• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 27 °C
  • Muğla 24 °C
  • Çanakkale 20 °C

DTO'dan 'Kaçak Akaryakıt' açıklaması

DTO'dan 'Kaçak Akaryakıt' açıklaması
DTO kaçak akaryakıla ilgili bir basın açıklaması yaptı. Yapılan yazılı açıklamada, kaçakçılığın denizcilik sektörü ile ilgisi bulunmayan ve bu işi meslek edinmiş profesyonel kaçakçılar tarafından yapıldığı belirtildi.

İMEAK Deniz Ticaret Odası tarafından kaçak akaryakıla ilgili bir basın açıklaması yapıldı.  Yapılan yazılı açıklamada, “ÖTV’si indirilmiş yakıtta kanun dışı uygulamaları yapanlar devletin ilgili makamları tarafından tespit edilmiş olup,  denizcilik sektörü ile ilgisi bulunmayan ve bu işi meslek edinmiş profesyonel kaçakçılar tarafından yapılmaktadır” denildi.

ÖTV’si indirilmiş yakıtta kanun dışı kullanım haberlerinin son zamanlarda medyada sıkça yer alması üzerine, İMEAK Deniz Ticaret Odası tarafından  bugün yapılan yazılı açıklamada,  “Söz konusu uygulamaları yapanlar devletin ilgili makamları tarafından tespit edilmiş olup,  denizcilik sektörü ile ilgisi bulunmayan ve bu işi meslek edinmiş profesyonel kaçakçılar tarafından yapılmaktadır” denildi.

“Basında çıkan ÖTV’si  indirilmiş yakıtta kanun dışı kullanım ile ilgili haberler ve Zonguldak ile Kocaeli Emniyet Müdürlükleri’nden odamıza gönderilen iki resmi yazı ile odamız üyelerinin emniyet müdürlüklerine yönlendirilmesi sektörümüzü ve üyelerimizi sıkıntıya sokmaktadır” şeklinde konunun önemine dikkat çekilen açıklamada,  sorunun çözümü için Deniz Ticaret Odası tarafından konu üzerinde  hassasiyetle durularak Maliye Bakanlığı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ve diğer yetkili birimlerle her zaman bilgi paylaşımında bulunulduğu, sistemin aksaksız bir şekilde işlemesi ve kanun dışı amaçlarla kullanılmasının önlenmesine yönelik olarak görüş ve önerilerinin iletilmekte olduğu bilgisi verildi.

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
HUSAMETTIN
11 Nisan 2013 Perşembe 09:09
MALIYE BAKANLIĞI
MALIYE BAKANLIĞINI HIC ACIMIYORUMM... ONLARA HERSEY MUSTAHAKTIR.... BASIMDAN GECEN BIR OLAYI ANLATAYIM VE NEDEN BOYLE DUSUNDUĞUMUSIZDE ANLAYIN..

2011 YILI SONUNDA ALO MALIYE YE BIR IHBAR YAPTIK. IHBARIMDA BIR SIRKETIN HAKSIZ YERE, AYDA 60-70 BIN TL VERGI KACIRDIĞINI VE BUNU ORNEKLERIYLE ANLATTIK.. 2012 YILI SONLARINA DOĞRU IHBARIMIZ HAKKINDA BILGI TALEP ETTIK, ILGILI VERGI DAIRESINE GITTIK..:) ABARTISIZ VERGI DAIRESINDE MEMUR BIZI AÇIK ACIK TEHDIT ETTI!!!! ILGILI DOSYAYI DA MASASININ BIR KOSESINDE ALT TARAFLARDAN ÇIKARTTI... KONUYLA ALAKALI BIR SEY YAPAMAYACAĞINI, YAPILIRSA SIZ ZOR DURUMDA KALIRSINIZ!!! VS ABUK SABUK SEYLER SOYLEDI... BIZ DE BU DAVRANISLARIN UZERINE ... BU ŞIKAYETLERIN DENETLENDIĞI BOLUME GITTIK.. ONLARIN TALEBI UZERINE BU DURUMU IZAH EDEN BIR DILEKCE YAZMAMIZI RICA ETTILER VE YAZDIK... AMA SONUCCCC ŞU ANA KADAR BIR SEY YOK .. ARADAN 1,5 SENE GECTİ.. ARKADASLAR AYLIK 60-70 BIN TL DEN BAHSEDIYROUM... AZ PARA DEĞİLL. MALIYA BAKANLIĞI HER SEFERINDE SÖYLUYOR YA VERGI KACIRANLARIN ENSESINDEYIZ!! BEN BIR YERIMLE GULUYORUMM!!!:) SISTEMDE HIC BIR SEY DEĞİŞMEMİZ BIRILERI YOLUNU IYI BULUYORR!!!

SAYG.
188.3.107.134
KEMAL KAPTAN
11 Nisan 2013 Perşembe 08:56
DOGRU AÇIKLAMA
AHMET BEY, TUPRASA BILDIRILIYOR ISE, TUPRAS NEDEN SISTEMDE LIMITI ASAN GEMILERE FAZLADAN YAKIT VERIYOR... BENIM GEMILERIMIN YILLIK LIMITLERINI UC KATINDA YAKIT ALMIS BU ADAMLAR.. BEN 1 LITRE ALAMAM ALAMIYORUM.. BENIM BILDIĞIM VE EMNIYETTE SOYLENEN TUPRASA, HER GEMININ YILLIK LIMITLERI BILDIRILMIYOR AKSI TAKTIRDE BILDIRILME GIBI SOZ KONUSU ISE, TUPRAS BU SORUMLULULUĞU ALMALIDIR..

SAYG
188.3.107.134
HAYRETTİN REİS
10 Nisan 2013 Çarşamba 11:14
MALİYE BAKANLIĞI UYUTULUYOR
DÜN DAĞDAKİ ÇOBANIN ADINA KURULAN DAĞITIM ŞİRKETİNE BUGÜN ÖTV'SİZ YAKIT SATIŞ İZİNİ VEREN MALİYE BAKANLIĞI KAÇAKÇILARIN EKMEĞİNE YAĞ SÜRMEKTEDİR.BİR TANE BİLE İSTASYONU OLMAYAN 6 AY ÖNCE KURULMUŞ DAĞITIM ŞİRKETLERİNE ÖTV'SİZ YAKIT SATIŞ İZNİ VEREN DEVLET BİLEREK KAÇAKÇILIK YAPTIRIYOR.
78.187.17.20
ahmet
10 Nisan 2013 Çarşamba 09:32
salıcı
kemal bey tüpraşa bildiriliyor . benim bildiğim kadarıyla firmalar mahsuplaşmaları direkt tüpraşla yapıyor .
212.174.131.15
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim