• BIST 9708.11
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 28 °C
  • Muğla 22 °C
  • Çanakkale 20 °C

Denizcilik Fakültesi'nde mezuniyet sevinci

Denizcilik Fakültesi'nde mezuniyet sevinci
Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi'nin 2012-2013 öğretim yılı mezuniyet töreni 30 Mayıs 2013 günü gerçekleştirildi.

Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi'nin 2012-2013 öğretim yılı mezuniyet töreni 30 Mayıs2013 günü gerçekleştirildi.

Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi 2012-2013 öğretim yılında Denizcilik İşletmeleri Yönetimi Bölümü’nden 75, Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü’nden 63, Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği Bölümü’nden 20 olmak üzere toplam 158 öğrenciyi mezun etti.

Törene, Muğla Vali Yardımcısı Ahmet Ali Barış, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Yaparel, Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Suat Hayri Aka, İMEAK Deniz Ticaret Odası Meclis Başkan Vekili Kpt. Tahir Sarıoğlu, İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi İlker Meşe, Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, Gemi Makineleri İşletme Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Feramuz Aşkın, Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas, Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Gemi İnşa ve Tersaneler Genel Müdür Yardımcısı Güven Duran, İzmir Liman Başkanı Durmuş Ünüvar, Denizcilik Müsteşarlığı İzmir Eski Bölge Müdürü Selçuk Sert, Deniz Nakliyecileri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Corrado Dragonetti, Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Danışmanı Erol Çağlar, Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kpt. Savaş Ercan, Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri Kenan Yalavaç, Murat Yılmazel, Mihri Çelik, Uzmar Denizcilik Yönetim Kurulu Başkanı Kaptan Altay Altuğ, Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Mezunlar Derneği Başkan Yardımcısı Çağdaş Boztemir ve denizcilik camiasının önde gelen firmalarının temsilcileri katıldı.

Törende ilk olarak Fakülte Birincisi Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Denizcilik İşletmeleri Yönetimi Bölümü mezunu Esra Baran konuştu. Baran'ın konuşmasının ardından Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Mezunlar Derneği Başkan Yardımcısı Çağdaş Boztemir mezunlara öğütlerle dolu olan konuşmasını gerçekleştirdi.

Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Güldem Cerit konuşmasına fakülte bünyesindeki eğitim öğretime katkı sağlayan kişi, kurum ve kuruluşlara teşekkürlerini ileterek başladı. Mezunlara yönelik olarak bazı öğütler veren Cerit, mezunların mesleki başarılarından en ufak bir şüphe duymadığını, bunun yanında hepsinin iyi ve donanımlı birer insan olarak yetiştirildiklerini, bu donanımların olmazsa olmazı olarak aileleri gördüklerinin altını çizdi ve tüm ailelere şükranlarını iletti. Bu yıl Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi olarak 21. mezuniyet törenini gerçekleştirdiklerini ve Denizcilik İşletmeleri Yönetimi Bölümü’nün 1000. , Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü’nün 500. , Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği Bölümü’nün ise 50. mezununu bu yıl verdiklerini sözlerine ekledi. Dokuz Eylül Üniversitesi olarak 30. yıllarını geride bıraktıklarını, Denizcilik Fakültesi olarak Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Yüksekokulu olarak başladıkları serüvenin 25. yılını doldurduğunu ve köklü bir eğitim kurumu olduklarını vurguladı.

GEMİMO başkanı Feramuz Aşkın konuşmasında, mezunlara yönelik olarak, sektörün tüm iş kollarında istihdam edilebilecek olan mezunlara kariyer yollarında başarılar dileyerek, onların yetişmesinde büyük katkısı olan Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi’nin tüm hocalarına ve idari personeline teşekkürlerini iletti.

Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi mezunu ve Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk aynı duyguları yıllar önce kendisinin de yaşadığını ve bugün de aynı heyecanı duyumsamanın verdiği mutluluğu anlattığı konuşmasında mezunların sektördeki başarılarına değindi.

Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas konuşmasında mezunların çok kaliteli olduklarını belirterek ve onların yetişmesinde büyük katkısı olan Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Güldem Cerit başta olmak üzere tüm hocalara ve idari personele teşekkürlerini iletti. Eğitime katkılarının artarak devam edeceğini ve bu bağlamda kapılarının eğitim camiasına her daim açık olduğunu belirten Arkas, Türkiye’nin denizcilikte giderek gelişen bir ülke olduğunu ve bu bağlamda eğitimin öneminin de denizcilik camiası için giderek arttığına dikkat çekti.

İMEAK Deniz Ticaret Odası Meclis Başkan Vekili Kpt. Tahir Sarıoğlu, bu tür konuşmaları yaparken hep zorlandığını bu anların duygu dolu anlar olduğunu ve ailelerin evlatları ile gurur duyması gerektiğini dile getirdi.

Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Suat Hayri Aka, bakanlığın denizciliğe yönelik olarak sürdürdüğü çalışmalar hakkında ve bugüne kadar yapılan tüm çalışmaların sonuçları hakkında bilgiler vererek başladığı konuşmasında, eğitimin denizcilik mesleği için vazgeçilmez bir olgu olduğuna, bu bağlamda lise düzeyinden üniversite ve hatta lisansüstü denizcilik eğitimine büyük destek verdiklerini, Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi’nin de bu eğitim kurumlarının başlıcaları arasında yer aldığını vurguladı. Mezunlara yönelik olarak, denizciliğin tüm alanlarında rahatlıkla istihdam edilebilecek kalitede ve yetkinlikte olduklarını ve Türk denizciliğinin onlara ihtiyaç duyduğunu sözlerine ekleyen Aka, onların gelişmesindeki katkıları sebebiyle ailelerine teşekkür ederek sözlerine son verdi.

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Yaparel, tüm mezun ve aileleri tebrik ederek, denizciliğin sürekli geliştirilmesi gereken bir endüstri olduğunu Dokuz Eylül Üniversitesi olarak Denizcilik Fakültesi ile bu hedefe katkı sağladıklarını ileterek bu bağlamda emeği geçen tüm akademik ve idari personele teşekkürlerini sundu.

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün'ün mesajını iletmek üzere Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü Öğretim Görevlisi Kpt. Barış Kuleyin söz aldı. Füzün, programa katılamadığını ancak herkesi sevgi ve saygı ile selamladığını belirterek başladığı konuşmasında, öncelikle tüm mezun ve aileleri tebrik ederek, onlara katkı sunan hocalara candan teşekkürlerini iletti. Her mezunun dünyanın farklı yerlerinde Dokuz Eylül Üniversitesi’ni temsil edeceklerini bu yolda mezunlara olan güveninin ve başarılarına inancının tam olduğunu aktaran Füzün, mezunlara nasihatler vermek istediğini belirtti. İlk olarak hoşgörülü olmayı, daha sonra adaletli ve çalışkan olmayı, Atatürk’ün temel ilkelerine sürekli bağlı kalmayı, bu bağlılığın gereği olarak barışçı olmayı, devrimci olmayı ve daima gelişimden yana olmayı, demokratik laik hukuk devletine ilelebet sahip çıkmayı, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni yaşatma azmini asla kaybetmemeyi öğütleyen Füzün, mezunlara sonsuz başarılar dileyerek mesajını sonlandırdı.

Törene katılamayıp mesajlarını ileten Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun mesajlarının okunmasının ardından törene Fakültede 10. ve 20. yıl hizmet süresini tamamlayan personele plaketleri verildi. Fakülteye katkılar sağlayan ve ders vererek maddi manevi katkılarını esirgemeyen kişilere ve MAINE Maritime Academy’den gelerek Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi’nde ders veren  öğretim üyesi Michael Schaab’a  teşekkür belgeleri takdim edildi.

Dereceye giren öğrencilere belge ve armağanlarının verilmesine geçildi.

Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi birincisi Deniz İşletmecisi Esra Baran, ikincisi Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisi Müge Büber, üçüncüsü Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisi Deniz Sümer oldu. Fakültede dereceye giren ilk üç öğrenciye Dokuz Eylül Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Yaparel tarafından plaket ve armağanlarının verilmesinin ardından bölümlerde ilk üç dereceye giren 9 öğrenciye TURKON, MARDAŞ, İDÇ Denizcilik, Deniz Nakliyecileri Derneği, Beşiktaş Denizcilik, İnce Denizcilik, Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi, Nemtaş Denizcilik, Arkas Holding, ve DEFMED (DEÜ Denizcilik Fakültesi Mezunlar Derneği) temsilcileri armağanlarını verdiler.

Denizcilik İşletmeleri Yönetimi Bölümü’nün mezuniyet belgelerinin dağıtılmasının ardından Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü ve Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği Bölümü Bayrak Devir Teslim Töreni gerçekleşti.

Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü ve Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği Bölümü Mezuniyet Yemini Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisi Deniz Sümer öncülüğünde gerçekleştikten sonra, bölüm birincilerinin yaş kütüğüne plaket çakmaları ile devam eden Mezuniyet Töreni programı öğrencilerin keplerini atmaları ile sona erdi.

1-(1).jpg

1-(2).jpg

1-(5).20130605143519.jpg

1-(6).jpg

1-(7).jpg

1-(8).jpg

1-(9).jpg

1-(10).jpg

deu_df_mezuniyet_3.jpg

deu_df_mezuniyet_4.jpg

deu_df_mezuniyet_5.jpg

deu_df_mezuniyet_6.jpg

deu_df_mezuniyet_7.jpg

deu_df_mezuniyet_10.jpg

deu_df_mezuniyet_15.jpg

Fotoğraf Galerisi için tıklayınız

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
TİC.Müh.Kaptan Refik Akdoğan
06 Haziran 2013 Perşembe 09:58
Dokuz Eylül, D.F. mezunları
Dokuz Eylül Üniversitesinin Deniz Faküğltesi Mezunlarına meslek hayatlarında başarılar dilerim. Asıl iş şimdi başlıyor. Çökmüş bir deniz ticaret filosu, tersanelerine kilit vurulmuş, sivil denizcilik okullarının bir sürü eksikleri ve perişan gemi adamlarının bulunduğu Türk ticaret denizciliği alemine adım atarken hepinizin hedefi Türk deniz ticaretini yükseltnmek için çalışmalar yapmanızı beklemekteyiz. Yeni iş yaşamınızın içinde başarılı olmak için çok çalışkan,çok dürüst, çok güvbenilir olmanın yanında çok bilgili olmak zorunda olduğunuzu unutmamalısınız. Ben şimdiden çok iyi bilmek zorunda olduğunuz İngilizce artı meslek İngilizcenizin yanına
işinizi görecek kadar Fransızca ve Rusça ilave tmenizi de isteyeceğim. Çaıştığınız gemiler hakkında
ajandanıza yazacağınız bilgilerin yanında yapılan işleri de kayderseniz ilerde bu bilgiler size çok yardımcı olabilecektir. Hepinize Allah selamet versin diyorum.www.refikakdogan.com
24.133.110.255
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim