• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 19 °C
  • Muğla 12 °C
  • Çanakkale 11 °C

‘Denizcilik Sektörünün Yeşil Dönüşüme Uyumu’ konulu webinar düzenlenecek

‘Denizcilik Sektörünün Yeşil Dönüşüme Uyumu’ konulu webinar düzenlenecek
Küresel ölçekte denizcilik sektöründen kaynaklanan emisyon ve kirleticilerin, belirlenen hedefler doğrultusunda azaltılması için çalışmalar sürdürülüyor.

Stratejik planlama ile yürütülen çalışmalar kapsamında İMEAK Deniz Ticaret Odası’nın üyesi olduğu Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) bünyesindeki Deniz Çevresini Koruma Komitesi (MEPC) toplantılarında MARPOL Ek-VI’daki Değişiklikler, Hava Kirliliğinin Önlenmesi ve Gemilerin Enerji Verimliliği, Gemilerden Kaynaklanan Sera Gazı (Green House Gases-GHG) Emisyonlarının Azaltılması, Kısa Vadeli GHG Azaltma Tedbirleri, Uluslararası Denizcilik Araştırma ve Geliştirme Kurulu (International Maritime Research Board-IMRB) Teklifinin Değerlendirilmesi, Küresel Karbon Vergisi Önerisi başlıklarında uluslararası denizcilik sektörünü yakından ilgilendiren konular görüşülüyor ve önemli kararlar alınıyor.

Aynı zamanda Avrupa Birliği’nin (AB) Avrupa Yeşil Mutabakatı-AYM (European Green Deal) uygulamaları ve Emisyon Ticaret Sistemi’nin denizcilik sektörünü de kapsayacak şekilde genişletilmesi süreci izlenirken AB’nin önemli bir yeşil dönüşüm sürecinde olduğu görülüyor. Ayrıca, etkilerini günlük yaşantımızda artarak hissettiğimiz iklim değişikliği tehdidi dünyanın karşılaştığı ciddi riskler sıralamasında en başta yerini alırken bu tehdidin küresel ekonomi politikalarını, uluslararası ticaretin kurallarını ve ürün standartlarını da hızla değiştireceği öngörülüyor.

Dünyada yürütülen bu çalışmalar ışığında ülkemizde konunun önemi açısından Ticaret Bakanlığı koordinasyonunda ilgili kurumların katılımıyla yürütülen faaliyetler kapsamında uluslararası ticaret düzeninde son yıllarda hız kazanan iklim değişikliği ile mücadele politikalarına adaptasyonu sağlamayı hedefleyen ve ihracatta rekabetçiliğimizi güçlendirecek bir yol haritası niteliğinde olan ulusal “Yeşil Mutabakat Eylem Planı” yayınlandı ve İMEAK DTO üyelerine duyurulmuştu.

Yeşil dönüşümün hızla artan önemi ve ivmesine binaen denizcilik sektörünün bilgilendirilmesi maksadıyla İMEAK DTO Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran’ın katılımı ve açılış konuşması, Prof. Dr. Mustafa İnsel’in sunumu ile “Denizcilik Sektörünün Yeşil Dönüşüme Uyumu” konulu webinar, 18 Kasım 2021 Perşembe günü 14:00-16:00 saatleri arasında uzaktan toplantı sistemi (zoom) üzerinden gerçekleştirilecek.

Küresel ve bölgesel düzeyde ülkemiz ve sektör açısından büyük bir değişimi konu alacak bahse konu webinara katılım sağlamak isteyenler, İMEAK DTO web sayfasında yer alan “Eğitim/Sunumlar” sekmesinde bulunan online katılım formunu doldurarak konferans günü ve saatinde https://bit.ly/3pWMnp2 (Meeting ID: 870 7953 1150- Passcode: 123738) linki üzerinden giriş yapabilecek.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim