı Boray Konuksever’den sonra söz alan Gemi Brokerleri Derneği Eğitim Komitesi Başkanı Gökhan Özcan, Gemi Brokerleri Derneği ve Piri Reis Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi’nin müşterek düzenleyeceği eğitimlerin ilki olan “Gemi Kiralama ve Brokerlik Eğitimi”nin eylül ayı içerisinde başlaması planlanırken eğitimler Gemi Brokerleri Derneği’nin merkez binasında düzenleneceğini söyledi.

Konuşmalar sonrasında sohbet havasında geçen iftarın ardından toplantı sona erdi.

gbd-pusem-(2).jpg

gbd-pusem-(3).jpg

gbd-pusem-(4).jpg

gbd-pusem-(5).jpg

gbd-pusem-(6).jpg

gbd-pusem-(7).jpg

gbd-pusem-(8).jpg

Haber ve Fotoğraflar - Onur Ömer BİLGİ - Deniz Haber Ajansı

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
kaptanıderya
19 Temmuz 2013 Cuma 15:59
Allah razı olsun
Siz yazmaya devam edin biz okuruz. Selametle
82.222.185.164
T.C.Müh.Kaptan Refik Akdoğan
19 Temmuz 2013 Cuma 14:47
Kara sevda
Sevgili Kaptanıderya aşk bu, kara sevda bu. Bir türlü önleyemiyor, sorun görünce yazmadan edemiyorum. Yanlış anlayanlar da oluyor. Biraz sosyal konulara değiniyorum diye Denizcilik Dergisi yazılarımı iki seneden fazladır yayunlamıyor. Ellibeş yıllık yazı hayatıma son verdiler. İlk makalem 1955 yılında yayınlanmıştı. İsterdim ki son nefesime kadar denizciliğimiz, denizicilerimiz hakkıkda yazı yazayım. Çünkü meslektaşlarımız özellikle sosyal konular hakkında yazı yazmamak için adeta yeminli gibiler. Bakınız GSU sorunları dağ gibi büyüyor. Yabancı bayraklı gemilerde çalışan gemiadamlarımızın SGK ları. IMO her şeyimize karışıyor da bu konuyu neden halletmiyor. Her gemi adamına bir IMO numarası verilirse bu konu hal olur. İşte bunun gibi sorunlara değinince kurucusu olduğum Denizatı dergisinden müdevver Denizcilik dergisi böyle yazılar istemiyor. Çok şükür bu denizcilik kanalları var da sorunlarımızı duyurabiliyoruz. Allah onlardan razı olsun.Bir vurdunuz bin işittiniz bu kasei fağfurdan. Allah'a emanet olun.
www.refikakdogan.com
24.133.110.255
Kaptanıderya
19 Temmuz 2013 Cuma 13:21
Allah Razı Olsun
Sayın Kaptan Akdoğan, sizin sektöre verdiğiniz emekleri hepimiz biliyor ve kalpten Allah razı olsun diyoruz. Bazen yorumcu kisvesi giymiş kendini bilmezler ortaya çıkabiliyor. Bunlara ne kadar tahammüllü olduğunuzu görüp sizi daha çok takdir ediyoruz. Sağlıklı ve mutlu günler dileklerimle
82.222.185.164
T.C.Müh.Kaptan Refik Akdoğan
19 Temmuz 2013 Cuma 11:00
Gemi brokerliği eğitimi
Ne kadar güzel ve asil hareketler bunlar böyle? Eskiden gemi brokerleri bildiklerini kimseye öğretmemek için adeta çırpınırlardı. Benim bildiğimi başkasına neden öğreteyim, ekmeğimi onlara neden vereyim düşüncesi hakimdi o günlerde. Bir de şimdikilare bak, bildiklerini öğretmek için kurslar açıyorlar. İşte vatansever insan böyle olur. Tabii bu kursları çok iyi eğitim almış, İngilzce artı neslek İngilizcesini çok iyi bilen denizcilere ve hatta denizci olmayanlara vereceklerine kuşkum yok. 1980 yılında Zihni denizcilikte Asaf Beyin isteği üzerine denizci olmayan ama çok iyi İngilizce bilen ODTÜ vb okul mezunlarından on kişi alarak onlara işletmede uygulamalı brokerlik dahil gemi işletme kursu vermiştim.Bu kursiyerlere iki de kitap yaznmiştım. Biri "Ticaret gemilerini Tanıma Kılavuzu", diğeri "Deniz ticareti" kitaplarıydı. Deniz Ticareti kıtabımı WEB sayfamda down-load yaparak bütün denizci olan olmayanların yararına sundum. Ücreti "Allah razı olsun"dur. Tebrik eder başarılar dilerim.Allah utandırmasın. www.refikakdogan.com
24.133.110.255
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim