• BIST 10558.98
  • Altın 2475.889
  • Dolar 32.2744
  • Euro 35.0113
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 27 °C
  • Antalya 24 °C
  • Muğla 23 °C
  • Çanakkale 22 °C

Bursa Karacaali turizme kazandırıldı

Bursa Karacaali turizme kazandırıldı
Tatilin yeni adresi Gemlik Karaacali, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından 5 yıldızlı turizm ve sosyal tesise dönüştürülen kamp alanı olacak.

Bursa'nın en güzel sahillerinden Gemlik Karacaali'de Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından turizm ve sosyal tesise dönüştürüldü.

52 odası bulunan ve 180 kişiye hizmet verecek tesisin 3.1 milyon liraya yenilenmesiyle bölgenin çehresi de değişti.

Başkan Recep Altepe, Büyükşehir'in tüm sosyal tesisleri ile Türkiye'ye örnek olduğunu, Bursa'nın deniz turizminden daha fazla pay alması için tüm sahil şeridine nitelikli projeler uyguladıklarını ifade etti. Eskiden Eskişehir Anadolu Üniversitesi tarafından kullanılan ve son yıllarda atıl halde kalan Karacaali kamp alanı, konaklama birimleri, sosyal tesisi, sahil ve çevre düzenleme çalışmalarıyla turizme kazandırılacak.

115 kilometre deniz sahili ve yaklaşık 180 kilometrelik göl sahilinde çalışmaları aralıksız sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Narlı Tesisleri'nin ardından sahil şeridindeki ikinci konaklama tesisini de Karacaali’ye kazandırdı. 

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, tesislerin açılış töreninde yaptığı konuşmada, vatandaşların huzur içinde ayrıcalıklı bir tatil yapması için gerekli her çalışmanın yapıldığını söyledi.

Tesisler için 3.1 milyon TL harcandı

Mezbelelik haldeki tesislerin bölgeye yeniden kazandırılması çalışmalarına 1.5 yıl önce başladıklarını hatırlatan Başkan Altepe, “Alanın üniversiteden bize geçmesine Gemlik Belediyesi aracılık etti. Belediyemizin tüm birimleriyle burada çalıştık. Mevcut binalar modernize edildi. Kısa dönem tatil imkanları sunan güzel bir yapı oldu. 52 odası bulunan, 180 kişiye hizmet edebilecek güzel bir tesis oldu. Çocuk oyun alanları, mescit ve kafeterya tamamlandı, sahile tesiste kalanların kullanımı için 100 şezlong yerleştirildi. 2 - 3 - 4 ve 5 kişilik odalardan oluşan tesis yarım pansiyon olarak hizmet verecek. Tefrişatı BURFAŞ tarafından yapılan tesisler için yaklaşık 3.1 milyon TL harcandı. Gemlik’e, Karacaali’yi hayırlı olsun” dedi.

Altepe sözlerine şunları ekledi, "Gemlik Meydanı ile ilgili çalışmalarımız sürüyor. Arıtma tesisi inşaatı, tarihi eser restorasyonları, çevre düzenleme çalışmaları ve spor tesisleri ile 2014 - 2017 arasında Gemlik’e yaptığımız yatırım 200 milyon lirayı aştı."

Uzun yıllar denizlere sırtını dönmüş olan Bursa’nın, bu yatırımlarla deniz şehri olduğu ortaya çıktı. 

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim