• BIST 9079.97
  • Altın 2325.64
  • Dolar 32.34
  • Euro 34.8326
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 16 °C
  • Muğla 14 °C
  • Çanakkale 12 °C

DEÜ; Arkas, Beşiktaş ve Aygaz'ı ağırladı

DEÜ; Arkas, Beşiktaş ve Aygaz'ı ağırladı
DEÜ Denizcilik Fakültesi Denizcilik Kulübünün düzenlediği 2013 Bahar Kariyer Günleri’nin ilk konukları, Arkas, İzmir Demirçelik AŞ, Beşiktaş Denizcilik ve Aygaz Anadoluhisarı Denizcilik AŞ. oldu.

Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Denizcilik Kulübünün düzenlediği 2013 Bahar Kariyer Günleri’nin ilk haftasının konukları, Arkas Holding, İzmir Demirçelik AŞ, Beşiktaş Denizcilik ve Aygaz Anadoluhisarı Denizcilik  AŞ. oldu.

1 Nisan 2013 günü oturum başkanlığını Denizcilik Fakültesi Denizcilik İşletmeleri Yönetimi Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Didem Özer Çaylan’ın yaptığı Kariyer Günleri birinci oturumu Arkas Holding A.Ş. İnsan Kaynakları Müdürü Verda Akpınarlı ve Yang Ming Anadolu Gemi Acenteleri A.Ş. İzmir Pazarlama Müdürü Didem Boran’ın katılımları ile gerçekleşti.

Yrd. Doç. Dr. Didem Özer Çaylan oturumu başlatırken katılımcıları konuşmacılar hakkında bilgilendirdikten sonra sözü Verda Akpınarlı’ya bıraktı. Verda Akpınarlı öncelikle Arkas Holding A.Ş. hakkında genel bir tanıtım yaptıktan sonra Denizcilik Fakültesi ile ortak yürüttükleri “Rotamız Arkas” staj programı hakkında katılımcılara bilgiler verdi.

Daha sonra sözü diğer konuşmacı Didem Boran aldı. Denizcilik Fakültesi 2001 mezunu olan Didem BORAN katılımcı öğrencileri iş hayatında yaşayacakları zorluklar ve ne yapmaları gerektiği konusunda bilgilendirdi.
Oturumun son kısmında konuşmacılar öğrencilerin sorularını cevapladıktan sonra oturum sona erdi.

Oturumun sona ermesinin ardından Denizcilik Kulübü Başkanı Burak İbrahim Yılmaz Kulüp Başkan Yardımcısı Ufuk Demircan ve Kulüp Üyesi Selen Yanık,  kulüp adına teşekkür belgelerini oturum başkanı ve konuşmacılara sundular.

2013 Bahar Kariyer Günleri’nin 2 Nisan 2013 Salı günkü ikinci oturumunda oturum başkanlığını Denizcilik Fakültesi Denizcilik İşletmeleri Yönetimi Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Nurser Gökdemir Işık’ın yaptığı toplantıya, İzmir Demir Çelik A.Ş. Kiralama Müdürü A.Selam Çamur, İzmir Demir Çelik A.Ş. Acente Müdürü Vedat Öztürk, İzmir Demir Çelik A.Ş. Operasyon Müdür Yardımcısı Ersan Erdoğan ve İskele  Operasyon Memuru Aydın Şahankaya katıldı.

Toplantıda ilk olarak söz alan A.Selam Çamur, şirketleri hakkında genel bir sunum gerçekleştirdi. Bu sunumunda işletmenin ana faaliyet alanları, kalite kontrol sistemleri ve diğer ticari aktivitelerden söz eden Çamur, 2008 küresel ekonomik kriz öncesinde ve sonrasındaki durumu denizcilik sektörü ve kiralama piyasası özelinde değerlendirdi.

Daha sonra söz alan Vedat Öztürk konuşmasına öğrencilere acentecilik hakkında genel bilgiler vererek başladı. Acentenin A’dan Z’ye gemiye ait tüm operasyonlarda etkin görev aldığını, gemi adamlarının sağlık sorunları söz  konusu olduğunda bile kendilerinin yardımcı olduğunu aktardı. Yılda 300 gemiye acentelik hizmeti verdiklerini aktaran Öztürk, bünyelerinde kurulacak olan Termik Santral ile iş yüklerinin daha da artacağını vurguladı.

Daha sonra söz alan Ersan Erdoğan, şirketlerinin gemi işletmeciliği departmanı hakkında bilgiler vererek konuşmasına başladı. Erdoğan, 2014 yılında hizmete alacakları Termik Santral ile personel sayısının artacağını, buna paralel olarak lojistik aktivitelerin de hız kazanacağını vurguladı. Gemi yönetimi hakkında detaylı bir teorik sunum yapan Erdoğan’ın konuşması taşıdıkları yükleri ve rotaları belirttikten sonra son buldu.

Aydın Şahankaya, İzmir Demir Çelik A.Ş’ye ait limanın teknik özellikleri hakkında bilgiler verdi. 1 Şubat 2013 tarihinden itibaren Güvenli Liman Projesi kapsamına alınan limanlarının çeşitli yük tiplerine hizmet verme esnekliğinin bulunduğunu belirten Şahankaya, limanlarında bulunan elleçleme ekipmanları hakkında bilgiler verdi.

Oturumun son kısmında konuşmacılar öğrencilerin sorularını cevapladıktan sonra oturum sona erdi. Oturumun sona ermesinin ardından Denizcilik Kulübü Başkanı Burak İbrahim Yılmaz, Kulüp üyeleri Gülfem Öztürk, Ezgi Ünaldılar ve Kübra Batmaz kulüp adına teşekkür belgelerini oturum başkanı ve konuşmacılara sundular.

3 Nisan 2013 Çarşamba günkü üçüncü oturumda oturum başkanlığını Denizcilik Fakültesi Denizcilik İşletmeleri Yönetimi Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Gül Denktaş Şakar’ın yaptığı toplantıya, AYGAZ Anadoluhisarı Tankercilik A.Ş. Müdürü Kenan Sumra, Aygaz Anadoluhisarı Tankercilik A.Ş. Güverte Enspektörü Kpt. Uğur Hasırcı, Beşiktaş Denizcilik Operasyon Müdürü Kpt. Evren GürelL, Beşiktaş Denizcilik İnsan Kaynakları Müdürü Tanyol Beşek katıldı.

Toplantıda ilk olarak söz alan Kpt. Uğur Hasırcı, KOÇ grubu hakkında genel bir sunum gerçekleştirdi. Türkiye’deki pazar payının yüzde 29’unun KOÇ grubunun bir üyesi olan Aygaz’ın elinde olduğunu belirten Hasırcı, Anadoluhisarı Tankercilik A.Ş.’nin organizasyon şemasını açıkladı. Karadeniz limanlarını etkin şekilde kullandıklarını belirten HASIRCI, gemilerinde istihdam ettikleri gemi adamlarının çalışma koşullarını aktardı. Öğrencilere yönelik olarak staj imkanlarından söz eden Hasırcı I, konuşmasına toplantının başarılı geçmesi dilekleriyle son verdi.

Kenan Sumra ise, en büyük hedeflerinin filolarının kapasitelerini arttırmak olduğunu belirtti. Şu an kadrolarında 100’e yakın gemi adamı istihdam ettiklerini belirten Sumra, Aygaz’ın tarihçesinden bahsetti. Lojistik aktivitelerini kendi özkaynaklarıyla gerçekleştirdiklerini aktaran Sumra, çalışanlarına sağladıkları sosyal imkanlar ile gurur duyduklarını ve bu sayede çalışanlarının motivasyonlarını en üst seviyede tuttuklarına inandıklarını belirtti.

Kpt. Evren Gürel, Beşiktaş Denizcilik hakkında bilgiler vererek konuşmasına başladı. Şu anda 16 gemiye sahip olduklarını ve bu gemilerin sertifikasyonlarının tam olduğunu aktardı.

Konuşmacılardan Kaptan Tanyol Beşek, işe alım süreci hakkında bilgiler verdi. Not ortalamasının kendilerince önemsendiğini belirterek, çok zorlu bir mülakat sürecinin varlığından bahsetti. Bu yöntemle işe aldıkları personelin yüzde 80 oran ile firmalarına sadık kaldığını belirten Beşek, gençlere iş imkanları konusunda cesaretlendirici bilgiler aktardı.

Oturumun son kısmında konuşmacılar öğrencilerin sorularını cevapladıktan sonra oturum sona erdi. Oturumun sona ermesinin ardından Denizcilik Kulübü Başkan Yardımcısı Ufuk Demircan, Kulüp üyeleri Seda Yıldırım, Melis Özşen ve Tolga Göldelioğlu, Gökhan Olcay Erkat kulüp adına teşekkür belgelerini oturum başkanı ve konuşmacılara sundular.

deu_kariyer_gunleri.jpg

deu_kariyer_gunleri1.jpg

deu_kariyer_gunleri2.jpg

deu_kariyer_gunleri3.jpg

deu_kariyer_gunleri4.jpg

deu_kariyer_gunleri5.jpg

deu_kariyer_gunleri6.jpg

deu_kariyer_gunleri7.jpg

deu_kariyer_gunleri8.jpg

www.Denizhaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim