• BIST 10045.74
  • Altın 2420.766
  • Dolar 32.4438
  • Euro 34.797
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C
  • Antalya 21 °C
  • Muğla 16 °C
  • Çanakkale 12 °C

Costa Cruises, 2022 ve 2023 programına Türkiye’yi de aldı

Costa Cruises, 2022 ve 2023 programına Türkiye’yi de aldı
Mayıs 2022'den itibaren İstanbul'a gelecek Costa Venezia, daha sonra Yunanistan limanlarına gidecek.

Programların güncelleyen Costa Cruises, Mart 2022'den itibaren yeni gemisi Costa Venezia’yı Türkiye’ye ve Costa Toscana’yı Akdeniz limanlarına sefere çıkarıyor. Mayıs 2022'den itibaren Costa Venezia, İstanbul'dan kalkarak Yunanistan limanlarına gedecek. İstanbul'dan kalkan gemiler, kışın Türkiye, Mısır, İsrail ve Kıbrıs'ı ziyaret edecek. Costa Cruises’in yeni yeşil amiral gemisi Costa Toscana, Mart 2022'de Akdeniz'de hizmete girecek.

Costa Cruises , filosundaki en yeni ve en yenilikçi 2 adet gemiyle ilgili 2022-2023 programlarıyla ilgili bazı önemli güncellemeleri duyurdu. 2019'da hizmete giren Costa Venezia ve Costa Toscana halen yenileniyor. Mayıs 2022'den itibaren Costa Venezia, İstanbul çıkışlı Türkiye seferleri için ayrıcalıklı bir yenilik sunacak. Costa Venezia, Costa'nın Mart 2022'den itibaren Costa Toscana'yı Akdeniz seferlerine hazırlıyor.

COSTA İLE İSTANBUL’A GÖRÜLMEMİŞ GEZİ

Costa Cruises Ticaretten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Roberto Alberti, şunları anlattı:

"Türkiye’de İstanbul, dünyanın en güzel şehirlerinden biridir. Bu nedenle Asya'ya yapılan gemi yolculuklarından dönüşü beklerken Costa Venezia'yı Akdeniz'e geri getirmeye karar verdik.

Costa ile İstanbul’a gerçekten eşsiz, daha önce hiç görülmemiş bir gezi programı sunmaya karar verdik. Kademeli olarak faaliyete devam etmek plan doğrultusunda, aynı zamanda Mart 2022’de yeni amiral gemisi Costa Toscana’yı hizmete koymaya karar verdik.

Costa Venezia'nın Türkiye programı, tamamı İstanbul'da olmak üzere 3 farklı güzergahtan oluşuyor. Limanlarda daha uzun molalar sağlamak için tasarlandı. Bu da konukların her destinasyonun tadını çıkarmalarını, tarih açısından zengin şehirleri, antik kalıntıları, UNESCO Dünya Mirası alanlarını ve harika plajları ziyaret etmelerini sağlar.”

İSTANBUL'DA 2 GÜNLÜK, 1 GECELİK BİR MOLA

Roberto Alberti, Costa Venezia’nın 1 Mayıs - 13 Kasım 2022 tarihleri arasında Türkiye ve Yunanistan'a özel, birbiriyle dönüşümlü olarak iki bir haftalık güzergahlar sunacağını belirterek şöyle devam etti:

“Bu güzergahlar, aynı zamanda, 8'den fazla limana uğrayarak 15 günlük 10 saatten fazla kalınan tek bir süper tur ile birleştirilebilecek. İlk güzergah, İstanbul'da iki günlük, bir gecelik bir mola şeklinde olacak.

İZMİR VE BODRUM

Bu tur Türkiye'nin güzel destinasyonları İzmir ve Bodrum, Yunanistan'daki Mikonos adası ve Atina'yı içeriyor. İkinci güzergah, Yunanistan'ın Rodos ve Kandiye kentini keşfetmek için yola çıkmadan önce İstanbul ve Kuşadası olacak. Bu tur Türkiye'de iki günlük, bir gecelik iki durak içeriyor. 2022-2023 kışında, Costa Venezia, Türkiye, Mısır, İsrail ve Kıbrıs'ta İstanbul'u iki gün ve bir gecelik bir durakla, Bodrum, Limasol, Hayfa'yı tekrar ziyaret edecek 12 günlük üçüncü bir güzergah sunacak. İskenderiye Mısır ve Kuşadası'nda iki gün bir gecelik duraklar yapacak.

EFES GECELERİ VE BOĞAZIN IŞIKLARI

Costa Venezia gezileri için tasarlanan kıyı gezileri portföyü, misafirlere, geceleri Roma amfi tiyatrosunda özel bir konserle Efes, geceleri Boğaz'ın ışıklarına hayranlıkla bakmak, denize oyulmuş evlerde uyumak gibi özel deneyimler yaşatacak. Kapadokya'nın ay manzaralarında kaya, Pamukkale'nin doğal havuzlarını ve aynı zamanda Atina'daki Parthenon'u, Mikonos ve Rodos plajlarını, Beytüllahim ve Kudüs'ü keşfedin.”

COSTA TOSCANA AKDENİZ’DE

Costa markasının ikinci LNG ile çalışan gemisi olan yeni amiral gemisi Costa Toscana, planlandığı gibi Aralık 2021'de teslim edilecek ve 5 Mart 2022'de hizmete girecek. Geminin bu tarihten itibaren sunacağı güzergah, bir haftalık yolculuklarla değişmeyecek. Batı Akdeniz'de Savona, Marsilya, Barselona, Valencia, Palermo, Civitavecchia/Roma'yı ziyaret edecek.

Başlangıçta 18 Aralık 2021'den Mart 2022'nin başlarına kadar planlanan Costa Toscana yolculukları, bunun yerine Costa Luminosa tarafından gerçekleştirilecek ve bu nedenle, şu anda İsrail'de yürürlükte olan kısıtlamalar nedeniyle Akdeniz'deki uzun kış yolculukları programını iptal edecek. Şirket, bu değişikliklerden etkilenen konukları ve seyahat acentelerini bilgilendiriyor.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim