• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 18 °C
  • Muğla 7 °C
  • Çanakkale 13 °C

Bostanlı Sahili'nde yenileme çalışmaları devam ediyor

Bostanlı Sahili'nde yenileme çalışmaları devam ediyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 70 dönüm alana sahip Bostanlı sahilini yeniledi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bostanlı sahilini yeniledi. 3 aşamalı projenin Balıkçı Barınağı ile Yasemin Kafe arasındaki ilk bölümü hizmete açıldı. Bostanlı Pazaryeri karşısındaki ikinci bölüm Ağustos'ta, Türkiye'nin en büyük kaykay pistinin de yer aldığı son bölüm ise yıl bitmeden tamamlanacak.

Karşıyaka sahilindeki kıyı kullanım kültürünü destekleyen mekanda, yeni nesil oyun grupları ile basketbol sahaları, mini futbol sahası, şezlonglar ve piknik alanları yapıldı. Yaya ve bisikletliler için kıyı boyunca kesintisiz-engelsiz dolaşım hattı da tamamladı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, 24.5 milyon liraya mal olacak projenin Yasemin Kafe ile Deniz- Gösteri Meydanı ve Deniz-Gösteri Meydanı ile Bostanlı Gün Batımı Terası arasındaki çalışmalarına da hızlı bir biçimde devam ediyor. Projenin ikinci aşamasında ise Bostanlı Pazaryeri karşısında, 20 bin metrekare düzenleme alanına ve 315 metre sahil bandı uzunluğuna sahip bir "Deniz ve Gösteri Meydanı" oluşturuluyor. Tüm hızıyla çalışmalara devam eden Büyükşehir ekipleri, kentlilerin Bostanlı Gün Batımı Terası'nda olduğu gibi deniz ile doğrudan ilişki kurabilmeleri için bir proje tasarladı.

Üst noktası taşıt yolundan 3.5  metre yüksekte olacak şekilde oluşturulacak yapay bir yeşil tepeyle, alanda konser ve benzeri gösterilerin düzenlenebileceği uygulamalara da yer verilecek.

Büyük doğal kayalar kullanılarak oluşturulacak tahkimat alanı ile yürüyüş yolu arasında kalan sahil şeridi, çeşitli büyüklükteki çakıl taşlarıyla kaplanarak kullanıcı için doğal bir sahil deneyimi yaratılacak. Ahşap platformlar ve sazlık havuzlar, kent içinde doğal bir doku yaratılmasını sağlayacak. Ayrıca üzerinde kuru havuzun da bulunacağı "Gösteri Meydanı" ile açık hava sinema gösterim alanlarını birbirinden ayıran bir de üst örtü kurgulandı. 141 araç kapasiteli otoparkı da barındıran bu bölümdeki çalışmaların Ağustos ayı içerisinde tamamlanması planlanıyor.

TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK KAYKAY PARKI

Bostanlı sahili düzenleme çalışmalarının son bölümünde ise bölgenin cazibesini artıracak, her yaş grubundan kentliyi bir araya getirecek yenilikçi uygulamalar yer alacak. Kaykay, BMX, scooter ve paten gibi tekerlekli spor aletlerini kullananların bu becerilerini güvenle geliştirebilecekleri 4250 metrekare alana sahip bir kaykay parkı yapılacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi, güncel yaklaşımlara ve uluslararası standartlara uygun olarak hazırlanan bu projeyi, kaykay sporcularıyla iletişim ve ortak çalışma sonucunda oluşturdu. Türkiye'deki en büyük kaykay parkı niteliğini de taşıyacak alan, uluslararası müsabakalara da ev sahipliği yapabilecek.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim