SOMALİ kıyılarında korsanlık olayları artıyor. Mart ayından beri lüks yolcu gemileri ve ticari gemilere 23 korsan saldırısı düzenlendi. Birleşmiş Milletler'in yardım malzemesi taşıyan iki gemisi de korsanların saldırısına uğramıştı. Küçük botlarda seyahat eden ve roketatar taşıyan korsanların son hedefi cumartesi gecesi Somali'nin 160 kilometre açıklarında seyreden lüks bir yolcu gemisi olmuştu.
DENİZE ATILDI
İki bot dolusu korsan Seabourn Spirit isimli gemiye roket saldırısı düzenlemiş ve makineli tüfeklerle ateş açmıştı. Geminin güvertesine tırmanmak isteyen bir korsan, güvenlik görevlileri tarafından denize atılmıştı.DenizHaber.Com
Deniz korsanları yeniden hortladı

Korsanlar deniz ticaretini tehdit etmeye devam ediyor. Somali açıklarında Mart ayından beri lüks yolcu gemileri ve ticari gemiler dahil olmak üzere 23 korsan saldırısı düzenlendi.
SON EKLENEN GALERİLER
Diğer Haberler
Kuşadası Limanı’nın mülkiyeti vakıflara geçtiYıllardır farklı kurumların mülkiyetinde bulunan Kuşadası Limanı ve çevresindeki taşınmazlar, yapılan arşiv ve tapu incelemelerinin ardından Aydın Vakıflar Bölge Müdürlüğü adına tescil edildi. Böylece limanın mülkiyetinde yeni bir dönem başladı.
LOGISTECH yeni iş birliklerine kapı açıyorİzmir, lojistik sektörünün ulusal ve uluslararası temsilcilerini LOGISTECH’te buluşturuyor. Yarın kapılarını açacak fuarda, küresel tedarik zincirinden yeşil dönüşüme,Zengezur Koridoru’na kadar sektörün gündemindeki başlıklar masaya yatırılacak.
Karadeniz’de Türk sahipli iki gemiye birden saldırı yapıldıBulgaristan'ın Karadeniz açıklarında İHA saldırısına uğrayan iki gemiden Togo bayraklı ALFA WATAN battı, Palau bayraklı ABLE'de yangın çıktı. Feribot DIOSCURIA ABLE'deki 18 denizciyi kurtardı. Kurtarılanlar arasında yaralılar var.
Safiport limanı için yapılan ihbar asılsız çıktıDerince'de faaliyet gösteren Safiport liman işletmesine ilişkin yapılan atık su deşarjı ihbarının ardından denetim gerçekleştirildi. Valilik inceleme sırasında tesisten alıcı ortama kontrolsüz atık su deşarjı yapılmadığının tespit edildiğini açıkladı.ÇOK OKUNANLAR
“Gemi içinde gemi” konsepti ile MSC Splendida
Dünyada tek! Denizaltı yüzer havuzu intikal seyrine başladı
MSC'den 55 milyon euroluk turizm geliri müjdesi
5. Bosphorus Ship Brokers Dinner, İstanbul’da yapıldı
12345678
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim























