• BIST 10167.26
  • Altın 4263.671
  • Dolar 40.0317
  • Euro 46.9098
  • İstanbul 30 °C
  • Ankara 29 °C
  • İzmir 31 °C
  • Antalya 25 °C
  • Muğla 28 °C
  • Çanakkale 27 °C

Foça'da denize sızan akaryakıtın yüzde 80'i temizlendi

Foça'da denize sızan akaryakıtın yüzde 80'i temizlendi
Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Selahattin Varan, Foça'da denize sızan akaryakıtın yüzde 70-80 oranında temizlendiğini söyledi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkililerinin incelemede bulunduğu alanda 100 kişilik ekip temizleme çalışması yapıyor.

"Yüzde 80'i temizlendi"

Çevre ve Şehircilik il Müdürü Selahattin Varan, akaryakıt sızıntısının kontrol altına alındığını belirtti. Sabah saatlerinden itibaren 100 kişilik ekiple temizleme çalışmalarının sürdüğünü kaydeden Varan, "Yüzde 70-80 oranında temizlenme sağlandı. Kaba temizliği inşallah yarın bitireceğiz." dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da bölgedeki incelemelerinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, akaryakıt sızıntısı haberini alır almaz bölgeye geldiklerini söyledi.

"Böyle olayların yaşanmaması hepimizin dileği." diyen Kocaoğlu, şunları kaydetti; "Yetkili kurumlar da müdahale etmişler, belediye başkanlarımız da burada. Herkes elinden gelen çabayı gösteriyor. Gönül ister ki çok daha kısa zamanda müdahale edilsin, bu hepimiz için böyle ama her şeyin hazırlanması, irdelenmesi uzmanlık alanı gerektiriyor. Uzman kuruluşların yapması gerekiyor. Ben bu konunun uzmanı değilim, bu konuda önemli olan gereken müdahalenin yapılması ve bir an evvel eski haline dönmesidir. Onu da uzman kuruluşlar gerçekleştiriyor. Biz de her türlü desteği vermeye hazırız." 

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ da akaryakıt sızıntısı nedeniyle büyük üzüntü yaşadıklarını dile getirerek, bu tür olayların özellikle turistik ilçelerde önemli sonuçlar doğurduğuna dikkati çekti.

Foça'nın özel koruma bölgesi olduğuna, bölgedeki canlıların korunması için sıkı denetim yapılmasının önemine işaret eden Demirağ, "Umarım en kısa zamanda temizleme tamamlanır ve Foça eski günlerine döner." dedi.

Demirağ, herkesin çevre bilincine sahip çıkmasını isteyerek, bu sezon Gencerli bölgesinde artık denize girmenin mümkün olamayabileceğini, numune sonuçlarını beklediklerini sözlerine ekledi.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim