• BIST 8989.95
  • Altın 2281.224
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.049
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 20 °C
  • Antalya 19 °C
  • Muğla 20 °C
  • Çanakkale 21 °C

Ceynak gözünü Tekirdağ Limanı'na dikti

Ceynak gözünü Tekirdağ Limanı'na dikti
Samsun Limanı’nı 36 yıllığına kiralayan Cey Group, Akkök Grubu’nun TDİ’ye devrettiği Tekirdağ Limanı’nı gözünü kestirdi.

Samsun Limanı’nı 36 yıllığına kiralayan Cey Group, Akkök Grubu’nun TDİ’ye devrettiği Tekirdağ Limanı’nı gözünü kestirdi. Cey Group Başkanı Avcı, “Limanın işlerini şimdilik biz yapıyoruz. Eğer özelleşirse limana da talip oluruz” dedi.

Ceyhan Nakliyecilik ismiyle girdiği lojistik sektöründe 43 yılını dolduran Cey Group, sahip olduğu liman sayısını artırmak için harekete geçti. 2010 yılında Özelleştirme İdaresi’nden 125 milyon dolara 36 yıllığına Samsun Limanı’nı kiralayan Cey Group’un radarında bu kez Tekirdağ Limanı var.Şöyle ki;  Tekirdağ Limanı’nı 1997 yılında Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’ndan (ÖİB) alan ve ismini Akport olarak değiştiren Akkök Grubu, yüksek kira ve yanaşan gemilere kesilen cezalar nedeniyle Mart 2012′de limanı Türkiye Denizcilik İşletmeleri’ne (TDİ) iade etti. Limanda faaliyetin durması üzerine yapılan ihale sonucu Cey Group, geçen hafta pazar gününden itibaren limanda ücret karşılığı yükleme ve boşaltma işlerini yapmaya başladı.

Samsun’a 40 milyon $ yatırım yaptı

Şu anda limanı tanımaya başladıklarını belirten Cey Group Başkanı Ali Avcı, ihaleye çıkarılması halinde Tekirdağ Limanı’nı almaya talip olduklarını söyledi. Samsun Limanı’na 3 yılda 40 milyon dolar yatırım yaptıklarını, 1.5 milyon ton olan işleri, 3.7 milyon tona, 8 milyon dolar olan ciroyu da 23 milyon dolara çıkardıklarını hatırlatan Avcı, aynı başarıyı Tekirdağ Limanı’nda da göstermek istediklerini bildirdi. Avcı, “Şu anda limanın özelleştirilmesi için danışman firma ihalesine çıkıldı. Eğer özelleştirme ihalesi gerçekleşirse limana talip olacağız” dedi.

100 milyon $ ciro

Grup olarak 2011′de 110 milyon dolar ciro elde ettiklerini, geçen yıl bu rakamın 100 milyon dolara gerilediğini ifade eden Avcı, gelirin yüzde 25′lik bölümünün Samsun Limanı’ndan kalan kısmının da nakliye ve lojistikten geldiğini vurguladı. Bazı faaliyetlerden çıktıkları için ciroda gerileme yaşandığını belirten Avcı, “İş gücüne dayalı faaliyetlerden çıkıyoruz. ‘Biz amele çavuşu değiliz’ diyoruz. Rekabetin yoğun olduğu şehir temizliğini yapmayacağız” diyerek bu yılki cironun yeniden 110 milyon dolara çıkacağını iddia etti.

Fırsat görürsek Hava Kargo’ya gireriz

Cey Gorup Başkanı Avcı, lojistik ve nakliyede Türkiye’nin tüm noktalarına hizmet verdiklerini söyledi. Tahıl lojistiğinde çok iyi olduklarını aktaran Avcı, “Biz müşterinin istediğine göre hizmet veriyoruz. İstanbul’da havalimanının yanında büyük bir yerimiz var. Hava kargo taşımacılığına müsait. Ancak şu sıralar sektörde taşlar dağınık. Eğer fırsat görürsek hava karo taşımacılığına gireriz” şeklinde konuştu.

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim