• BIST 9693.46
  • Altın 2513.441
  • Dolar 32.5709
  • Euro 34.7723
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 20 °C
  • Antalya 18 °C
  • Muğla 15 °C
  • Çanakkale 15 °C

'Eğitime yelken aç'an Balıkçıl yelkenlisi Panama'da

'Eğitime yelken aç'an Balıkçıl yelkenlisi Panama'da
Marmaris'teki Orhaniye Mahallesi'ndeki Martı Marina'dan 'Eğitime Yelken Aç' sloganıyla 21 Eylül'de, 14 metrelik 'Balıkçıl' adlı yelkenlisiyle yola çıkan denizci Mustafa Yurtbulmuş, partneri Elif Keskin ile beraber Panama'ya ulaştı.

Geleceğin denizcilerini yetiştiren 48 yaşlarındaki Mustafa Yurtbulmuş, Orhaniye Mahallesi'ndeki Martı Marina'dan 20 Eylül 2014 tarihinde çeşitli denizler ve çeşitli yaşamlar keşfetme arzusuyla 3 yıl sürecek yolculuğa çıktı.14 metrelik bir 'Jeanneau Sun Odyssey 45' tipi yelkenli olan Balıkçıl ile yapacağı aşağı yukarı 30 bin deniz mili yolculukta Yurtbulmuş, 3 okyanus, 30 ülke, 38 liman ve onlarca adayı ziyaret edecek. Yurtbulmuş, yolculuğunda kendisine eşlik eden deniz tutkunu partneri Elif Keskin ile Panama'ya erişti . Dünya turunda kat edilen her mil için 1 SMS atılıp, bu sayede 350 bin liralık burs fonu oluşturularak Tohum Otizm Vakfı'na dayanak sağlanmasının da amaçlandığı dünya yolculuğunda Atlantik Okyanusu'nu geçtiğimiz ikili, PasifikOkyanusu için ise gün sayıyor.

Elif Keskin, yolculukları ile ilgili bilgi verdi. Son bir ayda Kolombiya ile Panama arasındaki etabı tamamladıklarını dile getiren Keskin, şu biçimde konuştu: " Harika bir tabiat beraberinde , kolay değil , maceralı bir deniz yolculuğu yaşıyoruz. Çoğu zaman dalga ve fırtınayla boğuşmak zorunda kalıyoruz. Alanda uyuşturucu madde kaçakçılarının tekneleri cirit atıyor. Üstelik Kolombiya'da Santa Marta'dayken kaldığımız koyda bizden birden çok gün öncesinde bir tekne silahlı 5 kişi tarafından tamamıyla soyulmuş. Bu belli bir süre keyfimizi kaçırdı ama geriye dönüş yok. Riskli Venezuela- Kolombia- Panama arasından bölgeyi meselesiz biçimde geçtik. Bu sebeple de keyfimiz yerine geldi. Son iki haftadır Panama San Blas Adaları'nda Kuna Yala olarak bilinen alanda , yerlilerinin içinde bulunduğu yerleri dolaştık. Buralarda zaman ve insanlar 200 yıl öncesinde kalmış kadar ."

"PANAMA KANALI ŞUBAT'IN 3'ÜNCÜ HAFTASI GEÇİLECEK"

Şu an Panama'nın Portobello Beldesi'nde olduklarını da ifade eden Keskin, bundan sonraki rotaları ile ilgili şu verileri verdi: "Panama Kanalı'ndan fakat Şubat ayının üçüncü haftasında geçebileceğiz. Nedeni Ise kanaldan transit geçiş izni alabilmek için Colon şehrinde teknenin ölçümleri gerçekleştirildi. Kanalı geçiş tarihine kadar o alanda kalıp, çevrede yelken açıp, dolaşacağız. Panama Kanalı'ndan iki seneden sonra geçecek önce Türk teknesi olmanın coşkusunu yaşıyoruz. Kanal geçişinde tekneye yine katılımcı alacağız. Mart başında da Galapagos Adaları geçişi olacak. Şu ana kadar her birşey planladığımız kadar gidiyor. Nisan ortasında Pasifik Okyanusu geçişi bitmiş olacak ve Markiz Adaları'na (Fransız Polenizyası) varmış olacağız. Devamında ise Pasifik Okyanusu'nda ada ada geçişlerle amaç Avustralya olacak. Bu Şekilde Ağustos ayının sonları kadar yolculuğumuzun iki. etabı da bitecek ." Keskin şimdi da otizmli çocukların eğitimine katkı için 'Burs' yazıp, 5290'a SMS atılmasını beklediklerini de iletti .

Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim