• BIST 9079.97
  • Altın 2325.333
  • Dolar 32.3361
  • Euro 34.9323
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 15 °C
  • Muğla 13 °C
  • Çanakkale 10 °C

DEÜ Denizcilik Fakültesi 20. Bahar Kariyer Günleri başladı

DEÜ  Denizcilik Fakültesi 20. Bahar Kariyer Günleri başladı
Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Denizcilik Kulübü’nün 20 yıldır geleneksel olarak düzenlediği Bahar Kariyer Günleri 18-27 Nisan 2016 tarihleri arasında gerçekleştiriliyor.

Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Denizcilik Kulübü’nün 20 yıldır geleneksel olarak düzenlediği Bahar Kariyer Günleri 18 Nisan 2016 günü başladı. Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Denizcilik Kulübünün düzenlediği ve 18-27 Nisan tarihleri arasında iki hafta sürecek olan 2016 Bahar Kariyer Günleri’nin ilk haftası 18-19 ve 20 Nisan 2016 günlerinde düzenlenecek olan üç oturumla 18 Nisan 2016 tarihinde başladı.

18 Nisan 2016 günü düzenlenen ve başkanlığını Denizcilik Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. İsmail Bilge Çetin’in yaptığı oturuma; İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı ve MARTI-LİNK Konteyner Hizmetleri Ltd. Şti. İşletme Sahibi Yusuf Öztürk’ün yerine katılan İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve MSC Gemi Acenteleri Koordinatörü Kpt. Savaş Ercan; Gemi Tedarikçileri Derneği Genel Sekreteri, DEFMED (Denizcilik Fakültesi Mezunlar Derneği) Yönetim Kurulu Başkanı ve MARE Tedarik Lojistik Denizcilik ve Dış Ticaret A.Ş. İşletme Sahibi Osman Bilgin; ARKAS Holding A.Ş. YANG MING Anadolu Genel Müdürü Didem Boran; İzmir Büyükşehir Belediyesi İzmir Deniz İşletmeciliği Nakliye ve Turizm A.Ş. (İZDENİZ A.Ş.) İnsan Kaynakları Müdürü Fatma Erdoğdu ve İzmir Büyükşehir Belediyesi İzmir Deniz İşletmeciliği Nakliye ve Turizm A.Ş. (İZDENİZ A.Ş.) İskeleler Sorumlusu Özgür Üşentikatıldı. Doç. Dr. İsmail Bilge Çetin oturuma, katılımcılara konuşmacılar hakkında bilgi vererek başladı ve sözü İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve MSC Gemi Acenteleri Koordinatörü Kpt. Savaş Ercan'a bıraktı.

İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve MSC Gemi Acenteleri Koordinatörü Kpt. Savaş Ercan şirketi hakkında kısa bir bilgi vererek başladığı konuşmasında şu an bulunduğu konumdan ve bu doğrultuda yaşadığı dönüm noktalarından bahsetti. Ardından İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi hakkında bilgiler aktaran Kpt. Ercan, öğrencilere bir takım tavsiyelerde bulunarak sözlerini sonlandırdı.

Ardından söz alan, İzmir Büyükşehir Belediyesi İzmir Deniz İşletmeciliği Nakliye ve Turizm A.Ş. (İZDENİZ A.Ş.) İskeleler Sorumlusu Özgür Üşenti başarıyı elde etmenin yollarına değinerek başladığı konuşmasında sıfırdan başlamanın ve her şeyi baştan öğrenmenin önemini vurguladı. Öğrencilerin gelecek vadeden mesleklere yönelmeleri gerektiğinin altını çizen Üşenti, daha sonra İZDENİZ A.Ş. hakkında bilgiler aktararak organizasyonun amaçlarından, kapasitelerinden ve izledikleri yollardan bahsederek konuşmasını sonlandırdı.
Ardından söz alan, İzmir Büyükşehir Belediyesi İzmir Deniz İşletmeciliği Nakliye ve Turizm A.Ş. (İZDENİZ A.Ş.) İnsan Kaynakları Müdürü Fatma ERDOĞDU öğrencilerden kendisine işe alım ve stajlarla ilgili soruların yöneltilmesini talep ederken, öğrencilere iş başvurusu şartlarına değinen bir konuşma gerçekleştirdi.
Daha sonra söz alan, ARKAS Holding A.Ş. YANG MING Anadolu Genel Müdürü Didem Boran kariyer sürecinden bahsederek başladığı konuşmasında öğrencilerin izleyebilecekleri yollara değindi. DEÜ Denizcilik Fakültesi mezunu olmanın büyük bir şans olduğunu dile getiren Boran, ARKAS Holding’in büyüme hedeflerinden bahsederek sözlerini sonlandırdı.

Boran'dan sonra kürsüye gelenGemi Tedarikçileri Derneği Genel Sekreteri, DEFMED (Denizcilik Fakültesi Mezunlar Derneği) Yönetim Kurulu Başkanı ve MARE Tedarik Lojistik Denizcilik ve Dış Ticaret A.Ş. İşletme Sahibi Osman Bilgin, kendini kısaca tanıttıktan sonra görev yaptığı kurumlar hakkında detaylı bilgiler verdi. Öğrencilik yıllarının çok kıymetli olduğunu ve bu dönemlerde kazanılan deneyimlerin çok önemli olduğunu vurguladıktan sonra Sevenseas grubu ve sisteme girmesi planlanan bir gemi sistemi hakkında dinleyicileri bilgilendirerek konuşmasını sonlandırdı. Oturumun son kısmında ise konuşmacılar öğrencilerden gelen soruları cevaplandırdılar.
Oturumun sona ermesinin ardından Denizcilik Kulübü Üyeleri kulüp adına teşekkür belgelerinin oturum başkanı ve konuşmacılara sunulması ile birlikte DEÜ Denizcilik Fakültesi Bahar Kariyer Günleri’nin ilk günü sona erdi. 

19 Nisan 2016 günü düzenlenen ve başkanlığını Denizcilik Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Serdar Ayan’ın yaptığı oturuma; APM Terminalleri Liman İşl. A.Ş. Eğitim Müdürü Ersin Altun; APM Terminalleri Liman İşl. A.Ş. Ticaret Direktörü Burak ERDEN; BUSSERK Liman İşl. Ve Lojistik Hizmetleri Ltd. Şti. Liman Operasyon Müdürü Özkan Mungan; BUSSERK Liman İşl. Ve Lojistik Hizmetleri Ltd. Şti. İnsan Kaynakları Yöneticisi Türkan İnan; DP World Yarımca Liman İşl. A.Ş. Eğitim Yöneticisi Ekin Yaşar Yavuz katıldı. Yrd. Doç. Dr. Serdar AYAN oturuma, katılımcılara konuşmacılar hakkında bilgi vererek başladı ve sözü APM Terminalleri Liman İşl. A.Ş. Eğitim Müdürü Ersin Altun’a bıraktı.

Katılımcılara liman ile ilgili birkaç video izlettikten sonra sözlerine başlayan APM Terminalleri Liman İşl. A.Ş. Eğitim Müdürü Ersin Altun, bu terminalin özelliklerine değindi. Ardından Maersk Grubu’na da değinen ALTUN, şirketin yatırımlarını, çalışanlarına vadettiklerini ve insan kaynakları süreçlerini dinleyiciler ile paylaştı. Şirket içi eğitimlerin günümüzde geldiği boyutun altını çizen Altun, öğrencilere kariyer planlamalarında faydalı olacak nasihatlerde bulunarak konuşmasını sonlandırdı. 
Ardından söz alan, APM Terminalleri Liman İşl. A.Ş. Ticaret Direktörü Burak Erden öğrencilere daima cesur olmalarını öğütleyerek konuşmasına başladı. APM İzmir Terminali’nde yapılan ilk elleçleme operasyonunun videosunu katılımcılar ile paylaşan Erden, öğrencilerin meslek hayatlarında karşılaşacakları tüm fırsatları değerlendirmeleri gerektiğini belirterek sözlerini bitirdi.

Ardından söz alan, BUSSERK Liman İşl. Ve Lojistik Hizmetleri Ltd. Şti. Liman Operasyon Müdürü Özkan Mungan sözlerine kendisinin denizcilik sektörüne nasıl girdiğini açıklayarak başladı. Daha sonra kurumsal olarak limanlara bakış açılarını dinleyicilerle paylaşan Mungan, şirketin özelliklerine ve verdiği hizmetlere değinen bir konuşma gerçekleştirdi.

Daha sonra söz alan, BUSSERK Liman İşl. Ve Lojistik Hizmetleri Ltd. Şti. İnsan Kaynakları Yöneticisi Türkan İnan sözlerine kendi staj deneyimlerini öğrencilerle paylaşarak başladı. BUSSERK Liman İşl. Ve Lojistik Hizmetleri’nin organizasyon yapısına ve insan kaynakları politikasına değinen İnan, sözlerini adayların işe alım süreçlerini anlatarak sonlandırdı.

Ardından söz alan DP World Yarımca Liman İşl. A.Ş. Eğitim Yöneticisi Ekin Yaşar Yavuz, şirketinin tanıtıcı bir videosunu katılımcılar ile paylaştıktan sonra DP World Yarımca Liman İşletmeleri’nin istihdam olanaklarından bahsederek sözlerine başladı. Kadın istihdamına büyük önem verdiklerinin altını çizen Yavuz, işe alım süreçleri ve limancılık eğitimleri hakkında katılımcıları aydınlatarak konuşmasını sonlandırdı. Oturumun son kısmında ise konuşmacılar öğrencilerden gelen soruları cevaplandırdılar.Oturumun sona ermesinin ardından Denizcilik Kulübü Üyeleri kulüp adına teşekkür belgelerinin oturum başkanı ve konuşmacılara sunulması ile birlikte DEÜ Denizcilik Fakültesi Bahar Kariyer Günleri’nin ikinci günü sona erdi.

20 Nisan 2016 günü düzenlenen ve başkanlığını Denizcilik Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Okan Tuna’nın yaptığı oturuma; EKOL Lojistik A.Ş. Ege Bölge Yöneticisi Sonnur Saatçioğlu, MEDLOG Lojistik Gemicilik Turizm A.Ş. İstanbul Bölge Müdürü Gonca Alca, MEDLOG Lojistik Gemicilik Turizm A.Ş. İnsan Kaynakları Yönetim Organizasyon ve Takım Lideri Güzin Bilyay, MYL Lojistik A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Ebru Öbge ve TOTAL Lojistik A.Ş. İcra Kurulu Üyesi Cem DURAN katıldı. Prof. Dr. Okan Tuna oturuma, katılımcılara konuşmacılar hakkında bilgi vererek başladı ve sözü MEDLOG Lojistik Gemicilik Turizm A.Ş. İnsan Kaynakları Yönetim Organizasyon ve Takım Lideri Güzin Bilyay’a bıraktı.

Şirketi hakkında detaylı bilgiler verdikten sonra sözlerine başlayan MEDLOG Lojistik Gemicilik Turizm A.Ş. İnsan Kaynakları Yönetim Organizasyon ve Takım Lideri Güzin Bilyay, şirketin yurt içi ve yurt dışı operasyonlarında değindi. MEDLOG Türkiye’nin temel hedefinin modlar arası entegrasyonun arttırılarak daha kaliteli bir hizmet verilmesi olduğunun altını çizen Bilyay, şirketin organizasyon yapısı ve çalışan profili hakkında da katılımcıları bilgilendirdi. Ardından şirketin işe alım sürecine de konuşmasında yer veren Bilyay, öğrencilere kariyerleri ile ilgili nasihatler vererek sözlerini sonlandırdı.

Ardından söz alan MEDLOG Lojistik Gemicilik Turizm A.Ş. İstanbul Bölge Müdürü Gonca Alca şirketin iş hacmine, taşımacılık faaliyetlerine ve kurumsallığına dikkat çeken bir konuşma gerçekleştirdi.

Ardından söz alan, EKOL Lojistik A.Ş. Ege Bölge Yöneticisi Sonnur Saatçioğlu konuşmasına eğitim ve kariyer sürecini dinleyicilerle paylaşarak başladı. Daha sonra şirketi ile ilgili bir video gösteriminde bulunan SAATÇİOĞLU, şirketin hizmetlerinden bahsederken gelişmiş ar-ge merkezlerinin de altını çizdi. Şirketin intermodal sistemleri ve teknolojik çözümleri sayesinde karbon salınımının minimuma indirilmesine büyük önem verdiğini vurgulayan Saatçioğlu, EKOL Lojistik’in sürdürülebilir lojistik konusunda ülkemiz adına öncü bir kurum olduğunu dile getirdi. Saatçioğlu konuşmasını öğrencilere kariyer planlaması konusunda yol gösterici tavsiyeler vererek sonlandırdı.

Daha sonra söz alan, MYL Lojistik A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Ebru Öbge kendi kariyer sürecinden kısaca söz ettikten sonra şirketini genel olarak tanıtarak konuşmasına başladı. Lojistik sektörünün müşterilerin sorunlarına çözüm üretmeye yönelik bir sektör olduğunu vurgulayan Öbge öğrencilere okul süreçlerindeki fırsatları değerlendirmeleri gerektiğini öğütleyerek konuşmasını sonlandırdı.

Ardından söz alan TOTAL Lojistik A.Ş. İcra Kurulu Üyesi Cem Duran kariyer ve eğitim hayatına dair bilgiler paylaşarak başladığı konuşmasına dinleyicilere şirketi hakkında genel bilgiler aktararak devam etti. TOTAL Lojistik tarafından verilen hizmetleri vurgulayan Duran, sistemlerini Suudi Arabistan’da bir şirkete ihraç ettiklerini ve bunun Türkiye için bir ilk olduğunun altını çizerek konuşmasını sonlandırdı. Oturumun son kısmında ise konuşmacılar öğrencilerden gelen soruları cevaplandırdılar.

Oturumun sona ermesinin ardından Denizcilik Kulübü Üyeleri kulüp adına teşekkür belgelerinin oturum başkanı ve konuşmacılara sunulması ile birlikte DEÜ Denizcilik Fakültesi Bahar Kariyer Günleri’nin üçüncü günü ve böylelikle ilk haftası sona erdi.18-27 Nisan 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan DEÜ Denizcilik Fakültesi Bahar Kariyer Günleri’ne 2 haftalık sürede toplamda 33 kurum ve 29 temsilci katılacak. 

deu1-018.jpg

deu2-020.jpg

deu3-023.jpg

deu4-015.jpg

deu5-012.jpg

deu6-011.jpg

deu7-009.jpg

Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim