• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 18 °C
  • Muğla 7 °C
  • Çanakkale 13 °C

Caddebostan Plajı girişine İBB turnike koydu, plaja giriş 17 lira oldu

Caddebostan Plajı girişine İBB turnike koydu, plaja giriş 17 lira oldu
İstanbul büyükşehir Belediyesi, Caddebostan'da bulunan Caddebostan 1'plajına paralı geçiş için turnike yerleştirdi. Plaja geçişler ancak İstanbulkart ile mümkün oluyor.

Kıyıların halka kapatılması Kıyı Kanunu’na göre yasak olmasına rağmen İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Anadolu yakasındaki Caddebostan Sahili’ne turnike koydu.

İBB ve İETT (İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel) işbirliğinde Caddebostan sahilindeki kumsala konulan turnikeler sahile erişimi kapatıyor. İstanbul Kart’ın sahile girişte aldığı ücretse 17 TL olarak belirlendi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kadıköy Caddebostan’da bulunan üç plajdan biri olan Caddebostan 1 Plajı’na paralı geçiş için turnike yerleştirdi. Geçişlerin İstanbul Kart ile yapıldığı plaja giriş fiyatı ise geçtiğimiz yıl 10 TL iken yüzde 70 artışla 17 TL yapıldı. Öğrenci geçiş ücretleri de 7,5 TL den 8 TL’ye yükseltildi.  

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 2010 yılında girişlerini ücretli hale getirdiği Caddebostan 1 Plajı’nın iki giriş kapısına da İBB tarafından turnikeler yerleştirildi. Vatandaşlar geçtiğimiz yıl sadece şezlong ve şemsiyeye ücret öderken, yeni uygulama ile birlikte İstanbul Kart ile plaja girebilecek. İBB Destek Hizmetleri Müdürlüğü “kaçak geçişleri önlemek amacıyla turnikeleri koyduk” açıklaması yaparken, plajın birkaç noktasının suntalarla kapatılmış olması dikkat çekti. 

“GÜVENLİK İÇİN KOYDUK”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Caddebostan 1 Plajı’nın İBB Meclis kararıyla 2010 yılından beri ücretli olduğu ifade edilirken konuyla ilgili şu açıklama yapıldı: “Anadolu Yakası’nda Caddebostan 1 nolu ve Avrupa Yakası’nda Güneş Plajı’nda ücretli giriş uygulaması vatandaşlarımızdan gelen talepler doğrultusunda halkımıza daha iyi ve daha kaliteli hizmet vermek amacıyla başlatılmıştır.”

Destek Hizmetleri Müdürlüğü, turnikelerin konulma amacını ise şu şekilde açıkladı: “Kaçak geçişleri önlemek için böyle bir uygulamaya gittik. Turnikeler daha güvenli bir ortam yaratabilmek aynı zamanda ciddiyet ve resmiyet açısından önemli.”

“Kadıköylüler daha güvenli ve sakin bir ortamda denize girmek istiyor” ifadelerinin yer aldığı açıklamada; “Plajımızdan istifade etmekte olan vatandaşlarımızın nezih bir ortamda rahat etmelerini sağlamak için çalışıyoruz. Geçmiş yıllarda da aynı uygulama yapılmakta olup bu sene kalite standartlarını yükseltmek için elimizden gelen gayreti göstermekteyiz” denildi.  

Kadıköy Kent Dayanışması’nı da harekete geçti

Anadolu yakasında oturanlar için önemli yaşam alanı kıyının yurttaşlara kapatılması, Kadıköy Kent Dayanışması’nı da harekete geçirdi.

Dayanışma, bugün ( 4 Temmuz Cumartesi günü) saat 17:00’de yürüyüş düzenleyeceğini duyurarak, #CaddebostanSahiliHepimizin! adlı bir de kampanya başlattı.

Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “İstanbul’un otobüs duraklarının yerini bile halka soracağını söyleyen İBB yönetimi ; Caddebostan sahiline habersiz bir şekilde turnikeler yerleştirerek kıyı kullanım hakkımızı hiç bir yasal dayanak olmadan gasp etmiştir. Artık sahile sadece İstanbul Kartı olanlar 17 TL ücretle girebilmektedir. Kıyılar her türlü gelir seviyesinden insanın kullanımına açık olmak zorundadır. Belediyelerin gelir düzeyine göre insanlara hizmet etmesi ahlak dışıdır. Tüccar mantığı ile belediyecilik yapılamaz.”

Kıyıların halka kapatıldığı bir kentin gitgide açık bir cezaevine döndüğünü belirten dayanışma, “Kıyılarımızı rezidanslar, yat limanları ve lüks restorantlara hukuksuz bir şekilde ranta açanlar bugün sahilimizi de elimizden almak istemektedir. Hukuksuz bir şekilde yerleştirilen turnikeler kalkana ve sahilimiz tekrar açılana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

3621 sayılı Kıyı Kanunu’nun 5’inci maddesine göre, “Kıyılar, Devletin hüküm ve tasarrufu altındadır. Kıyılar, herkesin eşit ve serbest olarak yararlanmasına açıktır, Kıyı ve sahil şeritlerinden yararlanmada öncelikle kamu yararı gözetilir” başka bir deyişle, kıyılar halka kapatılamaz.

Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Huya
16 Temmuz 2017 Pazar 18:18
18:18
Bence cok iyi olmuş plajın her girisi ucretlı olmalıkı onune gleen gırmesın hatta fiyatı yükseltmelıler hanzolardan girilmıo
95.8.205.140
tc arife tugba subasi
22 Temmuz 2016 Cuma 11:01
11:01
Kacta giriş çıkış pilaja pazar gunu
176.33.7.244
tc arife tugba subasi
22 Temmuz 2016 Cuma 11:00
11:00
Kacta giriş çıkış pilaja
176.33.7.244
hasan basri
06 Temmuz 2015 Pazartesi 15:32
15:32
yakında yolda yürürken para alırlarsa hiç şaşmam,ona da bahane olarak kalitesi olan sokağa çıksın o yüzden aldık derler.
78.189.209.59
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim