• BIST 9120.29
  • Altın 2324.093
  • Dolar 32.3604
  • Euro 35.0127
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 26 °C
  • Muğla 24 °C
  • Çanakkale 22 °C

Denizci öğrenciler, Türk denizcilik vizyonunu belirliyor

Denizci öğrenciler, Türk denizcilik vizyonunu belirliyor
Denizci Öğrenciler Derneği, “21. yüzyıl Türk Denizcilik Gücü Vizyonu’’ zirvesinin ikinci gününde sektörün önde gelen isimleri ve 10 bin kişinin üzerinde katılımcıyı bir araya getirdi.

Zirvenin ilk oturum konuğu Er Denizcilik Yönetim Kurulu Başkanı ve Türk Armatörler Birliği Başkan Yardımcısı Cihan Ergenç, panelinde navlun piyasaların geleceğine, dökme yük arz-talep dengesine, IMO kurallarının son durumuna, denizcilik fakültesi öğrencilerinin staj sorununa ve bu sorunun ancak tüm etkenleriyle birlikte çözülebileceğine, son olarak koronavirüs sonrası piyasada hareketlenme beklendiğine değindi.

Günün ikinci panelinde İstanbul Liman Başkan Yardımcısı Attila Beyli, liman çıkış belgesinden, limanlar kanunundan, dünya ticaretinin yönetmeliklerinin liman başkanlığındaki önemine değindi. Beyli, sözlerini bitirirken öğrencilere “Bilmiyorum demek öğrenmenin yolunu açar” şeklinde tavsiyede bulundu.

İnce Denizcilik D.P.A & Teknik Müdürü/GEMİMO 2. Başkanı Yaşar Canca ve Kaptan Ersan Devrim panelinde denizcilik faaliyetlerine ve etiğine değinen Canca, denizlerin önemini “Deniz olmazsa olmazımızdır” sözleriyle vurguladı. İnsan kaynakları ve gemi kaptanlığı yaptığından dolayı farklı pencereden paylaşım yapmak isteyen Devrim, konuşabilmek için “Ortak dilimiz deniz” sözünü kullandı.

Turquoise Yacht Satın Alma Müdürü Şebnem Ergeldi panelinde ticari gemilerle mega yatların arasındaki farklara, yan sanayinin durumu ve gelecekteki mühendislerden beklentilerini dile getirdi.

Beşiktaş Tersanesi Tersane Müdürü İbrahim Aydın panelinde kalite anlayışına ve kaliteye verilen öneme, tersanedeki çalışma şartlarına,  yeni mezunlarda beklenilen özelliklere değindi.

Başmühendis Nilgün Bal Doğan panelinde içinde bulunduğu mesleğinin kendini sürekli güncellediğine ve teknolojiye ayak uydurmak gerektiğini belirtti. Mesleğinin en güzel yanlarına değinen Bal Doğan aynı zamanda denizciler olarak üzerimize düşen görevlerden bahsetti.

Trio Deniz Araçları Satış&Pazarlama Direktörü Deniz Özçakır panelinde yat sektörünün nasıl etkilendiğine ve marinacılık konusunda marina çeşitliliğinin olması gerektiğini belirtti.

Günün son panelinde Hicri Ercili Operasyon Müdürü Gözde Aris operasyonun detaylarına, sürekli gemi, acente, müşteri, hava olaylarıyla iletişimde kalmak önemine ve gemide gece-gündüz kavramının olmamasına değindi.

doder_1-005.jpgdoder_2-005.jpgdoder_3-005.jpgdoder_4-003.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim