Devlet Su İşleri (DSİ), beş adet Atatürk Barajı’nın kurulu gücüne eşit büyüklükte toplam 752 yeni hidroelektrik santral (HES) yapımı için ihale yapacak. Toplam 12.5 milyar dolarlık yatırım sağlayacak ihaleleri, en yüksek hidroelektrik kaynak katkı payı vermeyi teklif eden şirketler kazanacak. EPDK’dan HES ihalesi yapma yetkisini yasayla devralan DSİ’ye, özel sektörden 752 HES projesi için başvuru geldi.
Toplam 12 bin 24 MW kurulu güce karşılık gelen projeler gerçekleştirildiğinde, beş adet Atatürk Barajı ölçeğinde yatırım gerçekleşmiş olacak. 12.5 milyar YTL’lik yatırımla yıllık 36 milyar kWh üretim sağlanacak. Projelerin gerçekleştirilmesi için yedi yıl boyunca yetkili olacak DSİ, çoklu HES başvurularından fizibilitesi kabul edilebilir bulunanlar arasından birim elektrik başına en yüksek oranda hidroelektrik kaynak katkı payı vermeyi teklif edeni belirleyecek. DSİ, bu şirketi EPDK’ya bildirecek.
DSİ, uygulayacağı modelde, şirketlerin sağlayacağı finansmanı daha geniş zamana yayacak. Önceki başvurularda lisans bedeli üzerinden verilen bedeller firmadan 90 gün içinde nakit isteniyordu. Bu da, firmaların yatırıma başlamadan önce finansmanın büyük bir kısmını lisans bedeli olarak ödemesine neden oluyordu. DSİ’nin ihalede katkı payı yarışı ile işlerin inşaatı sırasında gerekli olan finansmanın sağlanmasında firmaların sıkıntı çekmesi önlenecek.DenizHaber.Com
DSİ, 752 baraj için ihale açıyor

EPDK’dan hidroelektrik santral yapma yetkisini devralan DSİ’ye özel sektörden 752 başvuru geldi. ihaleler toplam 12.5 milyar dolarlık yatırım sağlayacak.
SON EKLENEN GALERİLER
Diğer Haberler
Kuşadası'nda sel felaketi: Tekneler sular altında kaldıKuşadası'nda etkili olan sağanak yağış Davutlar Balıkçı Barınağı’nda bağlı teknelere zarar verdi. Aşırı yağış nedeniyle bazı tekneler suya gömüldü.
Güney Çin denizinde gemi battı: Ölüler ve kayıplar varPekin ve Filipinler arasında anlaşmazlık yaşanan Huanyan adası yakınlarında geminin batması sonucunda en az iki kişi ölürken 21 Filipinli mürettebat için arama kurtarma çalışması başlatıldı.
Fransa’dan Rusya’nın gölge filosuna operasyonFransız Deniz Kuvvetleri, ABD’nin izinden giderek Akdeniz’de Rusya ile bağlantılı ve yaptırım listesindeki ‘Grinch’ adlı petrol tankerini alıkoydu.
Pasifik'te 5 ton kokain yakalandıFransız Polinezyası sularında rekor uyuşturucu operasyonu gerçekleştirildi. Fransız Donanması, durdurduğu bir gemide toplam 4,87 ton kokain ele geçirdi.ÇOK OKUNANLAR
“Gemi içinde gemi” konsepti ile MSC Splendida
Dünyada tek! Denizaltı yüzer havuzu intikal seyrine başladı
MSC'den 55 milyon euroluk turizm geliri müjdesi
5. Bosphorus Ship Brokers Dinner, İstanbul’da yapıldı
12345678
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim























