• BIST 9079.97
  • Altın 2322.043
  • Dolar 32.3355
  • Euro 34.9769
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 15 °C
  • Muğla 13 °C
  • Çanakkale 10 °C

DEÜ Denizcilik Fakültesi ‘Makine Dairesi Simülatörü’nün açılışı gerçekleştirildi

DEÜ Denizcilik Fakültesi ‘Makine Dairesi Simülatörü’nün açılışı gerçekleştirildi
İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Denizcilik Fakültesi’nin ileri teknoloji ile donatılan yeni fiziksel mekanları ve eğitim-öğretim olanaklarının açılışı dolayısıyla düzenlenen törene katıldı.

DEÜ Tınaz Tepe Yerleşkesi’nde İMEAK DTO tarafından temin edilen son teknolojiye sahip makine dairesi simülatörünün de açılışının gerçekleştirildi törende konuşan İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran, bugün Türkiye’de 61 lisede 12.165, 18 meslek yüksekokulu ve 12 fakültenin deniz ulaştırma işletme bölümlerinde 5.323, gemi makineleri işletme bölümlerinde ise 4.788 olmak üzere toplam 22.276 öğrencinin denizcilik eğitimi gördüğünü kaydetti.

Denizcilik eğitimi anlamında nicelik olarak bir sıkıntı kalmadığını, okul sayısı olarak yeterli sayıya ulaşıldığını belirten Kıran, “Bundan sonra eğitimin kalitesini artırmaya yönelik çalışmaların yapılması önem arz etmektedir. Bu okullarımızdan mezun olacak öğrencilerin ulusal ve uluslararası gemilerde istihdam olmaları için eğitim programlarının mesleğin gereklerine uygun hale getirilmesi gerekmektedir” dedi.

Denizcilik sektörümüzün çatı kuruluşu olan İMEAK Deniz Ticaret Odası olarak öncelikli hedeflerinden birinin, Türk denizciliğinin geleceği olan genç denizcilerin ulusal ve uluslararası standartlara uygun eğitim almaları için gerekli desteği sağlamak olduğunu vurgulayan Kıran, “Göreve geldiğimiz günden itibaren denizcilik eğitiminde nicelikten çok niteliğin arttırılması için imkanlarımız ölçüsünde gerekli desteği veriyoruz. Birçok üniversitemize ve lisemize özellikle çok pahalı bir yatırım olan simülatör temin etme konusunda önemli katkılarda bulunduk, bulunmaya da devam edeceğiz” diye konuştu.

SİMÜLATÖRLERDE YERLİ VE MİLLİ YAZILIM KULLANILMASI

Simülatör konusundaki sıkıntıya da değinen Kıran, bu konuda yerli tedarikçinin olmaması, uluslararası tedarikçi sayısının da az olması nedeniyle ülke olarak yatırım yapılması gerektiğini,  kullanılacak yazılımların yerli ve milli hale getirilmesinin büyük önem arz ettiğini vurguladı.

Kıran, “Oda olarak ülke kaynaklarının yurtdışına çıkışının önlenmesi, yerli üreticilerin desteklenmesi hedefi çerçevesinde denizcilik eğitimi veren Millî Eğitim Bakanlığı ve Yükseköğretim Kurumu’na bağlı eğitim kurumlarından gelen yeni simülatör veya mevcut simülatörleri güncelleme taleplerinin yerli imkanlarla tedarik edilmesi hususuna azami önem veriyor ve tedarik çalışmalarını bu yönde sürdürüyoruz. Son dönemde simülatör talebinde bulunun okullarımızdan 3 tanesine, yerli bir yazılım firması ile anlaşma yaparak, yerli yazılım kazandırma yoluna gittik. Bu bağlamda siz değerli akademisyenlerimizden Odamıza destek olmalarını da bekliyoruz.” diye konuştu.

Törene, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürü Ünal Baylan, İzmir Liman Başkanı Ünal Hakan Atalan, İMEAK DTO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, İMEAK DTO Aliağa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Adem Şimşek, DEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Uğur Malayoğlu, DEÜ Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Durmuş Ali Deveci katıldı.

Öte yandan Tamer Kıran, açılış töreni öncesi İMEAK DTO İzmir Şubesi’nin inşaatı devam eden yeni hizmet binasını gezerek incelemelerde bulundu.

deu-2-012.jpgdeu-3-012.jpgdeu-1-012.jpgdeu-4-009.jpgdeu-5-009.jpgdeu-6-007.jpgdeu-8-005.jpgdeu-9-004.jpgdeu-10-004.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim