• BIST 9107.38
  • Altın 2324.495
  • Dolar 32.3598
  • Euro 34.9656
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 26 °C
  • Muğla 23 °C
  • Çanakkale 21 °C

Deniz haydutlarının korkulu rüyası oldular

Deniz haydutlarının korkulu rüyası oldular
İstanbul merkezli 2D Maritime Security Şirketi, Afrika Boynuzu, Nijer Deltası ve Hint Okyanusu'nda, ticaret gemilerinin güvenli geçişlerini yaparak, deniz haydutlarının karşı, gemilerin korunmasını sağlıyor

Türk SAS ve SAT komandoları korsanların korkulu rüyası oldu

2D Security, dünya deniz ticaretinde güvenli bir liman haline gelen ülkemizde özel deniz güvenlik şirketi olarak Aden Körfezi, Bab-ül Mendep Boğazı, Umman Denizi ve Hint Okyanusu bölgesindeki deniz haydutluğu ve korsanlık faaliyetlerini yoğun olduğu tehlikeli sularda uluslararası deniz taşımacılığına güvenli geçişler sağlıyor.

NATO tarafından, ticari gemilerin geçişi için oluşturulan "Transit Koridor" mesafesinin kısa oluşu ve gemi sayısının çokluğu nedeniyle etkili olamıyor. Hatta NATO gemileri tarafından korunan konvoy içerisindeki gemiler bile deniz haydutları tarafından kaçırılabiliyor.

Yabancı ülkelere ait güvenlik şirketlerinin bölgede silahlı güvenlik hizmetlerini yüksek ücretler karşılığında düşük standartlarda yapıyor olması, bazı şirketlerin lisans olmadan gemilerde silahlı güvenlik bulundurması sıkıntılara yol açıyor. Sektörde yüksek standartlı bir güvenlik hizmeti ihtiyacının karşılanması amacıyla kurulan 2D Güvenlik Şirketi bölgede faaliyet gösteren uluslararası standartlara sahip akredite edilmiş lojistik firmaları ile anlaşmalar yaparak bu sorunun ortadan kaldırıyor.

Tehlikeli sular bölgesinin tamamını kapsayacak şekilde geçiş yapacak gemilere bekleme yapmadan servis alabilecekleri 3 bölgede yüzer üs ve karadaki Port Suez, Djibouti, Mombasa, Dar Es Selam, Zanzibar, Mauritius,  Seycheller, Sri Lanka limanlarından personel ve teçhizatını yükleme ve boşaltma yaparak hızlı ve güvenli geçişler sağlıyor.

2D Security, deniz ticaretinin kalbi İstanbul’da faaliyet gösteren şirketimiz kadrosunda emekli Türk SAS/SAT komandolarından oluşan tüm dünyada deniz korsanlığına karşı rüştünü ispat etmiş uzman personel ile görev yapıyor.

Uluslararası denizcilik sektörüne sunduğumuz özel deniz güvenlik hizmetlerini dünya standartlarını üzerine çıkmayı hedefleyen 2D Security, bu alanda Uluslararası Deniz Güvenliğinin en üst kuruluşu olan "Security Association for the Maritime Industry" (SAMI)’ye üye olup, merkezi Genova / İSVİÇRE'de bulunan "Deniz Güvenliğinde Uluslararası Etik Kurallar"(ICoC) kurulunun imza sahibidir. 2D Security,  ICoC gibi kuruluşların kabul ettiği uluslararası kurallar çerçevesinde deniz güvenliğini yapacak şekilde yapılanmasını sağlayarak deniz ticaretini önemli sigorta şirketlerinden MARSH’ın tavsiye ettiği kurum haline geldi. Standartlarını daima yüksek tutan, güncel risk analizlerini sonrasında yapılanmasını sürekli olarak şekillendiren 2D Security,  dinamik tecrübeli uzman personel ve donanıma sahip.

Konu ile ilgili ULAŞTIRMA Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulunan 2D Deniz Güvenlik Şirketi Yöneticisi Celalettin Ünal, deniz haydutlarına karşı gemilerin güvenli seyir yapmasını sağladıklarını kaydederek şunları söyledi; ”Gemiyi üzerindeki yükü ile birlikte mürettebatın koruyoruz. Bu sayede, tehlikeli sulardan geçişte kaybedilecek zamandan tasarruf etmiş oluyoruz. 2D Security olarak uluslar arası kuruluşlar ile yaptığımız anlaşmalar gereği, hizmet verdiğimiz armatörlerin Sigorta poliçe maliyetlerinin minimize edilmesine katkımız oluyor. Dünyanın en önemli sigorta şirketlerinden MARSH’ın tavsiye ettiği ilk dört şirketten biriyiz” dedi.

Güvenli bir geçiş için geminin ve mürettebatın emniyetinin artırılmasında ve gemi personelinin deniz haydutluğuna karşı bilinçlenmesini sağladıklarını kaydeden Celalettin Ünal, standart bir güvenlik anlayışını mürettebata vererek tehlikeli sular dışında maruz kalabilecekleri tehditlere karşı savunmasız kalmamalarını sapladıklarını sözlerine ekledi.

Haber: Recep CANPOLAT - Deniz Haber Ajansı

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim