• BIST 9079.97
  • Altın 2323.472
  • Dolar 32.361
  • Euro 34.9354
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 17 °C
  • Muğla 9 °C
  • Çanakkale 10 °C

Denizci gazeteciler ödüllerini aldı

Denizci gazeteciler ödüllerini aldı
İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi’nin, Ege Bölgesi’nde denizcilik ve deniz ticaretinin etkin şekilde tanıtılması amacıyla düzenlediği 12. Medya Yarışması’nda dereceye giren gazeteci ve fotoğrafçılar ödüllerini aldı.

İMEAK DTO İzmir Şubesi Meclis Salonu’nda yapılan ödül törenine, İzmir Vali Yardımcısı Hasan Hüseyin Can, İMEAK DTO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Meclis Başkan Vekili Can Özgen, İzmir Liman Başkanı Mustafa Çankaya, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü İzmir İşletme Müdürü Melih Hüsnü Yılmaz, Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanı Deniz Kurmay Kıdemli Albay Murat Yılmazarslan, DEÜ Denizcilik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Selçuk Nas, TCDD İzmir Liman İşletme Müdür Yardımcısı Metin Özyılmaz, gazeteciler ve fotoğrafçılar katıldı. 

‘HEDEF DENİZCİ MİLLET’

İzmir Vali Yardımcısı Hasan Hüseyin Can, törenin açılış konuşmasında, İMEAK DTO İzmir Şubesi’nin denizciliği kamuoyuna anlatmak için basın ve fotoğraf yarışması düzenlemesinin çok önemli olduğunu belirtti. Can, “Bu organizasyon yapıldığına göre demek ki bu konuda eksiklik var. 3 tarafı denizlerle çevrili ülkemizde, yeterince denizci olabildik mi? ‘Denizci Devlet Denizci 

Millet’ hedefini yakaladığımızı söyleyemeyiz. Fakat bu hedef doğrultusunda Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk ve yönetimi çok aktif şekilde çalışıyor. Basın yarışmalarının ve ilköğretim öğrencilerine yönelik resim ve kompozisyon yarışmalarının hedefe ulaşmada büyük rolü olacaktır” dedi.

İMEAK DTO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk de, denizcilikle ilgili sorunları ve projeleri gerek hükümetin gerekse yerel yönetimlerin gündemine taşıyan gazetecilere çok şey borçlu olduklarını söyledi.

Öztürk, “İzmir bir liman şehri, bir deniz şehri. Kimi zaman sırtımızı dönmüş, ihmal etmiş olsak da, deniz küsmedi bize. Varlığını denize, limana borçlu olan bu kentin geleceğinde de denizciliğin yer alması en büyük temennimiz. Bunun için de ülkemizdeki ve bölgemizdeki denizciliğe yönelik yatırımların devam etmesini istiyoruz” diye konuştu. Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. Haber dalında birinci olan Ticaret Gazetesi’nden Esra Seyirden, ikinci olan Habertürk’ten Murat Ervin, üçüncü Gözlem’den Buğra Tokmakoğlu; inceleme-araştırma dalında birinci olan Habertürk’ten Mehmet İnmez, ikinci Ticaret’ten Seda Gök, üçüncü Hürriyet’ten Metetamer Omur; fotoğraf dalında birinci Nejat Gündüç, ikinci Ayhan Turan Menekay, üçüncü Yaşar Kurt ödüllerini aldı.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim