• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 13 °C
  • Antalya 19 °C
  • Muğla 7 °C
  • Çanakkale 13 °C

Çandarlı'da felaketin yaraları sarılıyor

Çandarlı'da felaketin yaraları sarılıyor
İzmir İl Çevre ve Şehircilik Müdürü Mehmet Ata Erpolat, Dikili ilçesine bağlı Çandarlı sahillerini siyaha boyayan petrol atıklarını kısa sürede kontrol altına aldıklarını söyledi.

İzmir İl Çevre ve Şehircilik Müdürü Mehmet Ata Erpolat, Dikili ilçesine bağlı Çandarlı sahillerini siyaha boyayan petrol atıklarını kısa sürede kontrol altına aldıklarını söyledi.

Yaklaşık 5 kilometre çaplı bir alanda kıyıya vuran fuel oil'in temizlenmesi için hızlı bir çalışma başlattıklarını, bu kapsamda çakıl taşlarını bile topladıklarını anlatan Erpolat, "Bize gelen ihbarla birlikte ekiplerimiz, bölgeye intikal ederek gerekli tedbirleri aldı. Lodos sayesinde atıklar tamamen karaya vurdu. Tehlikeli atık sınıfında olduğu için şu anda orada bir çalışma yapılıyor. İzmir'de deniz kirliliğinde uzman ve lisanslı bir firmayla görüşüldü. Aynı zamanda karadaki bu tür tehlikeli atıkları taşıyacak bir firmayla da görüşüldü. Konu tamamen profesyonelce ele alınarak değerlendirildi. Deniz kirliliğini temizleyecek ekip ve bizim ekiplerimiz, koyları komple gezdi. Deniz içinde bir atık tespiti yapılamadı ancak sahile vuran atık, uzman ve lisanslı firmalar kanalıyla ve Çandarlı Belediyesi'nin desteğiyle tehlikeli atık bertaraf depolama yetkisi olan Aliağa'daki Petkim tesislerine taşınmaya başladı. Şu anda deniz canlılarıyla ilgili bir tehlike söz konusu değil. Olaya zamanında ve profesyonelce müdahale edilmesiyle çevrenin zarar görmesinin önüne geçildi" dedi.
 
'ATIĞIN GELDİĞİ YERİ TESPİT EDİP CEZAİ İŞLEM UYGULAYACAĞIZ'

Petrol atıklarının nereden geldiğini tespit etmek için çalıştıklarını aktaran İl Müdürü Erpolat, "Konu şu anda tamamen kontrolümüz altında. Bu atığın nereden geldiğini araştırıyoruz. Şüphelendiğimiz bir iki noktadan ve olay mahallinden numune aldık. Bunlar karşılaştırılacak ve sorumlu tespit edilecek. Akabinde de Çevre Kanunu'nun öngördüğü idari yaptırımlar mutlaka uygulanacak." şeklinde konuştu.

Balıklar öldü

İzmir'in Dikili ilçesine bağlı Çandarlı beldesinde iki geminin çarpışması sonucu denize dökülen ziftli madde, sahil şeridinde kirliliğe ve balık ölümlerine neden olmuştu.

Nemrut Körfezi'ndeki gemi söküm tesislerinde söküm için bekletilen İtalyan bayraklı bir geminin şiddetli fırtınada başka bir gemiyle çarpışması sonucu tanklardaki petrol atıkları denize dökülmüştü. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Kaymakamlık, Belediye ve Sahil Güvenlik ekipleri olay yerinde inceleme yaptı. Ayrıca lodos ile Nemrut Körfezi'nden gelen kirliliği önlemek için Çandarlı Belediyesi küçük bir doldurma dalgakıran yaptı. Çandarlı sahillerini siyaha boyayan atıkların yanı sıra ölü balıkların kıyıya vurması vatandaşları ve balıkçılar tedirgin etti.

Çandarlı Belediye Başkanı Ahmet Dağdelen, kısa sürede bu sıkıntıya çözüm bulacaklarını ve yaz aylarında hareketli günler yaşayan Çandarlı'nın sezona temiz bir sahil ile gireceğini söyledi.

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim