• BIST 9036.33
  • Altın 2294.737
  • Dolar 32.3124
  • Euro 35.0799
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 20 °C
  • Muğla 20 °C
  • Çanakkale 18 °C

Denize 1 milyon kişilik miting alanı

Denize 1 milyon kişilik miting alanı
Yenikapı Meydan Düzenlemesi kapsamında deniz dibi taşla dolduruluyor. Proje sonunda 1 milyon kişilik miting alanı olacak.

Yenikapı Meydan Düzenlemesi kapsamında deniz dibi taşla dolduruluyor. Proje sonunda 1 milyon kişilik miting alanı olacak.

İstanbul’da 1 Mayıs’ın nerede kutlanacağı tartışıladursun, Yenikapı’da geçtiğimiz ay başlayan meydan inşaatı tüm hızıyla sürüyor. Habertürk'ün haberine göre, 1. etabı süren inşaatta önce deniz dibi taşla doldurulacak. Proje tamamlandığında İstanbul’un 1 milyon kişi kapasiteli bir miting alanı olacak. Yenikapı sahilinde geçtiğimiz ay başlayan “Meydan Düzenlemesi 1. Etap İnşaatı” kapsamında bir platform üzerine kurulan kepçe, denize taş yığmaya başladı. Bu taşların üzerinden meydan alanının mendireği olacak iki kilometre uzunluğunda yol geçecek. Kayalardan temizlenen deniz tabanına daha sonra taş dökülecek ve temellerin sudan aşınması önlenecek. Ardından deniz üzerine meydanın mendireği olacak 2 kilometre uzunluğunda bir yol inşa edilecek. 30 milyon 881 bin TL bedelle ihale edilen 1. etap inşaatının 300 günde tamamlanması bekleniyor. Kullanılacak tüm iş makineleri ve diğer ekipmanlar denizden gemilerle taşınacak. Projenin 2. etabında ise temeller atılacak ve denizin doldurulması çalışmaları başlayacak. Çalışmalar sona erdiğinde Yenikapı sahilinde, 518 bin metrekaresi dolgu, tam 715 bin metrekare büyüklüğünde bir miting, gösteri, konser ve yeşil alan olacak.

PROJEDE NELER VAR?

Yenikapı’da bulunan proje alanı “İstanbul Metropolü Miting ve Gösteri Alanı” olarak tasarlandı ve Yenikapı İDO İskelesi ile Kennedy Caddesi arasındaki sahil şeridi doldurularak inşa edilecek.

* Miting, konser veya fuar alanı olarak kullanılmak üzere 700 bin ile 1 milyon kişi kapasiteli mekan yer alacak.

* Alanda 2.200 araç kapasiteli açık otopark, 760 otobüs kapasiteli açık otopark olacak.

* 715 bin metrekarenin 450 bin metrekaresi yeşillendirilerek, park olarak hizmet verecek.

* Meydanda bir sahne, sağlık, idari ve güvenlik birimleri için kulübeler, kafe, büfe, restoran ve sergi alanları ile ahşap iskeleler ve engelli locaları olacak.

* Meydanın altına, 2.5 milyon nüfusun atıksuyunun arıtılacağı "İleri Biyolojik Arıtma Tesisi" kurulacak.

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
nuri toksoylu
26 Nisan 2013 Cuma 16:04
Yazık
Kimbilir hangi yandaşlara iş çıktı.Gölcük'te İzmit'te deniz kendisinden alınanları nasıl geri aldı unutuyor bunlar ? deniz dolduran denizden bihaber demektir.Yazıklar olsun.
46.196.231.63
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim