• BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 29 °C
  • Antalya 26 °C
  • Muğla 24 °C
  • Çanakkale 17 °C

Fethiye'de turist kılığında 11 kaçak yakalandı

Fethiye'de turist kılığında 11 kaçak yakalandı
Muğla'nın Fethiye ilçesinde Sahil Güvenlik ekipleri, Ölüdeniz açıklarında Türk karasularından çıkmak üzereyken seyling bir teknede turist kılığına girmiş 11 kaçak göçmen yakaladı.

Muğla'nın Fethiye ilçesinde Sahil Güvenlik ekipleri, Ölüdeniz açıklarında Türk karasularından çıkmak üzereyken seyling bir teknede turist kılığına girmiş 11 kaçak göçmen yakaladı.

Edinilen bilgiye göre; Fethiye'den Yunanistan'ın Rodos adasına yasa dışı yollardan turist kılığında kaçmak isteyen 11 Filistinli göçmen, Ölüdeniz'den 6mil açıkta yakalandı. Dikkat çekmemek için turist gibi giyinen 1'i çocuk, 5'i kadın ve 5'i erkek,11 Filistinli göçmen para karşılığı yasa dışı yollarla stella isimli tekne ile kaçarken yakalandılar. TCSG 82 ve Sahil Güvenlik Göcek bot ekibi Yunanistan üzerinden Avrupa'ya yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 11 Filistinli göçmen ile teknenin kaptanı Hüseyin A'yı yakaladı.

Filistin uyruklu olduğu öğrenilen göçmenlerin turist gibi giyindikleri ve kılık kıyafetlerinin düzgün olması dikkatlerden kaçmadı. Yakalanan göçmenlerin hemen hepsinin genç olması dikkat çekti. Ölüdeniz'den 8.30 metre uzunluğunda,2.80 metre genişliğindeki Stella isimli Seyling yata bindirilen Filistinli 11 göçmenin İstanbul'dan İzmir'e, İzmir'dende Fethiye'ye karayolu ile geldikleri öğrenildi. Ölüdeniz'den 6 mil açıkta Türk karasularından çıktıkları anda sahil güvenlik ekiplerinin yakaladığı Filistinli göçmenler Fethiye Sahil güvenlik komutanlığına getirildiler. 11 Filistinli göçmen ile yat kaptanı Fethiye Kaçakcılık ve Organize suçlarla mücadele amirliği ve sahil güvenlik ekipleri tarafından hemen gözaltına alındılar.

Üst aramasından geçirilen Filistinli göçmenlerin ifadelerinde yat ile geziye çıkmıştık. Mavi tur yapıyorduk diye ifade verdikleri öğrenildi. Bu arada Stella isimli yatın kaptanı Hüseyin A'nın daha öncede 10 gürcü vatandaşı yurtdışına para karşılığı yasa dışı yollardan çıkarırken yakalanıp serbest bırakıldığı öğrenildi. Stella isimli teknenin isminin kapatılıp üzerine bu kez Sea Star yazılıp değiştirildiği iddia edildi.

Olayla ilgili başlatılan soruşturma devam ederken, göçmenlerin ifadelerinin alınmasının ardından sınır dışı edileceği bildirildi. Aralarında kuaför, müzisyen, hemşire ve grafiker olduğu öğrenilen 11 göçmenin 5inin vizesinin tamamen bittiği 4 ünün hiçbir belgesinin olmadığı öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim