• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 24 °C
  • Muğla 20 °C
  • Çanakkale 20 °C

CYE Petrol, Azerbaycan’a İstanbul Boğazı’ndaki gemilerine astığı bayraklarla destek verdi

CYE Petrol, Azerbaycan’a İstanbul Boğazı’ndaki gemilerine astığı bayraklarla destek verdi
Ermenistan’ın Dağlık Karabağ’ı işgal etmesi ve sivil halka yönelik saldırıları üzerine Türkiye’de doğan tepkilere denizcilerde destek verdi. Deniz akaryakıt firması CYE Petrol, dünyanın en işlek deniz yolu İstanbul Boğazı’nda görev yapan gemilerine Azerbaycan bayrağı astı.

27 Eylül’de Azerbaycan ve Ermenistan arasında başlayan çatışmalarda Azerbaycan‘ın en büyük kentlerinden Gence’nin ardından Berde, Beylegan ve Terter gibi kentlerdeki sivil yerleşimlere yönelik saldırılar, Türk toplumunda büyük tepkiye neden oluyor.

Aralarında çocuklarında bulunduğu pek çok sivilin hayatını kaybettiği saldırılar nedeniyle Ermenistan’a tepki gösterenler arasına denizcilerde katıldı. 10’dan gazla akaryakıt gemisiyle İstanbul Boğazı’nda yakıt aktarımı yapan CYE Petrol, gemilerine Türk ve Azerbaycan bayrağı asarak tepkisini net şekilde ifade etti.

CYE Petrol’den Deniz Eraydın, “Günde en az 100 yabancı gemi, yaklaşık 3 bin gemi adamıyla İstanbul Boğazı’ndan geçiyor. Bir ayda dünya denizlerinde çalışan yaklaşık 100 bin denizcinin görmesi için Azerbaycan halkına açık desteğimizi ifade etmeye çalıştık. Azerbaycan’ın haklı ve onurlu mücadelesi yabancı medya kuruluşları tarafından çarpıtılmaya veya bastırılmaya çalışılıyor. Bu zor süreçte kardeşlerimize uluslararası tüm kanalları kullanarak destek olmalıyız görüşündeyiz” dedi.

“İKİ DEVLET TEK MİLLET SÖZÜ HAVADA KALMAMALI”

Sıklıkla dile getirilen ‘İki Devlet Tek Millet’ söyleminin sadece Dışişleri Bakanlığı seviyesinde formalite edilmemesi gerektiğini belirten Eraydın, “Biz samimi hislerimizle denizlerimizde Azerbaycan bayrağını dolaştırarak, Azerbaycan ordusuna ve kahraman askerlerine güvenimizi sunmak istiyoruz. Azerbaycan askerleri için moral çok önemli. Azerbaycan askerlerinin yanında olduğumuzu sembolik bile olsa sıcak çatışma ortamında hissettirmek istedik. İstanbul ve Çanakkale olmak üzere kıyılarımızda faaliyet gösteren tüm deniz unsurlarını benzer sembolik uygulamaya davet ediyoruz. Umarız denizcilik sektörümüz bu küçük gözüken ama değerli katkıyı Can Azerbaycan’dan esirgemezler. Sembolik, samimi desteklerimizi küçümsemeyiniz. Üşenmeyiniz. Buradan göstereceğimiz küçük bir yaklaşım cepheye dağ gibi moral olarak varır. Aynı zamanda millet olarak ortaya koyacağımız samimi destek masa başında anlaşmalarda ve bundan sonraki farklı süreçlerde etkili olacaktır. Mesela İran, Azerbaycan’ın işgal altındaki topraklarını geri almak için verdiği onurlu mücadeleyi destekleyeceğine değişik hesaplar peşine düştü. Diğer taraftan İran Türk milletinin birlik olması halinde yaşayabileceği çıkmazların da gayet farkındadır. Bireyler olarak dünyaya duruşumuzun siyasi formaliteyi değil, birlik halinde üzerinde ısrar ettiğimiz, samimi milli irademizi yansıttığını net bir şekilde göstermeliyiz görüşündeyim. Başta İran olmak üzere bölge ülkeleri milli irademizin sınanmasının beyhude bir girişim olacağını gayet iyi bilirler” diye konuştu.

Deniz Eraydın, Kalamış-E, Beykoz-E, Tarabya-E ve Bebek-E barçlarıyla kiraladıkları tankerlerine iki kardeş ülkenin bayraklarını asmanın kendilerine gurur verdiğini ekledi.

cye_petrol_1-003.jpgcye_petrol_2-003.jpgcye_petrol_3-002.jpgcye_petrol_4-002.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim