• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 17 °C
  • Muğla 19 °C
  • Çanakkale 15 °C

Dalyan Kanalı'nda ojeli eller kürek çekiyor

Dalyan Kanalı'nda  ojeli eller kürek çekiyor
Dalyan'da, turistleri ve köylüleri kayıklarıyla kanalın karşısına taşıyan kadınlar, aile bütçelerine katkı sağlıyor

Dalyan'da, turistleri ve köylüleri kayıklarıyla kanalın karşısına taşıyan kadınlar, aile bütçelerine katkı sağlıyor Ortaca ilçesine bağlı Dalyan beldesinde turistleri ve köylüleri kanalın karşısına taşıyan kadınlar, kürek çekerek aile bütçelerine katkı sağlıyor.

Dalyan beldesi ile Köyceğiz ilçesine bağlı Çandır köyünün ortasından geçen Dalyan Kanalı'nın her iki yakasındaki vatandaşlar, bölgede köprü olmadığı için karşıya ancak kayıkla geçebiliyor.

Kanaldaki 6 kayıktan 5'inde bölgede yaşayan kadınlar çalışıyor. Kadınlar, kaya mezarları ve Kaunos Antik Kenti'ni görmeye gelen turistler ile köylüleri kayıklarıyla karşıya geçiriyor.

Dalyan Kanalı'nda 16 yıldır kayıkla taşımacılık yapan Sevim Arıkan,  çalışmayı sevdiğini ve işini severek yaptığı için zor gelmediğini söyledi.

Çalışarak aile bütçesine katkı sağladığını belirten Arıkan, "Ben burada doğdum ve büyüdüm. 16 yıldır bu işi yapıyorum. Seve seve yaptıktan sonra hiçbir iş zor değil. Çalışarak anneme ve babama baktım" dedi.

Kanalda korkmadan çalıştığını anlatan Arıkan, çocukları istemese de çalışmaya devam ettiğini kaydetti. Arıkan, "Bu meslekte beni en çok mutlu eden doğa. Dalyan, doğasıyla çok güzel bir yer. Hiç korkmadan seve seve çalışıyorum. Zorluklara da göğüs geriyoruz. Mutfak masraflarımız da böylece çıkıyor" diye konuştu.

"Hem spor yapıyorum hem de cebimiz para görüyor"

Kanalda kayıkla taşımacılık yapan Samiye Altun ise 6 kayıktan 5'ini kadınların kullandığını, müşterilerin de bu durumu yadırgamadığını ifade etti. Her gün akşama kadar kürek çekmenin kendilerini zorladığına dikkati çeken Altun, buna rağmen işini severek yaptığını dile getirdi.

Samiye Altun, "Bu işi 16-17 yıldır yapıyorum. Eşim emekli öğretmen ama kısmi felç, yatıyor. Üniversitede torun okutuyorum. Çalışıyorum ve aileme destek oluyorum. 7 yaşımdan beri kürek çekiyorum. Bugüne kadar ne kayığımız battı ne de tehlikeli bir olay yaşadık" dedi.

Yaptıkları işin ağır ve yorucu olduğunu vurgulayan Altun, "Tabi ki yoruluyoruz. Çoğu zaman kanaldan geçen tekneler nedeniyle akıntılarla mücadele ediyoruz. Özellikle yaz aylarında birçok tekne kanaldan geçiş yapıyor. Bazen onların akıntılarının arasında kalıyoruz. Tekne kaptanlarının biraz da bizi düşünmelerini istiyoruz" diye konuştu.

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim