• BIST 9693.46
  • Altın 2513.719
  • Dolar 32.577
  • Euro 34.7689
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 20 °C
  • Antalya 18 °C
  • Muğla 15 °C
  • Çanakkale 15 °C

Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi’nde 19. Bahar Kariyer Günleri başladı

Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi’nde  19. Bahar Kariyer Günleri başladı
Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Denizcilik Kulübü’nün 19 yıldır geleneksel olarak düzenlediği Bahar Kariyer Günleri 6-15 Nisan 2015 tarihleri arasında gerçekleştiriliyor.

Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Denizcilik Kulübü’nün 19 yıldır geleneksel olarak düzenlediği Bahar Kariyer Günleri 6 Nisan 2015 günü başladı.

Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Denizcilik Kulübünün düzenlediği ve 06-15 Nisan tarihleri arasında iki hafta sürecek olan 2015 Bahar Kariyer Günleri’nin ilk haftası 06-07 ve 08 Nisan 2015 günlerinde düzenlenecek olan üç oturumla 06 Nisan 2015 tarihinde başladı. 

06 Nisan 2015 günü düzenlenen ve başkanlığını Denizcilik Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Nurser Gökdemir Işık’ın yaptığı oturuma;  İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı ve Martı-Link Konteyner Hizmetleri işletme sahibi Yusuf Öztürk, Gemi Tedarikçileri Derneği Genel Sekreteri ve DEFMED (Denizcilik Fakültesi Mezunlar Derneği) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Bilgin, ARKAS Holding A.Ş. İnsan Kaynakları Müdürü Verda Akpınarlı, ARKAS Holding A.Ş. Gümrük ve Liman  Hizmetleri Müdürü Ali Gündağ ve Muğla Büyükşehir Belediyesi Deniz Hizmetleri Şube Müdürü Emre Tümer katıldı.  Yrd. Doç. Dr. Nurser Gökdemir Işık oturuma, katılımcılara konuşmacılar hakkında bilgi vererek başladı ve sözü Yusuf Öztürk'e bıraktı.

Denizcilik Fakültesi’nin 1993 yılı ilk mezunları arasında yer alan Yusuf Öztürk konuşmasında şirketi hakkında kısa bir bilgi verdikten sonra öğrenciler ve mezunlarla sürekli büyüyen bir sektörde olunduğuna dikkat çekti. Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi hakkında aktardığı bilgilerden sonra yabancı dilin önemini vurgulayan Öztürk öğrencilere sürekli sektörle iç içe olmalarını öğütleyerek sözlerine son verdi. 

Daha sonra söz alan Gemi Tedarikçileri Derneği Genel Sekreteri ve DEFMED (Denizcilik Fakültesi Mezunlar Derneği) Yönetim Kurulu Başkanı Osman BİLGİN, kendini kısaca tanıttıktan sonra görev yaptığı kurumlar hakkında detaylı bilgiler verdi. Öğrencilik yıllarının çok kıymetli olduğunu ve bu dönemlerde kazanılan deneyimlerin çok önemli olduğunu vurgulayarak sözlerini bitirdi. 

Ardından söz alan ARKAS Holding A.Ş. İnsan Kaynakları Müdürü Verda Akpınarlı sözlerine meslek seçiminin çok önemli olduğunu ve bir hayat seçimi olduğunu vurgulayarak başladı. Meslek seçiminde en önemli noktanın kişinin kendini tanıması olduğunu belirtti. Sözlerine, dört yıldır sürdürülen “Rotamız Arkas” projesi hakkında bilgi vererek devam eden Akpınarlı, öğrencilere hayallerindeki mesleklere kavuşmalarını ve başarılar dileyerek konuşmasını sonlandırdı.

Daha sonra söz alan ARKAS Holding A.Ş. Gümrük ve Liman Hizmetleri Müdürü Ali Gündağ  sözlerine şu an yürütmekte olduğu görevi hakkında bilgi vererek başladı. Denizcilik Fakültesi Denizcilik İşletmeleri Yönetimi Bölümü öğrencilerini kapsayan “Rotamız Arkas” projesinin sektöre ve öğrencilere katkısının çok büyük olduğunu belirterek sözlerine son verdi. 

Son olarak söz alan Denizcilik Fakültesi Denizcilik İşletmeleri Yönetimi Bölümü mezunlarından Muğla Büyükşehir Belediyesi Deniz Hizmetleri Şube Müdürü Emre Tümer kısa bir özgeçmiş bilgisinden sonra görev yaptığı Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Muğla Belediyesi hakkında bilgi verdi. Muğla ilinin denizcilik sektörü için çok önemli olduğunu belirterek özel sektörün yanı sıra kamu sektöründe bulunan çalışma olanaklarından bahsetti. Muğla Büyükşehir Belediyesi Deniz Hizmetleri Şube Müdürlüğü’nün yürüttüğü görevler ve yapılan faaliyetler hakkında bilgi verdikten sonra konuşmasına son verdi. Oturumun son kısmında konuşmacılar öğrencilerin sorularını cevaplandırdılar. 

Oturumun sona ermesinin ardından Denizcilik Kulübü Üyeleri kulüp adına teşekkür belgelerini oturum başkanı ve konuşmacılara sundular. 

6-15 Nisan 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan DEÜ Denizcilik Fakültesi Bahar Kariyer Günleri’ne 2 haftalık sürede toplamda 24 kurum ve 30 temsilci katılacak.

deu1-006.jpg

deu2-006.jpg

deu3-007.jpg

deu4-005.jpg

deu-005.jpg

Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim