• BIST 9524.59
  • Altın 2517.93
  • Dolar 32.597
  • Euro 34.6105
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 15 °C
  • Muğla 8 °C
  • Çanakkale 13 °C

Değişim Grubu, DTO'yu YSK'ya şikayet etti

Değişim Grubu, DTO'yu YSK'ya şikayet etti
İMEAK Deniz Ticaret Odası Başkan Adayı Salih Zeki Çakır'ın öncülüğündeki Değişim Grubu, Mevcut Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu'nu Yüksek Seçim Kurulu'na şikayet etti.

SALİH ZEKİ ÇAKIR İDDİALI GELİYOR

'DTO’da Değişim Grubu’nun Başkan Adayı Salih Zeki Çakır; “İMEAK Deniz Ticaret Odası seçimlerini Allah’tan başka hiçbir kimse bizim kazanmamızı engelleyemez” diyerek iddialı bir çıkış yaptı.

Gazeteciler ile biraraya geldiği kahvaltılı basın toplantısında ilginç açıklamalarda bulunan Değişim Grubu’nun Adayı Salih Zeki Çakır, Ufku ve Vizyonu geniş bir kadro ile göreve talip olduklarını açıkladı.

Değişim Grubu, DTO Yönetimini YSK'ya şikayet etti

İMEAK Deniz Ticaret Odası Başkan Adayı Salih Zeki Çakır'ın öncülüğündeki Değişim Grubu, Mevcut Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu'nu Yüksek Seçim Kurulu'na şikâyet etti.

DTO Değişim Grubu Adayı Salih Zeki Çakır, sektör basını ile biraraya geldi. Projelerini kamuoyu ile paylaşan İMEAK Deniz Ticaret Odası Başkan Adayı Salih Zeki Çakır, "Seçim Yeri" ile ilgili bir soru üzerine, “Deniz Ticaret Odası'nın mahalle baskısı uygulamak amacıyla, DTO Meclis Salonu'nda seçim kararı aldı. 8 bin 700 üyesi olan bir odanın, Genel Kurul seçimleri, 150 kişilik salonda yapılamaz" dedi.

Konuyu Yüksek Seçim Kurulu'na aktardıklarını ve Deniz Ticaret Odası Yönetiminin aldıkları yanlış karardan dönmelerini umduklarını kaydeden Salih Zeki Çakır, "Yüksek Seçim Kurulu'nun adil bir karar vereceğini umduklarını" sözlerine ekledi.

Kavga etmeyiz ancak hakkımızı da savunuruz

Deniz Haber Ajansı’nın manşete taşıdığı “DTO Yönetimi Ufuksuz ve Vizyonsuz” sözlerine de esprili bir şekilde cevap veren Değişim Grubu’nun adayı Salih Zeki Çakır, “Allah’tan Borsa kapandıktan sonra Recep Canpolat haberi manşete taşıdı. Aksi takdirde büyük sıkıntı yaşayacaktır. Benim Vizyonsuz ve Ufuksuz sözlerim seçim yeri ile ilgiliydi. 8 bini aşkın üyesi olan Deniz Ticaret Odası seçimleri küçük salonlarda yapılmamalı. 2023 vizyonu ve hedefi olan sektörün bir amacı olması gerekiyor. Şunu da belirtmemde fayda var. 2023 vizyonu siyasi değil, ekonomik bir gerçektir. 500 milyar dolar ihracat hedefi olan bir Türkiye’nin denizcilik sektörü bu vizyona göre kendini yenilemelidir” dedi.

Kavga taraftarı olmadıklarının altını çizen Çakır, ancak haklarını da her yerde ve her platformda savunmaktan çekinmeyeceklerinin belirtti.

TÜDEV’e aktarılan paraları inceleyeceğiz

İMEAK Deniz Ticaret Odası Başkan Adayı Salih Zeki Çakır, denizcilik sektörünü yoğun bir şekilde meşgul eden DTO Gelirlerinin yüzde 50’sinin Türk Denizcilik Vakfı’na aktarılmasına da değinerek şunları söyledi;

İMEAK Deniz Ticaret Odası’nın gelirlerinin yüzde 50’si TÜDEV’e aktarılıyor. TÜDEV üzerinden ise Piri Reis Üniversitesi’ne yardım olarak veriliyor. Bu konuda yapılan parasal aktarmaların hepsini inceleyeceğiz. Doğru olanları destekleyeceğiz, ancak yanlış olanları da kamuoyuna paylaşmaktan çekinmeyeceğiz. Bizim bu açıklamalarımız eğitime karşılar propagandasına çevirmeye çalışıyorlar. Biz eğitime karşı değiliz. Deniz Ticaret Odası’nın gelirlerini adil bir şekilde tüm eğitim kurumlarına aktarılmasını istiyoruz. Sadece, TÜDEV’e veya dolaylı olarak Piri Reis Üniversitesi’ne aktarılmasına karşıyız” dedi.

Bir basın mensubunun “Bu yardımlar konusunda bir yanlışlık yapıldığını düşünüyor musunuz?” sorusuna cevap veren Salih Zeki Çakır; mevcut Deniz Ticaret Odası Yönetiminin işi kılıfına uydurarak yardımları yaptıklarını belirterek, "yanlışlık olduğunu düşünmek istemiyorum, yanlışlık varsa düzeltiriz” dedi.

NACE Kodları’nda hile yapıldı

Sözbir Otelde sektör basınının sorularını cevaplayan Salih Zeki Çakır, bir basın mensubunun “NACE Kodlarında hile mi yapıyorlar?” sorusuna “Evet hile yapılıyor da diyebiliriz. Ancak bu konuda TOBB’un bünyesinde iki memura bu işi havale etmek ne kadar doğrudur, anlamakta zorluk çekiyoruz. Geçen seçimde benim 8 tane şirketim bir meslek komitesinde bulunurken, şu anda 8’ide başka komitelere aktarılmış durumda. Balıkçılık Meslek Komitesi’nde Armatörün ne işi var? Ro-Ro Şirketinin ne iş var? Bunlara cevap verilmesi gerekir. Ben, bir şirket için itiraz ettiğim halde kabul edilmedi. Bunun altında art niyetin olduğunu düşünüyorum. 6 Mart'ta yapılacak olan DTO seçimleri ara farkla kazanacağız. Buna Allah’tan başka hiç bir kimsenin gücü yetmeyecektir” dedi.

Londra'da irtibat bürosu açacağız

Kahvaltı sonrası Deniz Haber Ajansı Genel Yayın Yönetmeni Recep Canpolat'a özel açıklama yapan Değişim Grubu'nun Başkan Adayı Salih Zeki Çakır, dünya denizcilik sektörünün karar merkezi olan IMO'nun bulunduğu Londra'da bir denizcilik strateji bürosu açacaklarını belirterek, Türk denizcilik sektörünün lobi çalışmalarına katkıda bulunacaklarını sözlerine ekledi.

sozbir_salih_zeki_cakir.jpg

salihzeki_cakir_buyuk.jpg

Haber ve Fotoğraflar: Recep CANPOLAT - Ulaş KIROĞLU

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim