• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 21 °C
  • Muğla 15 °C
  • Çanakkale 15 °C

Erdek'de lodostan Ro- Ro gemisi karaya oturdu, 3 tekne battı

Erdek'de lodostan Ro- Ro gemisi karaya oturdu, 3 tekne  battı
Yurdun büyük kısmını etkisi altına alan lodos fırtınası özellikle Erdek'te etkili oluyor. Fırtınadan 'Güneşli' adlı ro ro gemisi karaya otururken, biri 20 metre boyunda 3 tekne battı.

Balıkesir’in Erdek ilçesinde lodos sebebiyle bir Ro-Ro gemisi karaya oturdu.
Gece saatlerinden itibaren etkili olmaya başlayan lodos fırtınası, Bandırma Limanı’nda gemileri tehdit ediyor. Erdek ilçesinde de etkili olan lodos, ilçeye bağlı Tatlısu - Kapıdağ mevkiinde sahile yakın bir alanda demirli halde bekleyen  "Güneşli"  adlı Ro-Ro gemisini sahile sürükledi. Gemi, sabah saatlerinde karaya oturdu. Saatteki hızı zaman zaman 70 kilometreye ulaşan lodos devam ediyor. Sahildeki evlere yaklaşık 50 metre kala karaya oturan Ro-Ro gemisi vatandaşları tedirgin etti.

Ayvalık ve Erdek ilçelerinde, lodos nedeniyle bazı balıkçı tekneleri battı. Alınan bilgiye göre, Ayvalık'ta 3 gün sürmesi beklenen ve hızı saatte 70 kilometreye ulaşan lodos, bazen ağaçların dallarının kopmasına, evlerin çatılarının zarar görmesine yol açtı.

Dalgaların Sarımsaklı Plajı'nı aşıp kordona kadar çıkmasına ne sebepten olan lodos, iskeledeki gezi teknelerine ziyan verdi. Lodos nedeniyle onlarca ufak balıkçı teknesi ve filikanın, parçalanarak battığı görüldü. Cunda Adası'nda da metrelerce yüksekliğe ulaşan dalgalar, vatandaşlara güç anlar yaşattı.

Erdek ilçesinde ise sahilde balık lokantası olarak kullanılan 20 metrelik tekne ile iki ufak kayık battı. Balıkçılar, lodos beklendiğinden denize açılmadı.

Erdek Liman Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Paşalimanı-Avşa-Marmara Adası ile Erdek-Tekirdağ deniz seferlerinin 2 Şubat'a kadar yapılamayacağı bildirildi.

Binlerce Deniz Anası Sahili İstila Etti

Bu arada Erdek sahilleri, binlerce deniz anasının istilasına uğradı. Balıkçı teknelerinin olduğu bölüme sığınan deniz anaları ilginç görüntüler oluşturdu.Fırtına öncesinde bu manzarayı görmeye alışkın olduklarını söyleyen Erdekli balıkçılar, deniz analarının bolluğunu bereketin işareti olarak değerlendirdi.

Su yüzeyine kadar çıkarak, renkli bir görüntü oluşturan deniz analarını gören vatandaşlar, “Deniz suyu ısındığı için deniz anaları fırtına öncesinde kıyıya sığınıyorlar.Çok güzel bir görüntü.Deniz analarını elleyemiyoruz.Çünkü, deniz anaları elle temas halinde iğne batması hissi veriyor.Sonrasında da kaşıntı yapıyor ve kalıcı hasar verebiliyor” dedi. Balıkçılar, fırtınanın ardından deniz analarının yeniden açık denize yol alacaklarını söyledi.

gunesli_roro.jpg

gunesli_roro1.jpg

gunesli_roro2.jpg

gunesli_roro3.jpg

gunesli_roro4.jpg

gunesli_roro5.jpg

Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Suat usta
01 Şubat 2015 Pazar 15:36
15:36
Normaldir gemide maas odenmezse olacagi bu
151.250.61.28
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim