• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 25 °C
  • Muğla 20 °C
  • Çanakkale 18 °C

Ege’de yasa dışı geçişlere havadan denetim

Ege’de yasa dışı geçişlere havadan denetim
Ege’den yasa dışı yollarla Avrupa’ya geçmeye çalışan göçmenlere yönelik denetimlerde Ayvacık ile Midilli Adası arasında 5,5 deniz mili mesafe havadan taranırken denetimler sırasında bölgede 23 sürücüye ceza kesildi ve 10 araç da trafikten men edildi.

Jandarma Genel Komutanlığı’nca tahsis edilen "Mi-17" tipi helikopter ile Ayvacık ile Midilli Adası arasında en kısa yol olarak bilinen ve düzensiz göçmenlerin geçiş güzergahı olarak kullandıkları 5,5 deniz mili mesafe havadan tarandı.

Denetime Çanakkale Vali Yardımcısı Cezmi Batuk, İl Jandarma Komutanı Albay Emrullah Büyük, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Halit Şahin, İl Jandarma Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi (KOM) Müdürü Gökhan Fidan, Ezine İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Gürkan Irak, Ayvacık İlçe Jandarma Komutanı Murat Oğur, Gülpınar Jandarma Karakol Komutanı Zeynel Ali Çelkin ve Çanakkale Trafik Şube Müdürü Yaşar Gürsoy da katıldı.

Bölgeyi havadan denetledikten sonra Vali Yardımcısı Batuk ve beraberindekiler, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Halit Şahin'den brifing aldı.

İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde göçmen kaçakçılığını önlemek, suç örgütlerini ortaya çıkarmak ve yasal işlemleri gerçekleştirmek amacıyla kurulan "Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti ile Mücadele Şube Müdürlüğü"ne ek olarak KOM ile Ayvacık İlçe Jandarma Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığına ait 2 bot da denetimlere iştirak etti.

untitled-31-008.jpg

FETÖ MENSUPLARININ YURT DIŞINA ÇIKIŞINA GEÇİT YOK

İl Jandarma Komutanı Yardımcısı Albay Halit Şahin, jandarmanın havadan ve karadan yaptığı denetimlerinin sürdüğünü söyledi.

Bu denetimlerle düzensiz göç hareketlerini önlemeye çalıştıklarını belirten Şahin, "Mi-17" tipi helikopterle havadan düzensiz göçmen yoğunluğunun fazla olduğu Ayvacık ve Ezine'deki noktalarda keşif yaptık. Düzensiz göç denetimlerinin yanı sıra hain FETÖ mensuplarının yurt dışına çıkışına engel olmak ve Cumhurbaşkanlığı’nın 100 günlük eylem planı kapsamında havadan trafik denetimlerini gerçekleştirdik" diye konuştu.

untitled-32-009.jpg

23 SÜRÜCÜYE CEZA KESİLDİ, 10 ARAÇ TRAFİKTEN MEN EDİLDİ

İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı Trafik ve Asayiş Şubesi ekipleri de birçok noktada trafik uygulaması gerçekleştirdi, kural ihlalleri nedeniyle meydana gelebilecek kazaların önüne geçebilmek için helikopterle havadan denetim yaptı.

Trafik yoğunluğunun yaşandığı Çanakkale-Çan, Ezine-Ayvacık karayolu ile Ayvacık ilçesine bağlı Küçükkuyu sahil yolunda kural ihlali yapan sürücüler, yer ekiplerine bildirildi.

Söz konusu bölgede 158 aracı durduran ekipler, 23 sürücüye ceza keserken, 10 araç da trafikten men edildi.

untitled-34-012.jpguntitled-35-011.jpguntitled-36-008.jpguntitled-33-010.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim