• BIST 10022.22
  • Altın 4235.747
  • Dolar 40.0451
  • Euro 46.9316
  • İstanbul 28 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 30 °C
  • Antalya 27 °C
  • Muğla 28 °C
  • Çanakkale 29 °C

Fahrettin Tellioğlu, Kalkavan'a yüklendi

Fahrettin Tellioğlu, Kalkavan'a yüklendi
İstanbul Yolcu Taşıyan Deniz Dolmuş Nakil Vasıtaları Esnaf Odası Başkanı Fahrettin Tellioğlu, Deniz Ticaret Odası Yönetiminin esnafın sorunlarıyla ilgilenmediğini hatta esnafı yok etmeye çalıştığını iddia etti.

İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) seçimleri çerçevesinde DENTUR AVRASYA tarafından Kıyı Emniyeti Küçüksu tesislerinde düzenlenen “Tanışma ve Dayanışma” yemeğinde biraraya gelen kooperatif ve oda başkanları, İMEAK DTO Başkan Adayı Salih Zeki Çakır’a desteklerini açıkça ifade etti.

Toplantıda söz alan İstanbul Yolcu Taşıyan Deniz Dolmuş Nakil Vasıtaları Esnaf Odası Başkanı Fahrettin Tellioğlu, Oda tarihçesi hakkında kısaca bilgi vererek başladığı konuşmasında esnafın sorunlarını dile getirdi.

2004 yılında çıkarılan ÖTV’siz yakıt kanunu çerçevesinde düzenlenen ÖTV defterlerinin DTO tarafından onaylanmasından dolayı 200 üyelerinin DTO’ya da üye olmak zorunda kaldığını dile getiren Tellioğlu, “Üyelerimiz ÖTV defterlerinin DTO’ya onaylatılmasından dolayı DTO üyesi olmak zorunda bırakılmıştır. Bunun neticesinde esnafımız yaptığı bir iş için hem bizim odamıza hem de Deniz Ticaret Odasına olmak üzere 2 aidat ödemek zorunda kalıyor. Hatta üst birliklerin aidatları da buna eklenirse bu 4 aidat anlamına geliyor. Bu haksızlığa biran önce son verilmeli, defter tasdikleri odamız tarafından da yapılabilmeli veya DTO aidatı alınmamalı yada en azından yarısı alınmalıdır” dedi.

Oda üyesi esnafın sorunlarına da değinen Tellioğlu, “İstanbul halkına hizmet etmeyi amaç edinen değerli esnafımıza bankalar tarafından kredi kolaylıkları sağlanarak filolarını yenileme ve kapasitesini artırmak için gerekli kolaylıklar sağlanmalıdır. Ulaşımı denize kaydırmak için çeşitli hatlar tahsis edilmeli, iskele yerlerimiz ve yolcu bekleme salonlarımız yeniden düzenlenmelidir. Artan filomuz için belli bölgelerde limanlar yapılmalı ve en önemlisi yüzde 18 olan ÖTV oranı kaldırılmalı yada en fazla yüzde 8 olmalıdır” şeklinde konuştu.

Mevcut DTO yönetiminin esnafın sorunlarıyla ilgilenmediğini hatta esnafı yok etmeye çalıştığını belirten Tellioğlu, şöyle devam etti;

"İsteklerimizin hiç birine cevap vermeyen, sadece kendi yandaşlarını kollamak üzere görev yapan, hiç bir esnafımızın sorunuyla ilgilenmeyen hatta esnafımızı yok etmeye çalışan mevcut DTO yönetimi bu seçimlerde indirilerek dürüstlüğüne, çalışkanlığına ve bize olan sevgisine her zaman güvendiğimiz, bütün sorunlarımızı çözeceğine inandığımız sevgili başkan adayımız Salih Zeki Çakır’a seçimlerde başarılar diliyoruz. Bizler tüm gücümüzle yanınızdayız ve sizi destekliyoruz. Bu hanedanlığa son vermek için adaylığını açıklama medeni cesaretini gösteren başkan adayımıza ve bu organizasyonu gerçekleştiren DENTUR AVRASYA grubuna teşekkür ediyorum. İnşaallah 9 Mayıs bizlerin zafer günü olacak" dedi.

İstanbul Yolcu Taşıyan Deniz Dolmuş Nakil Vasıtaları Esnaf Odası Başkanı Fahrettin Tellioğlu konuşmasından  sonra, Dentur Avrasya Grup Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Morgül, Mavi Marmara Kooperatifi Başkanı Sina Şen ve Boğaziçi Yoltur Genel Müdürü Halil Kuzan birer konuşma yaparak, 9 Mayıs 2013 tarihinde yapılacak İMEAK Deniz Ticaret Odası seçimlerinde Salih Zeki Çakır'ı destekleme kararı aldıklarını açıkladılar.

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Rita
26 Nisan 2016 Salı 14:52
14:52
Fahrettin sen yanlış anlıdın seni dil senden önceki yani 6 yıl önceki hayatıma geri istiyorum. Saglima huzuruma inancima guvenima eski gibi içimdan isterek gülmek istiyorum. bunlar dha fazlası sen ve aylenı benden caldınız
88.253.230.186
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim